Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czyli po wszystkich Waszych postach, wykluczam Canona 18-135.
Teraz tylko decyzja czy Tamron 17-50, czy Canon 17-85.
Za Canonem przemawia to że nie będzie zabawy z ewentualna kalibracją obiektywu do body.
Jak sie sprawdza takiego Tamrona, czy jest dobry. Bo wiadomo że nie sa one powtarzalne i nie raz czytałem że ludzie wybierają spośród kilku egzemplarzy ?
Panowie, narazie stałki nie będzie i nie męczmy czegoś co nie jest tematem tego posta.
Szukam pierwszego szkła, który będzie lepszy niz kit i posłuży trochę.
ja proponuje wybrać się do jakiegoś sklepu, fotojokera itp. i się pobawić tym Canonem- jest chyba łatwo dostępny.. nie wiem jak z dostępnością Tamrona...
rajax
Co mogę dodać i pisałem już na forum odnośnie Tamrona
Sam posiadam ten zestaw i też próbowałem z 17-85.Wybór padła na Tamrona i nie zamieniłbym go na inne szkiełko w tej klasie.
Masz switło,piękną ostrość może trochę głośny ale kwestia przyzwyczajenia.
Poszukaj na allegro.
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=8802635
Niczego nie reklamując ale masz gwarancję "ostrego" szkła a z czym zawsze może być problem przy kupowaniu w sklepie.
A poza tym jak będzie potrzeba to możesz wysłać do serwisu aby skalibrowali pod body.
Oczywiście bezpłatnie (w okresie gwarancji).
Ale jak zawsze decyzja należy do ciebie.
Pogadam z Cichym w takim razie, bo sam nie wiem jak sprawdzić BF i FF.
Pytanie ma jeszcze o soft. Kupiłem moje body (C40D) bez instrukcji i płyt. Instrukcję juz mam, ale chodzi mi o programy, które sa dodawane razem z aparatem. Które warto ściągnąć, a które olać. Na stronie Canona jest kilka softów do mojego aparatu, ale nie wiem który ściągnąć.
Na stronie Canona jest kilka softów do mojego aparatu, ale nie wiem który ściągnąć.
Według mnie może Ci się przydać:
1. ZoomBrowser EX - przeglądarka zdjęć z pewną opcją edycji JPEG
2. Digital Photo Professional - do wywaływania i edycji RAW
Tylko, że aby zainstalować oprogramowanie ściągnięte ze strony Canona, wpierw musisz mieć zainstalowaną "pierwotną" wersję instalacyjną każdego oprogramowania. Canon udostepnia tylko aktualizacje.
Proponuję pożyczyć od kogoś oryginalną płytę z softem do aparatu i ... skopiować.
rajax napisał/a:
Pogadam z Cichym w takim razie, bo sam nie wiem jak sprawdzić BF i FF.
Pamiętaj, że musisz wysłać mu aparat, bo to, że na innym boody będzie OK nie oznacza, że na Twoim 40D będzie bez problemu.
Pamiętaj, że musisz wysłać mu aparat, bo to, że na innym boody będzie OK nie oznacza, że na Twoim 40D będzie bez problemu.
Jak chcesz to faktycznie możesz wysłać body do "Cichego" ale osobiście wydaje mi się że bez obaw możesz kupić (pewne że "ostre") a potem wysłać do serwisu Tamrona (Foto-Technika) a dostroją FF i BF bezpłatnie na profesjonalnym sprzęcie.Sam tak zrobiłem i jestem zadowolony (w moim przypadku ku zdziwieniu czas oczekowania 10 dni.)
Ps.przetestuj na "tablicy" FF/BF, zanim wyślesz.
Pierwszy z brzegu, z półki w sklepie Sigmy we Wro.
komor, Ty to masz szczęśliwą rękę-bierzesz ostani z półki egzemplarz s30/1,4 i AF to ideał/wielu narzeka że kiepski/, bierzesz pierwszy z brzegu c50/1,8 i żyleta/wielu narzeka że poniżej 4 to mydło/. Chętnie bym poszedł z Tobą kupić np.s50/1,4 do mojego 50d Co Ty na to
Dobra to pewnie będzie T 17-50 ze stabilizacją, no chyba że trafie w dobrej cenie C 15-85.
[ Dodano: Czw 01 Kwi, 2010 23:52 ]
Żeby sobie samemu jeszcze namieszać, to stwierdziłem że mogę dołożyć i kupić np. Canona 15-85 , co Wy na to ?? oczywiście w stosunku do tej Sigmy i Tamrona , jak by to wyglądało ??
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 Tamron 17-50 a Canon 15-85
Witam, sorry że zakładam kolejny temat, ale chce kupic czegoś i potem żałować.
Mam obiektyw T 75-300. Potrzebuje cos do portretów i architektury.
Rozważam Tamrona 17-50 (ze stabilizacją lub bez) lub Canona 15-85.
Wiem że jeden jasny a drugi ciemniejszy. Znowu Canon ma fajny zakres, a Tamron czasem akcję z bf/ff. Co wybrać bo urlop idzie ....
rajax, nikt chyba za Ciebie nie zdecyduje co dla Ciebie ważniejsze: szerszy zakres ogniskowych oraz szybszy i cichszy AF, czy lepsze światło
Ja wolałbym "lepsze światło".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10