Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy to autentyczny produkt Canona?
Autor Wiadomość
krakn 
Początkujący

Wysłany: Nie 04 Sty, 2015   Czy to autentyczny produkt Canona?

Witam kupiłem lustrzankę Canona, ale mam trochę wątpliwości.

Numery seryjne coś nie grają, sprzedawca twierdzi że produkt autentyczny przeznaczony na rynek azjatycki.

Tyle że po wpisaniu nr seryjnego w USA wychodzi że to 1D a nie D5.

Nie gra też nr seryjny z plików.

Canon z różnych części świata mnie zbywa, canon polska polecił kontakt z serwisem w Warszawie, ja jestem na 2 końcu Polski.
Poza tym wiadomo jest czas urlopów weekend itd. W czwartek mam szansę się wycofać z zakupu.

Czy jesteście wstanie powiedzieć po zdjęciach czy to jest oryginał?
Dam linka na dropa

[ Dodano: Nie 04 Sty, 2015 14:00 ]
http://www.dropbox.com/sh...2wpeTsVHAa?dl=0

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Nie 04 Sty, 2015   

1D na pewno to nie jest (brak pionowego gripa), układ klawiszy z tyłu i z góry wygląda na 5D Mark III, ale jakie są bebechy w środku tego urządzenia - trudno zgadnąć.

krakn 
Początkujący

No niby to jest 5d mark iii, faktycznie robi pełną klatkę, ale może jest to mark 1 lub 2?

Wersja oprogramowania się zgadza

komor 
Moderator

Ściągnąłem jeszcze pierwsze zdjęcie z Dropsa, według danych EXIF (które można sfałszować) jest to 5D Mark III o numerze seryjnym 312122000479, czyli innym niż widniejący na tabliczce u dołu aparatu.

W EXIF-ie zdjęcia jest też informacja o autorze zdjęcia – albo wpisałeś tam już swoje dane, albo są to dane poprzedniego właściciela, może pomoże Ci to zweryfikować historię wg sprzedawcy.

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Nie sugerowałbym się komunikatem ze strony Canon USA. Czy w menu, masz wybór wielu języków, czy np tylko dwóch? Nigdy nie możesz mieć pewności, czy to nie składak serwisowy, ale i taki powinien działać poprawnie przez całe lata.

krakn 
Początkujący

Tak są różne języki, aktualnie ustawiłem na polski.

[ Dodano: Nie 04 Sty, 2015 14:56 ]
Dane o autorze zdjęć są moje, ja kupiłem w sklepie w UK. Tylko że sklep nie daje gwarancji Canona tylko swoją.
Wszystko było by w ok gdyby nie pojawiły się schody z tymi numerami. Sądziłem że to po prostu import z Azji lub USA.
Kupowałem tak inne aparaty, I sprzęt Canona przez internet, znacznie taniej, właśnie w USA i Hongkong, ale takiego numeru nie miałem do tej pory.

mozer 
bo Pentax

Przede wszystkim żaden 1D nie robi zdjęć w tej rozdzielczości. Dla pewności sprawdź jeszcze wypluwane RAWy.

Wojmistrz 
Obserwator

Ale to nie była nowa tylko używana, tak? Możliwe, że jest po naprawie lub wymianie elektroniki. Wersje azjatyckie posiadają tylko dwa języki, a zmiana tego następuje przez wymianę płyty głównej. Możliwe, że płyta jest z jakiegoś dawcy, lub została z hackowana/przelutowany tylko chip itp.

[ Dodano: Nie 04 Sty, 2015 15:01 ]
Co to za sklep?

krakn 
Początkujący

http://www.tronixcomputers.com, w. Północnym Londynie

[ Dodano: Nie 04 Sty, 2015 15:42 ]
Raw jest tam dostępny na dropie, jeżeli ktoś jest wstanie zidentyfikować coś na ten temat to bardzo proszę

matys 
Entuzjasta
Raczkujący amator

Pierwsze słyszę/widzę ten sklep. Po drugie post code - N3 1JX, jest błędny co już budzi podejrzenia, po trzecie sprawdzając adres na google street jest tam sklep z e-papierosami(kwiecień 2014)....

Chyba, że gdzieś kopiłeś u nich w stacjonarnym sklepie a maja na ten adres zarejestrowaną działalność. Na sam widok tej strony nie kupiłbym nic u nich a już na pewno coś, co jest warte tyle, co 5D mkIII.

mozer 
bo Pentax

krakn, kupiłeś przez Internet, czy osobiście?

krakn 
Początkujący

Przez internet, ale będę w czwartek w Londynie i mogę oddać, płatność mam ubezpieczona z już złożyłem spór o zwrot.

Ale chcę mieć pewność że to podróbka.

Mam ich aktualny adress

mozer 
bo Pentax

krakn, ale co jest dla Ciebie podróbką? Jeśli złożony z 3 aparatów oryginalnych, to Ci pasuje? Czy cena była na tyle okazyjna, że warto się w to bawić?

krakn 
Początkujący

Hm no była okazja, przed świętami był wysp okazji dałem za niego 2000 funtow.

Hm samochód składak mogę zrozumieć, trochę mi się nie podoba aparat składak, bo zastanawiam się czy jak za 3 lata tfu tfu padnie coś czy canon będzie wogole chciał się tego tknac

mozer 
bo Pentax

krakn, a to miał być nowy sprzęt? Ja za 1000 zł oszczędności to bym się nie w to nie bawił...

Odpowiedz do tematu