Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat do fotokopii.
Autor Wiadomość
usmiechniety 
Nowy
usmiechniety

Wysłany: Sro 11 Wrz, 2024   Aparat do fotokopii.

Witam wszystkich. Czy jest tutaj osoba która mogła by mi doradzić aparat do robienia fotokopii. Potrzebuję zrobić do 10 fotokopii maksymalnie. Głównie chodzi o dokumenty urzędowe, więc żadne wynajęcie osoby do tego nie wchodzi w grę. Na aparat jestem w stanie wydać 1,5-3 tyś zł.
Za każdą odpowiedź serdecznie dziękuję nawet jeżeli nie będzie na temat. :) . Rozmyślałem nad Canon EOS R100 ale chciałbym zaczerpnąć fachowców lub kogoś kto miał doświadczenie w robieniu fotokopii.

Reklama

Preskaler 
Entuzjasta

Wysłany: Sro 18 Wrz, 2024   

To pytanie jest w typie: W jakich butach chodzić po górach?
Jakie są rozmiary dokumentów i dlaczego nie chcesz do tego użyć skanera? Poza tym na jakim nośniku mają być przechowywane?

usmiechniety 
Nowy
usmiechniety

Wysłany: Sro 18 Wrz, 2024   

Dziękuję za odpowiedź. Dokumenty formatu A4. Niektórych dokumentów nie da się zeskanować bo jest zrobione w formie książki np. akt urodzenia ( nie interesuje mnie odpis aktu urodzenia ).
Właśnie tego dokumentu potrzebuję zrobić fotokopie. Jak już będę miał tą fotokopie to na pewno będzie drukowane, a przechowywane zdjęcie będzie na dysku HDD i w chmurze. Ogólnie myślałem ze nikt nawet nie odpisze więc zamówiłem Nikon COOLPIX P950, i popróbuję sobie na książkach czy będzie wychodziło. Jak ktoś miałby czas i chęci to mógłby wskazać jakie funkcje w aparacie poprawią jakość robienia zdjęć dokumentów. Pozdrawiam wszystkich czytających i życzę miłego dnia.

Preskaler 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 21 Wrz, 2024   

IMHO - takie zdjęcia najlepiej zrobić niezłym telefonem bo ma dużą głębię ostrości, jest poręczny i lekki i nie ma sensu wydawać pieniądze na jednorazową akcję. Oto kopie zrobione moim5-cio letnim iPhone'm XR, który można kupić (w podobnym stanie technicznym) już 0d 400 - 1000 zł.

Po kliknięciu w obrazki powiększą się i można przyjrzeć się szczegółom.

Mikado58 
Nowy

Wysłany: Sob 21 Wrz, 2024   

Nie sądziłem że w epoce wszechobecnych komórek jeszcze ktoś będzie miał tego rodzaju pytania - ja sam mając sprzęt "PRO" do prywatnych celów używam głównie komórki... :wink:

usmiechniety 
Nowy
usmiechniety

Wysłany: Pon 23 Wrz, 2024   

Szkoda, że nie ma jakiś kompaktów przeznaczonych do tego celu. Ja osobiście posiadam telefon HAMMER 3 tylko do dzwonienia, nie podobają mi się telefony co mają wszystko ale każdy ma to co lubi. Jak już wcześniej pisałem, że kupiłem używanego Nikona Coolpix P950, zdjęcia robi zadowalające dla mnie i ten mega zoom. Twój iPhone'm XR robi to lepiej bo zaznacza format A4. Dzięki za pomoc i fachowe doradztwo. Do fotokopii użyję pożyczonego telefonu.

Odpowiedz do tematu