Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A33 przy włączonej stabilizacji będzie po 4min (latem) wyłączało się na "pół godziny". A D3100 po skończonym klipie 10min będzie mogło rejestrować kolejny...
I znowu manipulujesz
Dobrze wiesz, że stabilizację można wyłączyć, a D3100 w body jej po prostu nie ma.
Zgaduję, że o tych 4 minutach to własnie te wspomniane przez Ciebie mondrości z internetu
hijax_pl napisał/a:
Małe tuneliki to są w lustrzankach Sony. Naprawdę nie widzisz różnicy między tymi "tunelikami"? To z praktyki? Czy tylko reminiscencje teoretycznego "tunelika"?
D3100 ma taki sam wizjer jak D5000. A o D5000 złego słowa powiedzieć nie mogę. Fakt - to nie pryzmat, ale DA się na nim pracować wygodnie.
Widzę różnicę w polu widzenia pomiędzy A33 i D3100 na korzyść tego pierwszego, tyle.
hijax_pl napisał/a:
Faktycznie. Tylko czy taka rozdzielczość wyświetlacza jest aż tak istotna? Ja wiem, że lepiej mieć 921k punktów, ale ... czy 230k by Cię jakoś ograniczało?
Tak, wszystko jest kwestią uzasadnień
hijax_pl napisał/a:
Podaj mi proszę te najtańsze kompakty, które takową funkcję posiadają.
PRAKTICA Luxmedia 12-Z5? Może być? Ma też wykrywanie uśmiechu i mrugania
hijax_pl napisał/a:
Wyboru nie ogranicza. Co najwyżej zakres funkcjonalności. Nie wiem czy wiesz, że silnik w korpusie to nie wszystko, są takie szkła, które będą sprawiały większy problem niż brak AF. Ale ale... czyżby oferta szkieł DX była taka skąpa?
Dokpić może. Ale 50/1.8 będzie bez AF. A zamiast niej niewiele dokładając można kupić 35/1.8DX. Też szkło świetne, tanie i bardziej poręczne na cropie
Ech d_pa jesteś hijax_pl bo znasz się na tym dobrze i trzeba go było pchnąć na puszkę ze śrubokrętem i szepnąć słowo o kitach. Wiesz dobrze, że zyskałby sporo ale mam wrażenie uparłeś się aby tylko nie ten Soniak i ograniczyłeś swoją krytykę bo może budżet by go przytrzymał. I to mnie własnie sprowokowało aby napisać jak jest w istocie bo pewnie niejeden taki przejrzy ten temat.
Autorowi życzę dużo ładnych zdjęć z tego Nikona bo można z niego sporo wycisnąć
hijax_pl napisał/a:
Ostatnio byłem w sklepie i słyszałem namawianie klienta na NEXa. Że bez opcji "zdjęcie o zmierzchu" czy panoramy 3d nie ma sensu fotografia
Szczerze powiem, że nie wiem ile w tym prawdy i czasem mam wrażenie, że demonizuje się tych sprzedawców z FJ. Tu raczej sytuacja była odwrotna - leżało mu Sony ale dowiedział się na forum, że lustrzanką nie jest i ogólnie będzie passe. Nie chcę się w to zagłębiać. W każdym razie pachnie mi takie gadanie jakąś spiskową ideologią i pozwól ale więcej się nie odniosę
I znowu manipulujesz
Dobrze wiesz, że stabilizację można wyłączyć, a D3100 w body jej po prostu nie ma.
Zgaduję, że o tych 4 minutach to własnie te wspomniane przez Ciebie mondrości z internetu
Nie manipuluję - to dane ze strony Sony http://esupport.sony.com/...=424&mdl=SLTA33
Fakt w sony można wyłączyć, ale w D3100 jest ona w obiektywie i nie przeszkadza - więc nie trzeba jej wyłączać
pan.tadeusz napisał/a:
Widzę różnicę w polu widzenia pomiędzy A33 i D3100 na korzyść tego pierwszego, tyle.
A to A33 ma optyczny tunelik?
pan.tadeusz napisał/a:
Ech d_pa jesteś hijax_pl bo znasz się na tym dobrze i trzeba go było pchnąć na puszkę ze śrubokrętem i szepnąć słowo o kitach.
Chyba naprawdę nie wiesz o czym mufisz
pan.tadeusz napisał/a:
Wiesz dobrze, że zyskałby sporo
O jakim "sporo" mówisz? O nikkorach 50/1.8 i 85/1.8? To jest SPORO?
pan.tadeusz napisał/a:
Szczerze powiem, że nie wiem ile w tym prawdy i czasem mam wrażenie, że demonizuje się tych sprzedawców z FJ
manipulujesz używając skrótów myślowych typu "latem" i porównujesz wartość ze stabilizacją do tej bez w D3100.
dodatkowo dane z tabelki podane są w przybliżeniu
tak więc jeśli przyjmiemy za lato 30'C to masz bez stabilizacji (czyli jak w D3100) approx. 22 min w stosunku do 10.
hijax_pl napisał/a:
Fakt w sony można wyłączyć, ale w D3100 jest ona w obiektywie i nie przeszkadza - więc nie trzeba jej wyłączać
wszystko ma swoją cenę
dobrze też wiesz, że jak się uprzesz to kupisz sobie do tej alfy obiektyw ze stabilizacją
ale wiem, już pisałeś że stabilizacja w A55 to chybiony pomysł i nie zamierzam Cię przekonywać
hijax_pl napisał/a:
Chyba naprawdę nie wiesz o czym mufisz O jakim "sporo" mówisz? O nikkorach 50/1.8 i 85/1.8? To jest SPORO?
np o tym:
hijax_pl napisał/a:
No jednak różnice są dość spore o ile nie patrzeć na matryce. Przede wszystkim (w kolejności istotnej dla mnie) wizjer oparty na pryzmacie, dwie rolki, ustawianie głównych parametrów ekspozycji bez łażenia po menu, górny wyświetlacz, sterownik zdalnego błysku CLS, współpraca z obiektywami serii AF-D, porządny ekran LCD + sporo pierdółek w menu...
W czym wygrywa D3100? Ma FullHD i jakiś tam AF przy tych filmach, o 2Mpix więcej, karty SDXC i tryb przewodnika dla osób nie znających się na technicznej stronie fotografii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12