Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dziękuję za konkretne rady, to rozumiem jeżeli
chodzi o anal. wytargałem z szafy
praktice bce , muszę ją ożywić, trzy jasne szkła,
szkoda że nie idzie ich wykorzystać z canonem, (tfu, co za marka)
chyba nawet pytałem o to na forum
Szkoda to sprzedać za równowartość jakiejś flaszki
edit
o qrcze, jakiś film jest w środku, otworzyłem puche
gdyż naciąg migawy stanął.
no i ma niespodziankę, rolka agfy, optima prestige 400
A jakimi parametrami definiujesz jakośc obrazu i jak te parametry wyznaczasz? Bez tej informacji, to stwierdznie - słaby obraz - nie wiele mówi.
Jedyne co mam na myśli to wyniki twstów, np na DxO. Canon odstaje tutaj w dół od wielu innych firm. Nie ma nawet postępu względem poprzednich Canonów xxxD.
W kwestii zwłaszcza dynamiki.
Niemniej pozostaje na ponad 6 EV, co jakąś tragedią nie jest.
Znasz 450D? Jeśli nie, to poznaj. Tym też da się robić zdjęcia, a dynamikę ma poniżej 6...
Jedyne co mam na myśli to wyniki twstów, np na DxO. Canon odstaje tutaj w dół od wielu innych firm. Nie ma nawet postępu względem poprzednich Canonów xxxD.
Dzięki za informacje. Jako amatora, 650D w zupełności spełnia moje oczekiwania.
Nieco poza tematem, dodam, że w polskojęzycznej instrukcji natknąłem się na zdania, których sensu nie mogłem zrozumieć. Zajrzałem do instrukcji anglojęzycznej i stwierdziłęm ewidentne błędy w tlumaczeniu. Błędy, które kompletnie wypacają informację zawartą w zdaniu. Napisałem do odpowiedniej komórki Canon Polska ale widać, że ich to nie interesuje.
Ja też mam takie podejście. Na codzień używam aparatu, który ma jeszcze słabszą matrycę niż te Canony i wbrew pozorom robi on zdjęcia Nie ma co się aż tak bardzo takimi szczegółami przejmować, ale zawsze pozostaje jakiś niedosyt widząc że konkurencja ma lepsze matryce
romulus_79 napisał/a:
Nieco poza tematem, dodam, że w polskojęzycznej instrukcji natknąłem się na zdania, których sensu nie mogłem zrozumieć. Zajrzałem do instrukcji anglojęzycznej i stwierdziłęm ewidentne błędy w tlumaczeniu. Błędy, które kompletnie wypacają informację zawartą w zdaniu. Napisałem do odpowiedniej komórki Canon Polska ale widać, że ich to nie interesuje
Ja też mam takie podejście. Na codzień używam aparatu, który ma jeszcze słabszą matrycę niż te Canony i wbrew pozorom robi on zdjęcia Nie ma co się aż tak bardzo takimi szczegółami przejmować, ale zawsze pozostaje jakiś niedosyt widząc że konkurencja ma lepsze matryce
romulus_79 napisał/a:
Nieco poza tematem, dodam, że w polskojęzycznej instrukcji natknąłem się na zdania, których sensu nie mogłem zrozumieć. Zajrzałem do instrukcji anglojęzycznej i stwierdziłęm ewidentne błędy w tlumaczeniu. Błędy, które kompletnie wypacają informację zawartą w zdaniu. Napisałem do odpowiedniej komórki Canon Polska ale widać, że ich to nie interesuje
A masz jakiś przykład pod ręką?
Strona 118, tytuł drugi of góry jest:
PL: Pomiar odległości podczas fotografowania Live View.
Ang: Metering Range During Live View Shooting
"Metering Range" to po polsku "Zakres pomiaru" i oto tu chodzi, o obszar uwzględniany przy pomiarze.
I ten "pomiar odległości" nie pasował mi logicznie. Bo jak, w trakcie pomiaru ekspozycji mierzę odległość? Jaką odległość?
Coś tam jeszcze było ale nie pamiętam w tej chwili. "Studiuję" teraz tylko instrukcję anglojęzyczną, bo mam ja w PDF na komputerze i znacznie wygodniej przesukiwać.
Przepraszam, Pomyliłem stronę - ma być STRONA 116 instrukcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9