Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam problem ze zamieszczaniem zdjęć na forum w poszczególnych tematach. Po próbie wysłania posta ze zdjęciem pojawia mi się komunikat "błąd pasywny"
Co jest grane?
Prosba do adminów:
Zróbcie coś ze wstawianiem zdjęć jako załączniki. To nie działa prawidłowo, albo też brak jest pełnej informacji. Jakiś czas temu kolejny raz nadziałem się na ten problem.
Obraz w formacie jpg, poniżej 1 MB. Wszystko zgodnie z instrukcją:
https://forum.optyczne.pl/attach_rules.php?f=27
I co? Guzik, nie działa. Podejrzewałem, że może instrukcja jest niekompletna i brakuje (no właśnie, hę???) informacji nt. maksymalnej wielkości obrazka w pixelach, więc na chybił trafił zmniejszałem obrazek, ale też nic, nawet przy absurdalnie małych rozmiarach. WTF?
Kolejny raz nacinam się na ten problem. Należę niestety do tych użytkowników, co nie mają zbyt wiele zdjęć do pokazania, raz na ruski rok, nie za bardzo mam też jak podawać linków, bo równie rzadko coś tam wieszam gdzie indziej w necie, nie mając własnego ww czy konta na serwerach z fotkami. Dlatego zależy mi na opcji wstawiania jako załączniki. Chciałem wtedy wstawić fotki zorzy z 12/13.08, ale po kilku próbach j.w. dałem sobie spokój, bo akurat w tamtych dniach nie miałem czasu na dalsze użeranie się.
Proszę, zróbcie coś z tym wreszcie. Aha, oryginalne obrazki (jpg) zmniejszałem przez resize w Paincie i zapisywałem ponownie jako jpg. Wydaje mi się jednak, że to powinno być bez znaczenia. Niewykluczone, że poprzednim razem, gdy miałem ten problem z załącznikami na forum, do zmniejszania (resize) użyłem czegoś innego.
Pozdrawiam
-J.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14