Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
obiektyw Canon 18-135IS na poczatek chyba wystarczy?
W zupełności na początek wystarczy. To nowy obiektyw o dość dobrych parametrach i w zestawie z 60D kosztuje tylko ok. 1 tyś zł.
Popatrz sobie na ceny w sklepach: http://www.ceneo.pl/8645157 - 4434 zł. to dobra cena całości. Karta i torba to pikuś.
jakoś zaufania nie mam przez internet. a zreszta w fotojokerze kosztuje 4499, wlasnie z tym obiektywem i do tego karta pamieci lexar 16gb za 1zl. Czyli definitywnie lepiej wziasc 60d, bo do korpusa w 50d mam gripa i torbe. ;p
A do czego Ci potrzebny grip ?
Korpus 60D nie jest taki mały i raczej trzyma się go wygodnie. Na jednym akumulatorze zrobisz kilkaset zdjęć więc spoko. Chyba, że masz zamiar strzelać seriami do ptaków, samolotów (wtedy warto mieć zapas mocy ), czy robić portrety pionowe (wtedy wygodniej się robi fotki).
Może tak mniej będziemy się podniecać samym korpusem a skupimy się na tym co do tego korpusu podłączyć? Bo choć ja bym zdecydowanie wybrał Canona 50D to chyba autorce wątku będzie to tak naprawdę obojętne. Przez pierwsze dwa lata na bank nie wykorzysta możliwości obu korpusów a lepszym obiektywem to się będzie cieszyć także w przyszłości. No i cena Canona 50D - można go spokojnie kupić grubo poniżej 3000 zł. Radzę szerokim łukiem omijać wszelkie media markty bo pomijając super promocje to mają tam chore ceny.
Ta oferta na 50D wygląda ciekawie, grip zawsze można "ożenić" jak się nie przyda. Parcie na 60D jakoś mało przekonująco wypada, skoro amatorowi nie potrzebny grip to pewnie tym bardziej nie rzuci się na bezprzewodowe wyzwalanie lamp, ba jeszcze pewnie sporo wody upłynie zanim jakikolwiek "lampion" kupi
Ale to tylko moje skromne zdanie. Osobiście wolałbym zestaw 50D z gripem albo różnicę między korpusem 50D a 60D władować w szkło...
No i cena Canona 50D - można go spokojnie kupić grubo poniżej 3000 zł. Radzę szerokim łukiem omijać wszelkie media markty bo pomijając super promocje to mają tam chore ceny.
grubo to jakieś 2900zł? Myślę że ta oferta jest bdb zresztą najśmieszniejsze jest to...że wczoraj jeżeli amatorka1012 jest z Białegostoku to widziałem ją w Media Markcie bałem się że mi zabierze ostatnie 50D ale sprzedawca powiedział że są jeszcze 2 na stanie.
A mnie dziwi że jeszcze nikt nie spytał gdzie i jak aparat będzie używany? Czy tylko na imieninach u rodziny czy innych świętach,czy może jakieś plenery? Jeżeli nie masz zamiaru szybko dokupywać nowego obiektywu(zakładam że podstawowym dla obu będzie 18-135 is) to 60D.Jeżeli chcesz dokupić sobie od razu chociażby canon 50 1.8 to lepiej kupić 50D i sprzedać grip.
A mnie dziwi że jeszcze nikt nie spytał gdzie i jak aparat będzie używany?
Ja pytałem w pierwszym poście
panmarecq napisał/a:
Czy tylko na imieninach u rodziny czy innych świętach,czy może jakieś plenery? Jeżeli nie masz zamiaru szybko dokupywać nowego obiektywu(zakładam że podstawowym dla obu będzie 18-135 is) to 60D.
Bardzo fajny obiektyw, zanim kupiłem moje 15-85 poważnie zastanawiałem się nad nim, ostatecznie zwyciężyła szerokość bo jednak w wąskich Włoskich uliczkach 15mm jest świetne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10