Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
S5 - dogrywki softu - czy już są?
Autor Wiadomość
maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Wto 29 Kwi, 2008   S5 - dogrywki softu - czy już są?

Czy jest już w sieci soft do S5 (umożliwiający zapis do RAW i pare innych drobiazgów, zebra mode itd...)?

Reklama

winiarro 
Nowy

Wysłany: Sro 30 Kwi, 2008   

Już jest: http://malbe.nm.ru/chdk/ a tutaj masz opis instalacji itp.: http://www.winiarro.blogspot.com

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Sro 30 Kwi, 2008   

Dzięki.

Portal 
Bywalec

Wysłany: Pią 02 Maj, 2008   

winiarro napisał/a:
Już jest: http://malbe.nm.ru/chdk/ a tutaj masz opis instalacji itp.: http://www.winiarro.blogspot.com

A moze znasz taka strone ale z softem do panasonikow ?

winiarro 
Nowy

Wysłany: Pią 02 Maj, 2008   

Z tego co wiem to do Panasonic-ów nie ma przeróbek softu. Są głównie do canonowskiej serii PowerShot.

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Wto 03 Cze, 2008   

Czy ktoś flaszował S5? Natrafiam na opór materii...

nosky 
Nowy

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008   

Witam,

tak - udało mi się wgrać najnowszą wersję CHDK i porobić już trochę testów :-)
To nie jest flashowanie - ten soft nie podmienia oryginalnego na stałe na nowy... Ruski soft jest tylko nakładką.
W sumie czuć w działaniu że to nie oryginalny soft (może czasem denerowować), ale dla RAW, ISO50, f11 czy max czasu 65sekund - warto przymknąć oko na miganie czasem 'nakładki' CHDK :-)
Napisz z czym masz problem - czy na pewno blokujesz kartę przed zapisem zanim ją wsadzisz do aparatu?
Pozdrawiam,

nosky

-Piotr- 
Nowy

Wysłany: Czw 07 Sie, 2008   

Osobiście nie zauważyłem żadnego migotania nakładki CHDK. Na początek najbardziej cieszy bieżący podgląd stanu naładowania akumulatorów, oraz stan wolnej pamięci na karcie. Do tego jeszcze wszystko w języku polskim.

cudaczek13 
Nowy

Wysłany: Pią 08 Sie, 2008   

Mam pytanie posiadam Canon PowerShot G7 z tym ze wszystko jest po rosyjsku czy mozna jakos zmienic na polski

-Piotr- 
Nowy

---------------
Zdublował mi się temat...

Proszę moderatorów o jego usuniecie.

Przepraszam
---------------------

MichalP 
Optyczny
foto&moto

cudaczek13 napisał/a:
Mam pytanie posiadam Canon PowerShot G7 z tym ze wszystko jest po rosyjsku czy mozna jakos zmienic na polski

Proszę bardzo - krótki opis po angielsku. Mam nadzieję że pomoże.

Nie wiem czy będzie opcja "po polsku" ale angielski będzie na 100%.

Wyczytałem, że w G7 jest dostępnych 25 języków więc kto wie?

bez tytułu.JPG
how to change language Canon G7:-)
Plik ściągnięto 7814 raz(y) 33,95 KB

Kosiarz 
Nowy

Witam wszystkich

nosky napisał/a:
Witam,

tak - udało mi się wgrać najnowszą wersję CHDK i porobić już trochę testów :-)

oraz @ -Piotr-

Mam do was pytanie, a właściwie to nie tylko do was, bo do wszystkich, co się orientują w tym temacie. :)
Jaką kombinacją klawiszy przechodzicie do trybu alt? Ja za nic w świecie nie mogę się do niego dostać. Udało mi się to może ze 2 razy na xx prób - chyba tylko przypadkowo. :neutral:

Doprawdy nie wiem ocb. Testowałem już 2 wersje allbesta (50 i 51) oraz oficjalną ze strony chdk (http://chdk.wikia.com/wiki/Downloads)... i męczę się z nimi niezmiernie. :sad: Widzę że działają, bo wyświetla się nowe info. jak np. stan naładowania baterii czy poziom "zapchania" karty lub aktualną godzinę, czy "logo" o wersji chdk przy starcie aparatu, itp ale za nic w swiecie nie mogę się dostać do ukrytego menu.
Pomyłki z softem raczej odpadają, bo na 1.01a cyfrak się nie odpala. W ogóle to od samego początku mam kwiatki z tymi modami. Np. trik z plikiem ver.req na karcie sd zwraca mi po naciśnieciu disp + set tylko rewizję firmware w postaci 1.0.1.0 bez przyrostków typu "a" czy "b". Ale z tym już sobie poradziłem - na chybił trafił.

Jak możecie to opiszcie dokładnie to, co robicie.

Ja robię to tak:

1. Biorę jakąś kartę sd
2. Formatuję na system plików FAT
3. "Robię" z niej kartę bootowalną - za pomocą programu bootable lub sdminste
4. Kopiuję plik diskboot.bin (nie tworzę żadnych folderów, bo soft sam ich tworzy na starcie)
5. Wyciągam kartę sd i ją blokuję
6. Wkładam do cyfraka
7. I mam powyższą lipę...

Pomóżcie coś... ;) (mam oczywiście s5 is)

[ Dodano: Sob 09 Sie, 2008 00:09 ]
Nie ma to jak samodzielność... :mrgreen: Już sobie poradziłem. Problem leżał w tym, że przycisk shortcut należało wcisnąć ~ do połowy, a ja nie widząc efektu za pierwszym razem szukałem już kombinacji z innymi przyciskami i naciskałem go "normalnie". btw: wersja softu Juciphox też jest ciekawa.

cudaczek13 
Nowy

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008   

dz bardzo

MichalP 
Optyczny
foto&moto

cudaczek13 napisał/a:
dz bardzo

Nie ma sprawy. Masz "polski"?

-Piotr- 
Nowy

Kosiarz, oczywiście możesz sobie w razie potrzeby przypisać inny przycisk funkcyjny.

Do "klepki "CHDK polecam również i tą stronę;
http://zagorskid.blogspot...ona-z-digc.html

Odpowiedz do tematu