Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tylko, że na koniec znajdziemy one thing - budżet I to jak zwykle będzie wyznaczać granicę wyboru No nic.. czekam na zakup a później na fotki (p.s. jaka liga? jaki zespół? akredytacja czy zza bandy ?)
no albo dobre zdjęcia w bardzo wymagających (sprzętowo) warunkach albo budżet
założycielu topicu - tego nie da sie pogodzić
kiedyś krótko pracowałem u prywaciarza i on mówił, że chce by było : tanio, szybko i najwyższa jakość
nie da sie, jest albo tanio i szybko albo najwyższa jakość
albo dobre zdjecia w trudnych warunkach albo budżet
żużel ? heh, to może i 7D z szybkim obiektywem by było potrzebne :] budżet fotografa sportowego to najtaniej naście tysięcy a nie 2 :]
kupisz lepsze body a focus w obiektywie nie załapie , pamiętaj , że to para -> aparat + obiektyw
ja mam Canona 50D, znacznie poza Twój budżet a z moim 70-300IS (za 1600 obecnie) to se mogę... żużlowca zrobić jak zaparkował i sie zatrzymał i myje motor, ale nie jak jedzie :/
nawet mając dobre body (wiadomo, są lepsze i ludzie tu mają 7ki, 5tki a nawet 1ki) to se mogę z takim obiektywem... podetrzeć
limituje mnie obiektyw, którego koszt to prawie cały Twój budżet na aparat a mimo tego obiektyw za tą cenę jest bezużyteczny na "sport"
czasem nie wyostrzy na pół-oswojoną sikorkę co ziarenka zbiera na moim balkonie , a co dopiero na AI-servo ruchomych sportowców :/
a napewno coś co ma małe szumy, bo będziesz robił przy ISO większym, żeby zminimalizować czas przysłony i robić na 1/1000 s powiedzmy
myśle że za 2000 nie kupisz NIC co by spełniało Twoje potrzeby (fotografia sportu) pomimo tego co wmówią Ci marketingowcy różnych firm pokazując niesamowite zdjęcia na stronach produktów ala tani kompakt a takiego rekina pod wodą zrobił...
jak ja bym miał (a znam się tylko na Canonie, nie wypowiadam się o być może lepszym Nikonie) wybierać aparat na sport... 7D + 100-400IS (skoro piszesz o dalszych odległościach do żużlowców)
to wiesz... 12 000 a nie 2 000
za cenę jaką chcesz - nawet dobrego obiektywu się nie kupi (skoro siedzisz na trybunach i dalej - ogniskowe 200-300 mm jeżdżą sportowcy)
ja mam Canona 50D, znacznie poza Twój budżet a z moim 70-300IS (za 1600 obecnie) to se mogę... żużlowca zrobić jak zaparkował i sie zatrzymał i myje motor, ale nie jak jedzie :/
Edmun fotografował żużel 40d + 90-300 USM i wychodziło całkiem nieźle, więc nie rozumiem, dlaczego Twój sprzęt ma na to nie pozwolić.
żużel ? heh, to może i 7D z szybkim obiektywem by było potrzebne :]
A może od razu 5DMarkII zestaw eLek? pomarzyć można, tylko nie rozumiem w czym 50D przeszkadza Ci do żużla, tym bardziej że Twoim obiektywem też można zrobić dobre zdjęcia, tylko jest jedno ale...
trzeba coś umieć.
K-x? Z jego w sumie "nieprzewidywalnym" AF i strasznie mozolną stabilizacją? A czas 1/6000 to akurat bardzo poważna zaleta.
Ja bym polecił Nikona D5000, bo:
a) bardzo dobry AF,
b) AF pracujący w trybie śledzenia 3D,
c) bardzo dobrze wyglądają obrazki do ISO800,
d) do kompletu można dokupić 70-300VR
no nie wierze... czy ty w ogole miales ten aparat w reku ze takie glupoty wypisujesz (k-x)? jezusie...
Tylko, że na koniec znajdziemy one thing - budżet I to jak zwykle będzie wyznaczać granicę wyboru No nic.. czekam na zakup a później na fotki (p.s. jaka liga? jaki zespół? akredytacja czy zza bandy ?)
Gorzów Wielkopolski, Stal Gorzów oczywiście.
Czekam na zakup aparatu, pozostało mi troszkę czasu jak narazie..
Jak już zdjęcię będą to na pewno coś pokaże.
Niestety zza bandy, niestety, chociaż moiim wielkim marzeniem jest akredytka.
No i będą dążyć do tego żeby ją zdobyć, choć jednorazowo. : )
A twoje żużlowe zdjęcia są świetne : )
no nie wierze... czy ty w ogole miales ten aparat w reku ze takie glupoty wypisujesz (k-x)? jezusie...
Tak, miałem, bawiłem się nim przez kilka dni, i mam porównanie do innych modeli jak 1000D i D5000, którymi też pstrykam fotki od czasu do czasu.
I śmiem twierdzić, że do zastosowania, o którym pisze autor wątku K-x się IMHO najmniej przyda. Właśnie przez sposób pracy AF - sam biiiip to za mało.
became, proponuję Ci puszkę z AF potrafiącym śledzić obiekt w 3D. Polecam Ci też obiektyw z VR, bo to uprości pracę AF podczas panoramowania, o ile będziesz się tym zajmować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10