Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Za miesiąc lece do Usa co za tym idzie chciałem kupić aparacik i tu dylemat
Pentax k200+Tamron 18-200 MM F/3.5-6.3 W cenie zmieszcze sie z Canonem 450D z tym samym obiektywem I nikonem D60.To moje pierwsze lustro wcześniej była hybryda:)
Foce ludzi ,koncerty i jak czas pozwoli to jade za miasto i krajobrazy.Może pomożecie mi lub zaproponujecie jakiś inny zestaw .Właśnie sprawdziłem ze d80 z kit nie wiem za ile kit mi nie bedzie wystarczał
przede wszystkim napisz ile masz kasy na sprzęt... bo to warunkuje wiele
tamron jest do kitu - strasznie ciemny na długim końcu, poza tym jego jakość jest wprost proporcjonalna do cena, i odwrotnie proporcjonalna do zasięgu ogniskowych
Lepiej kupić sigmę 17-70, a z czasem pomyśleć o jakimś tele...
Jest też d90 + kit, jednak to już troszkę wyższa półka... napisz jaką możesz kasę przeznaczyć...
Przebita cenowa w usa jest bardzo korzystna pomimo gorszego niż z połowy roku kursu dolara, dlatego opłaca się przyinwestować więcej środków. Kupić coś dla siebie a za resztę przywieźć do Polski jakąś nowość (najlepiej obiektyw profi lub korpus pełnoklatkowy, albo laptopa) i sprzedać.
Jeśli chodzi o Pentaxa to rozejrzyj się za K20. Obiektyw tak jak napisał davaeorn - Sigma 17-70. O tym Tamronie zapomnij.
Z Canona to już lepiej przycelować w 50D a z Nikona w D90.
Wizytę w USA trzeba dobrze wykorzystać. Albo zaszaleć i zobaczyć co się da, albo naprzywozić różnorakich dóbr.
lece pierwszy raz i na pewno nie ostatni D90 jeszcze drogi tak wiec odpuszcze lece na święta powinny być niezłe propocje ale nadal nie wiem co mam kupić dla siebie
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008
moim zdaniem zamiast tamiego 18-200 powinieneś pomyśleć o tamronie 17-50 i... Pentaxie/Tokinie 50-135 w przyszłości To przynajmniej sprzęt, który będzie Ci wystarczać na co najmniej długo:D
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008
davaeorn napisał/a:
Baku napisał/a:
albo naprzywozić różnorakich dóbr.
dokładnie - najlepiej przywozić canony 70-200/2.8 IS - najlepiej można zarobić, a i popyt jest z korpusami pełnoklatkowymi jest chyba trochę gorzej...
no chyba nie policzyłeś dokładnie - to szkło wychodzi ponad 4,5tyspln, a to w połączeniu z brakiem gwarancji dyskwalifikuje zakup w usa - imo
tak sie zastanawiam cena d60 jest taka sama co d40x czyli lepiej d60 z kitem ok 500$ do tego drugie szkło sigmy 55-200 tu link http://sigma4less.com/Product.aspx?ProdID=2627 na razie powino wystarczyc choc znajomy mowi ze lepsze wyjscie canon 450d
Ale nadal nie wiem jak puszka czy nikon ,pentax a moze canon
[ Dodano: Wto 11 Lis, 2008 14:47 ]
canon 70-200/2.8 IS mozna wyrwac za 2500 ale jak wspominałem nie wiem jak puszka nie mam za wiele kasy jak pisałem max 600$ mam jeszcze inne wydatki
Ale nadal nie wiem jak puszka czy nikon ,pentax a moze canon
W segmencie, który Cię interesuje, poszczególni producenci trzymają wyrównany poziom. Idź do sklepu i zobacz który Ci się najbardziej podoba.
Jak celować to:
Nikon - D90
Canon - 50D
Pentax - K20
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9