Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Ściema Electro Exclusive
Autor Wiadomość
komor 
Moderator

Wysłany: Nie 09 Wrz, 2012   Ściema Electro Exclusive

Właśnie dostałem spama na dwa adresy mailowe, to od razu informuję o ściemie pod tytułem sklep internetowy Electro Exclusive pod adresem http://electroexclusive.webnode.com/

Oferta rewelacyjnych cen, tak mniej więcej 50% cen rynkowych, logo Rzetelna Firma, loga Visy, Mastercard i inne (słabej jakości JPG-i, nota bene), adres mailowy na Onecie. Ewidentna ściema, ciekaw jestem czy będzie z tego jakaś większa akcja.

Reklama

nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Nie 09 Wrz, 2012   

komor, przeczytaj regulamin i wszystko będzie jasne. Oferta cenowa nie jest ofertą cenową i może się zmienić z ważnych powodów ekonomicznych między innymi. Regulamin jest tak ułożony, że właściwie kupujący nie ma żadnych praw. Podejrzewam, że regulaminie aż roi sie od klauzul niedozwolonych.

"Electro Exclusive zastrzega, iż asortyment oraz ceny poszczególnych produktów mogą ulec zmianie w czasie od chwili złożenia zamówienia do chwili zawarcia umowy. Chwilą zawarcia umowy nazywamy moment oświadczenia woli obu stron, z którego wynika decyzja osiągnięcia określonego skutku w sferze poddanej regulacji prawnej – kupna/sprzedaży."

To mnie rozwaliło :D

4motion 
Rozmowny

Wałek na maxa http://electroexclusive.w...f-4-0-l-is-usm/ 7999zł heh i 10 na stanie. Kontakt tylko na mail z onetu jak komor zauważył.

Oby ludzie poszukali na google opinii i tu trafili zanim coś tam kupią.

Arek 
Redaktor

Może napisać maila z prośbą o odbiór osobisty tego Canona :)

nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012   

Arek napisał/a:
Może napisać

Arek, obywatel i klient wszystko może ;)

ashley 
Bywalec

Maja debile fan page na fejsie. Warto skrobnac tam co nieco zeby ludzie wiedzieli z kim maja do czynienia. :cool:

kozidron
[Usunięty]

ale cena za 5d3 +24-105 jest niesamowita, gdybym trafił na tą stronę bez wcześniejszego przeczytania tego wątku, to pewnie bym grubo przecierał oczy :cry:

komor 
Moderator

Krajowy Rejestr Długów (właściciel znaku Rzetelna Firma) już dostał parę zgłoszeń o nieuprawnionym posługiwaniu się znakiem Rzetelna Firma i podjęli działania.

kozidron, oczy byś przecierał, ale kasy byś nie wpłacił, mam nadzieję? :)

kozidron
[Usunięty]

komor napisał/a:
kozidron, oczy byś przecierał, ale kasy byś nie wpłacił, mam nadzieję? :)

Nie, no niestety w cuda nie wierzę. Pewnie kombinowałbym z odbiorem osobistym.

Stuku 
Rozmowny

Hmmm Pan P. od Amber Golda odpoczywa teraz, ktoś szuka niszy w jego działalności. Mnie najbardziej na tej stronie rozwala inna rzecz: webnode - czyli niby pro sklep robiony z szablonu :P

nienietaktak
[Usunięty]

Stuku, a to też jest rozwalające. rzeczywiście :lol:

komor 
Moderator

kozidron napisał/a:
Pewnie kombinowałbym z odbiorem osobistym.

A ja bym uciekał gdzie pieprz rośnie, przecież taka cena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością?

kozidron
[Usunięty]

komor napisał/a:
A ja bym uciekał gdzie pieprz rośnie, przecież taka cena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością?

ależ oczywiście ale telefon bym wykonał. Tak na spokojnie, hipotetycznie sobie pomyśl, siedzisz przy kawie, przeglądasz sobie net pod katem zanabcycia 5d2 a tu taka okazja z 5d3, dzwonisz i Pan/Pani ze sklepu sprowadza cię na ziemie, ze nie ma czegoś takiego jak odbiór osobisty.
W regulaminie jest napisane jak byk, że wystawiają fakturę, że na towar jest gwarancja więc potencjalnie zanim nie przeczyta się opinii na necie człowiek myśli, ze wszystko w porządku. Przeciętnie sprawdzam opinie dopiero chwile przed przelaniem kasy a własciwie to jestem konserwatywny jeżeli chodzi o sprzedaż wysyłkową.

komor, ja kupiłem 70-200/2.8L za 60% ceny, w cuda nie wierze ale czasem się trafi okazja.
Tu jednak ewidentnie widać, że to szwindel. Fajnie, że dałeś info, bo jak pokazuje doświadczenie ze sklepem lider24 ludzie nie sprawdzają opinii licząc na cuda.

4motion 
Rozmowny

kozidron napisał/a:
ależ oczywiście ale telefon bym wykonał

Ciekawe na jaki numer. :)

komor 
Moderator

4motion, słuszna uwaga, numeru NIP też nie znalazłem, ani nic innego.

Odpowiedz do tematu