Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka karta pamięci
Autor Wiadomość
B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

sami napisał/a:
B o g d a n czy te pamięci to są te polecane przez Ciebie? http://www.apollo.pl/store/show_detail/59262
Tak, to one. Tutaj masz więcej sklepów, które je sprzedają: http://www.ceneo.pl/1378640
sami napisał/a:
Choć nie wiem czy da się na nich uzyskać 6kl/s.
Twój 50D na pewno da redę 6kl/s bo ten parametr uwzględnia pakowanie zdjęć do bufora. Pełnych RAW możesz zrobić ok. 15 szt. Fotek JPEG dużo więcej - ok. 50 szt. Więc myslę, że spoko. :smile:

Reklama

sami 
Początkujący

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

w takim razie wezmę Pretec'a 8GB, cena około 100 zł wydaje mi się ok.

Goha 
Nowy

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010   

bardzo prosze o poradzenie mi w kwestii wyboru karty pamięci do Canona 500D. zakładam że filmy będę nagrywać w największej rozdzielczości.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010   

Goha napisał/a:
bardzo prosze o poradzenie mi w kwestii wyboru karty pamięci do Canona 500D. zakładam że filmy będę nagrywać w największej rozdzielczości.
Kupujesz jakąkolwiek kartę SD o takiej pojemności, jaką potrzebujesz. Karta nie musi być wcale super szybka i droga. Tutaj masz przykłady:
http://www.cyfrowe.pl/kar.../scr/page1.html
Myslę, że jeśli dużo ujęć filmowych będziesz robiła, to warto celować w 8GB. Jedną lub dwie na wszelki wypadek.

Nie kupuj tylko tych z dopiskiem VIDEO bo to robienie ludziom wody z mózgu aby sprzedać drożej kartę w ładniejszym opakowaniu. :smile:

Mentos
[Usunięty]

Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

Witam
Karta SDHC Class 4 8GB Kingston nie będzie spowalniała Canona 500D, czy do tego aparatu przyda się coś szybszego ?

osik 
Początkujący
was here!

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010   

Podepnę się pod temat.
Jako że jednak 30D, szukam odpowiedniej karty pamięci. W teście na portalu, w specyfikacji widnieje "CompactFlash Typ I / II". Czy puszka obsłuży karty z wyższymi typami (np. Sandisk extreme III lub IV), czy muszę szukać koniecznie tych z zaznaczonym II (np. Sandisk Ultra II)?? W innym wątku wyczytałem, że nie warto ładować kart powyżej 30MB/s do tego modelu.

krisv740
[Usunięty]

osik, warto! moze nie powyżej 30Mb/s , ale minimum 30Mb/s
nie dla zapisu, ale dla opróżniania bufora..

robiłem kiedyś test zapisu na 30d i zamieszczałem na tym forum - naprawdę warto... :cool:

osik 
Początkujący
was here!

To ja już mętlik w głowie :D Spytam inaczej - na którą kartę warto wydać ciężko gromadzoną krwawicę? Zastanawiam się nad dwoma 4GB...

krisv740
[Usunięty]

w chwili obecnej 8GB nie kosztuje już tak dużo - co?
extreme III lub ultra II w zupełności do 30d wystarczą... koszt ok 200 pln.. :cool:

osik 
Początkujący
was here!

Myślałem że stoją drożej :mrgreen:
Skupie się zatem nad Sandisk Ex III 8GB, w zupełności wystarczy.

Introverder 
Rozmowny

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010   -

Jeśli mogę wtrącić..

Nie wiem po ile dokładnie chodzą SD Extreme III, ale te w technologii UDMA (prędk. 60 MB/s) kosztują raptem dosłownie kilkanaście zł więcej obecnie.. Na www.cyfrowe.pl po 227 zł dla przykładu. Nie wiem tylko czy na 30D będzie widoczna różnica :) ; ).

P.S. A sorry, koledzy napisali, że starczy to gicior :) ; ). Jak w tej reklamie - "nie widać różnicy, to po co przepłacać" :) :lol: :P ; ) hehe..

Można by to nawet ułożyć "SanDisk - jakość za rozsądną cenę" :) :razz: :lol: ;) .

czerwiniak 
Nowy

Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010   Re: Jaka karta pamięci

sami napisał/a:
Jestem w stanie wydać do 300zł. (16BG) lub 8 jesli cenowo będzie ok.

kup sobie parę szt 4BG nie bierz 16-stek, jak ci "walnie" to będziesz miał pozamiatane

rodak 
Rozmowny

Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010   

Mam D90, który ma mieć 4 klatki/sek - ma, ale tylko pierwsze 4, może 5.
Potem aparat zwalnia do 1-2/sek - przypuszczam, że to karta (Toshiba SD-KO8G).

Która, Waszym zdaniem, będzie dość szybka?

Z góry serdeczne dzięki za informację.

fatman 
Optyczny

Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010   

Weź Pretec 233x.
Widziałem ostatnio za 129 pln na allegro.
Sam używam. Wytrzymuje 16 fotek w serii.

Kameleon 
Bywalec

Wysłany: Nie 30 Paź, 2011   

Jaką kartę 8G polecacie do Nikona d90?
Czy SanDisk Ultra SDHC Class 4 8GB może być ?

Odpowiedz do tematu