Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Wto 17 Sty, 2012
Dobry kompakt do ~1600zł
Autor Wiadomość
funio 
Nowy

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   Dobry kompakt do ~1600zł

Witam
Posiadam od Niedawna NIKONA P500 wcześniej użytkowałem Canona EOS450d. Poszukuję dobrego kompaktu zoom jakiś może być ale do 10x wystarczy w 100% głównie zależy mi na dobrej jakości zdjęć. Nikon jakoś mi nie leży dosyć "dziwne" zdjęcia robi lepsze zdjęcia wychodziły mi z moich Canona PowerShota 610 czy poczciwego Olympous C720... Kwota jaką miałbym wydać to 1600zł +- parę złotych....

Reklama

Aszex
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   

Dział testy: prezent pod choinkę+wakacyjne 2011+nietestowany tutaj sony hx9v. :)

Chris62 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 03 Sty, 2012   

Kompakt ale jaki? kieszonkowy, megazoom czy premium?

Do 1600 PLN typuję tak:
Samsung WB650, Panasonic FZ-150, Samsung EX-1/Panasonic LX5

Ale najlepiej "kichnąć" na kompakt i pomyśleć o Kompakcie czyli takim aparacie z wymienną optyką.
Najtańszym jest Samsung NX5 (budżetowa wersja NX10) do niego któraś stałka za 400 PLN i mieścisz się w budżecie nawet z zapasowym aku.
Matryca APS-C jaka jest w NX otworzy przed Tobą nowe potencjalne możliwości.

mrawi 
Rozmowny

Potwierdzam. Tak sie sklada, ze my mamy samsungi hehe, tylko NX10, ale jakosc zdjec z nich jest identyczna. Roznica jest tylko w wyposazeniu korpusow. Za 1000 zll nic lepszego nie znajdziesz. Mozesz dokupic stalke lub 50-200. Ja dokupilem 50-200, ale nad stalka tez mysle, bo f2 kusi.

funio 
Nowy

A gdzie dostanę takowego Samsung NX5?? bo widzę że to ciekawa propozycja. Ultrazoom być nie musi mały zoom starczy ważne aby fotki cykał sprawnie i ładnie:D

mrawi 
Rozmowny

Widzialem na ceneo.pl za 1018 zl. Niedlugo zreszta ceny powinny spasc ogolnie. Ja bym w tym sklepie zamowil, bo jest 10 dni na zwrot w razie czego.

bergercs 
Rozmowny

Pisałem już wam przecież, w innym wątku, że w tym sklepie oferującym NXa za 1018zł:
http://www.teomedia.pl/pl...ysylka-w-24h/39
jak byk widnieje od dłuższego czasu:
"Dostępność:
brak towaru "
a cena jest tylko po to aby "zaistnieć" na Ceneo.
Następna oferta to 1100zł z "dostępnością u dostawcy" (czyli w ciągu dni dadzą znać czy go są w stanie ściągnąć w tej cenie. Pozostałe to powyżej 1500zł.
A po nowym roku to ceny może spadną co najwyżej na leżaki półkowe bo model powoli jest wycofywany z oferty.

mrawi 
Rozmowny

Faktycznie "brak towaru", ale mozna sie zapisac na ten za 1100 i moze sie uda. A modele chyba nie zostana wycofane, bo co w zamian? NX20 jeszcze nie widac. Samsung bedzie nadal sprzedawal NX5, NX10, NX11. Po marketach mozna sie porozgladac. Trzeba bylo brac jak byl :grin: .

funio 
Nowy

Mam w kupnie NX11 za około 1450zł z kitowym obiektywem powystawowy...Warto??

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

funio napisał/a:
Mam w kupnie NX11 za około 1450zł z kitowym obiektywem powystawowy...Warto??

A nie wolałbyś canona 1100D z kitowym obiektywem 18-55IS
http://www.e-cyfrowe.pl/c...i&PCID=43177_24
:?:

bergercs 
Rozmowny

mrawi napisał/a:
A modele chyba nie zostana wycofane, bo co w zamian? .

Następcą NX10 miał być NX11 - "miał" ponieważ aparaty Samsunga sprzedawały się dopóki kosztowały ~1000zł (NX5). Przy próbach zwiększenia marży do normalnego poziomu (wypuszczenie NX11) potencjalni klienci woleli wybrać konkurencję. A Samsungowi za 1000zł o wiele bardziej opłaci się sprzedawać EX-1 (tańszy w produkcji).
Podsumowując:
- NX11 za ok. 1450zł: teoretycznie dobra oferta. Wada: bieda w ofercie szkieł systemowych.
- za podobne pieniądze można mieć GF3 + 14-42 - będzie szybszy AF, mniejsze gabaryty i większy wybór obiektywów: ale wciąż drogich ( http://egirongroup.home.p...?id_product=103 http://www.e-fotojoker.pl...-14-42mm-czarny ).
- ciekawym wyborem byłby GF3 + 14-42 + 14: cena zestawu ze stałką jest atrakcyjna ( http://egirongroup.home.p...?id_product=102 http://www.e-fotojoker.pl...raz-14mm-czarny ) ale budżet przekracza o blisko 300zł
- tyle, że za około 1800 można mieć 1100d ( http://www.e-cyfrowe.pl/c...i&PCID=43177_24 http://www.zadowolenie.pl...5mm-is-ii,37818 ) dający nam do ogromnego rynku z obiektywami. Tutaj w tym temacie przewaga nad bezlusterkowcami jest bezdyskusyjna.
------------------------Edit:
Jak widzę w międzyczasie Sunders również zaproponował 1100d.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Ja tylko dodam, że bezlusterkowce w zasadzie to są wygodne z małymi obiektywami. A matryca APS-C nie pomaga...

funio 
Nowy

Wysłany: Sro 04 Sty, 2012   

Może inaczej dzięki wielkie za propozycję, ale odłóżmy lustro na bok z uwagi, iż bardziej potrzebny mi kompakt z dobrą stabilizacją obrazu i jakością zdjęć. Dlaczego, z uwagi na to że oprócz mnie będzie użytkowała go moja małżonka :) stąd zmiany obiektywów może problemu nie robią , ale nie zawsze jest ten obiektyw zamontowany a szybko fotkę chce zrobić dziecku które nie potrafi wolno się poruszać:D.....Wcześniej posiadałem Lustro Cannona miałem kilka szkieł ale właśnie to było problemem....Także jak wcześniej kompakt ostre i bardzo dobre zdjęcia.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

funio napisał/a:
odłóżmy lustro na bok z uwagi, iż bardziej potrzebny mi kompakt z dobrą stabilizacją obrazu i jakością zdjęć.

W takim razie moze rozwaz: canon powershot g11 i panasonic lumix dmc-lx5, lx3.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

No i Samsung EX1 ;)

Odpowiedz do tematu