Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
właśnie wracam ze sklepu, byłam na razie zobaczyć (jak się okazuje) tego potwora canona, no i muszę powiedzieć, że takich rozmiarów się nie spodziewałam
niestety (albo stety) obiektyw stał sobie za szybką, więc fizycznie nie mogłam sobie go pomacać (może to i dobrze , sprzedawca powiedział w zasadzie to samo co Wy drodzy fachowcy, dodał tylko coś ( o ile dobrze zrozumiałam angielski) ze obiektyw jest jak pompka ?!?!?!? cokolwiek to oznacza
cena tego potwora to 1800 euro, dużo czy mało, kupić tam czy szukać gdzieś taniej?
co do tego spisywania co to on ma (w tej swojej pancernej skrzyneczce to powiem tak, że mój kochany za bardzo nie lubi jak się w jego ...... grzebie, więc nie będę ryzykować bury rodzinnej, jedynie co mogę powiedzieć to takiego działa w swojej kolekcji nie ma
( o ile dobrze zrozumiałam angielski) ze obiektyw jest jak pompka ?!?!?!? cokolwiek to oznacza
to znaczy że zmieniając ogniskową nie kręcimy pierścieniem na obiektywie, tylko wysuwamy go do przodu lub do tyłu, "pompujemy" aby zmienić ogniskowa, mam nadzieje ze w prosty sposób wytłumaczyłem
ooo to widzę, że do tego pewnie będę musiała uknuć mały wyskok do Polski ,
a jak myślicie gdzie może być drożej niż w Polsce
anquIRL ---> anqu IRL ---> IRL ---> IRLANDIA
kurde od dwóch dni nic nie robię tylko czytam info o fotografowaniu,
co do tej pompki i ogniskowej , jak mam rozumieć najprościej można powiedzieć , że przybliżenie obrazu uzyskuje się poprzez wyciągniecie obiektywu a nie jego obrócenie
(naprawdę jestem pod wrażeniem, że się czegoś doczytałam) , czy to jakaś różnica ? tzn technicznie ? w sensie, że lepiej jest mieć obracany czy pompowany ?
a może łatwiej mi będzie zabrać mojemu lubemu ten aparat i samemu się zająć fotografowaniem , hahahaha, a OCIEC do kuchni do garnków
jeszcze trochę i będę śmigać terminami jak zawodowiec
co do tej pompki i ogniskowej , jak mam rozumieć najprościej można powiedzieć , że przybliżenie obrazu uzyskuje się poprzez wyciągniecie obiektywu a nie jego obrócenie
(naprawdę jestem pod wrażeniem, że się czegoś doczytałam) , czy to jakaś różnica ? tzn technicznie ? w sensie, że lepiej jest mieć obracany czy pompowany ?
doczytałaś dobrze , szybko zatem się uczysz
ciężko odpowiedzieć czy lepiej obracany czy obracany, na pewno przy :pompowaniu" może zassać sie kilka paprochów, natomiast zmiana ogniskowej przy takim obiektywie jest sprawniejsza i szybsza
byłam na razie zobaczyć .. tego potwora canona, no i muszę powiedzieć, że takich rozmiarów się nie spodziewałam
Jeżeli za szybką był złożony, to po wyciągnięciu będzie jeszcze dłuższy. Zobacz tutaj
anquirl napisał/a:
Dokładnie tak. Ten typ tak ma i jeżeli się chce go mieć, trzeba się z tym pogodzić.
Sposób zmiany ogniskowej nie ma wpływu na parametry optyczne, a jedynie na sposób użytkowania.
Przeczytałem to zdanie 10 razy i chyba nie rozumiem
anquirl, bierz tego 100-400. Jak mu nie przypasuje to powiedz że może sobie wymienić w sklepie na jakiś inny... Podejrzewam że w Irlandii jest to możliwe, to w końcu cywilizowany kraj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11