Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
...portret,ulica, czasem krajobraz czy architektura.
Też niedawno szukałem FF do takich właśnie zastosowań - tylko w innych proporcjach: krajobraz, ulica, architektura, czasem portret. Wybór jest trudny. Gdyby nie ceny obiektywów CZ, pewnie kupiłbym A850. Skończyło się jednak na tym, że kupiłem 5DII w kicie z EF 24-105 f/4 L. Dzisiaj uzupełniłem zestaw o EF 17-40 f/4 L, a w perspektywie najbliższych dni dokupię jeszcze lampę i jakieś szkło do portretów (jedną lub dwie stałki, w zależności od budżetu). Jestem bardzo zadowolony i tak samo zadowolony byłbym, gdyby wybrał Nikona lub Sony. Z odpowiednimi szkłami (nie jakimiś kundlami z najniższej półki) to już jest taka klasa sprzętu, że nie da się źle wybrać, niezależnie od marki.
wlasnie to jest moje pytanie do samgo siebie czekac na ff od pentaxa czy nie czekac, bardzo go brakuje...
Tak przeczuwałem, że tak naprawdę nie chodzi Ci o zakup FF, tylko o pobredzenie na temat FF Pentaksa. Pełnoklatkowego aparatu tej firmy nie będzie w najblizszym czasie i nie masz co się łudzić. Zresztą, jak wykazały liczne ankiety, wypuszczenie takiego korpusu nie jest priorytetem dla użytkowników tego sprzętu. I bardzo dobrze.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
jaad75 napisał/a:
Tak przeczuwałem, że tak naprawdę nie chodzi Ci o zakup FF, tylko o pobredzenie na temat FF Pentaksa.
pewnie że NIE, kto poważny myśli o FF i ani razu nie wspomina o swoich potrzebach szklarnianych, pójdę dalej - każdy poważnie myślący użytkownik aps-c precyzuje swoje potrzeby szklarniane a szum tylko szumi ....
szum [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
ja , napisalem o co mi chodzi. Wasze pomyslowe domysly bawia ,zawsze to lepsze mysle, ze na limited SDM tez mi przyjdzie poczekac. Prawda jest taka, ze jak to ktos zauwarzyl potrafie wybrac, problem jest taki, ze nie zadowala mnie szereg innych ,spraw wielkosc szkiel itd. A FF-bede mial z jakim logiem z takim jakim wybiore.Dziekuje jednak za pomoc.
szum dla takich jak Ty jest canon 5d mkII + 24-70 f2.8 albo 24-105 f4
[ Dodano: Pią 03 Wrz, 2010 00:47 ]
niech bedzie dla Ciebie rekomendacją że Annie Leibovitz robiła nim zdjęcia Baraka Obamy i jego rodzinki
[ Dodano: Pią 03 Wrz, 2010 01:04 ]
ups.. to był canon 1ds mkIII
szum [Usunięty]
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010
tak, zbieram imformacje to chce pogadac ,zebralem ich kilka np: na pentaxa nie licz- szkoda bo sa przeslanki ku temu , ze gdy by byl taki aparat to pewnie on zadowolil by mnie w konfratacji z moimi oczekiwaniam. Pada tez canon 1ds mkIII dla mnie za duzy odpada. Ktos pisze o :Jak bez lamp i do takich celów to D3s lub D700, 24/1.4G, 50/1.2AiS, 85/1.4G. Tak na moje oko.Najprawdopodomniej to konczy temat korpus D700 -jest dla mnie kompromisem na jaki jestem gotow sie zdecydowac z powodu braku tego co mnie zaspokoii.Konkludujac ja juz sklepy w poszukiwaniu zwiedzilem "wymacalem" w przeciagu paru tygodni zjawi sie u mnie D700.
kozidron [Usunięty]
szum napisał/a:
by byl taki aparat to pewnie on zadowolil by mnie w konfratacji z moimi oczekiwaniam. Pada tez canon 1ds mkIII dla mnie za duzy odpada. Ktos pisze o :Jak bez lamp i do takich celów to D3s lub D700, 24/1.4G, 50/1.2AiS, 85/1.4G. Tak na moje oko.Najprawdopodomniej to konczy temat korpus D700 -jest dla mnie kompromisem na jaki jestem gotow sie zdecydowac z powodu braku tego co mnie zaspokoii.Konkludujac ja juz sklepy w poszukiwaniu zwiedzilem "wymacalem" w przeciagu paru tygodni zjawi sie u mnie D700.
1ds3 za duży ale pentax byłby dobry i spełniłby oczekiwania szum a skąd wiesz , że pentax nie byłby za duży, wywnioskowałeś to na podstawie obudowy k-xa ?
.....pewnie że, d700 - jak znam życie przestraszyłeś się kiepskiego af-u 5d2 a to dlatego, że za dużo czytasz podobnego szumu informacyjnego jaki sam generujesz.
kozidron, przecież pisał szum, że najchętniej chciałby Pentaxa FF w obudowie od K-7, więc nie stoi to w sprzeczności z tym, że jedynka Canona jest za duża. Co wy od tego człowieka w sumie chcecie? Jaad też go napada, że chciałby FF od firmy na P. Czy to jakiś grzech?
Tak, bowiem od tej firmy można wymagać jedynie tego, co ma w swojej ofercie. Cała reszta nie mieści się w oczekiwaniach użytkowników i długofalowej strategii, które oczywiście są ze sobą w pełni tożsame...
moze chlopaki mu zazdroszczą że cena nie stanowi problemu, szum a moze leica m9, porządny sprzęt na lata..
[ Dodano: Pią 03 Wrz, 2010 09:08 ]
nie jestem pewny co do strategii pentaxa, nigdzie nie napisali oficjalnie ze sie nie miesci,
samsung pracuje nad matryca FF, a jak wiemy pentax nie stroni od samsungowych matryc.
szum [Usunięty]
Czy ja napisalem,ze wymagam?Pisalem,ze taki aparat by mnie zadowolil ludzie w dzisiejszych czasach robia rozowe bentlye, mozna kupic kit do odlewu swojego penisa,miliard innych absurdow. Ja nie mam prawa wymagac ,malego body od nikona, minoxa, conataxa, nikona czy w koncu pentraxa malego body FF ktore, bylo by pewnie nie tylko dla mnie interersujace? Mam, jestem kliientem! Uzywam na dodatek jednego systemu i by miec to FF -to musze go na chwile obecna wypier... lub ? W sumie to nie ma o czym juz pisac.
Ostatnio zmieniony przez szum Pią 03 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9