Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Do wyboru zestawu na imprezy okolicznościowe jest cały długi wątek i wcale nie musi to być Canon.
Jak już uparłaś się na 5D to kupuj go z 24-70/2.8L choć ja bym pomyślał np. o Nikonie D700. Tutaj dla wyjaśnienia - sam robię takie imprezy i używam Canona, ale jak ktoś jest ciemny w temacie to Nikonem będzie raczej łatwiej niż trudniej.
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 13 Lut, 2011, w całości zmieniany 1 raz
A sprzęt jest mi potrzebny do robienia zdjęć na imprezach okolicznościowych i integracyjnych, jak np. wesela, dyskoteki.
Jeśli już zoom do takiego zastosowania, to zdecydowanie lepszy jest EF 24-70/2.8L USM. Jest droższy od 24-105L o ok. 1000 zł., ale w zestawie z 5D Mk II i tak jest trochę taniej.
Do tego lampa 580 EX II i zestaw gotowy do użycia.
Gryp może Ci się przydać jeżeli będziesz robić dużo zdjęć w układzie pionowym, w innym wypadku będziesz musiała tylko więcej dźwigać. Na jednej baterii zrobisz ok. 500 - 600 zdjęć więc spoko. Oczywiście dobrze jest mieć na imprezie drugą, naładowaną baterię - tak na wszelki wypadek.
Karty pamięci kup co najmniej dwie po 8 lub 16GB. Nie ma co przesadzać z ich wielkością (więcej zdjeć na jednej karcie, to możliwość ewentualnej utraty większego materiału), chyba, że będziesz kręciła filmy.
Bardzo przyjemny zestaw planujesz kupić.
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011
Bogdan, jesteś po prostu cudowny! tylko wiesz, nie rozumię z tą baterią LP-E6 i zaproponowanymi powyżej paluszkami Sonyo XX 2500 mAh. Bateria ok, ale po co paluszki?
Postanowiłam kupić dwie baterie LP-E6, wiec grip będzie mi chyba niepotrzebny, jak myślisz?
rozumię z tą baterią LP-E6 i zaproponowanymi powyżej paluszkami Sonyo XX 2500 mAh. Bateria ok, ale po co paluszki?
LP-E6 do 5DmkII a Eneloop`y do lampy 580EX II
Kup w sumie 2 LP-E6 i 8 Eneloop`ów.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011
Cytat:
Czyli nie są mi potrzebne dwa obiektywy , tak? Za aparat z obiektywem daję ok 11 tys.
Właściwie to jak jesteś kreatywna i chcesz, żeby klient polecił cię kolejnemu (to jest najlepsza reklama) to są Ci potrzebne 3 obiektywy (a są tacy co i więcej potrzebują) tylko żaden z nich nie powinien się dublować zakresami no chyba, że jest stałeczką.
Cytat:
MC, znam się na fotografii, pracowałam w telewizji
hehe a to dobre mnie przekonałaś
a tak na serio, może na początek kupiłbym sobie jakąś rybę(poza 24-70) i skorzystał z rady MM, zielonemu ciężej się oswoić z af-em 5d2. Tu użytkownikom 5d2 łatwo mówić, bo mają pewne doświadczenie a ty jesteś (wnioskuje po postach) pierwiastkiem i skaczesz na głęboką wodę, można wyczuć że masz lekki skurcz zanim wydasz trochę pieniędzy więc lepiej jak choćby spora część tych fotografii będzie trafiona af-em, który w d700 jest szybszy i celniejszy. Komuś innemu poleciłbym bym piątek, Tobie jednak d700, porozmawiaj z tymi "znajomymi" raz jeszcze .....bo coś mi się zdaje, że oni ci polecali albo jeden (24-70) albo drugi(24-105) a ty źle zrozumiałaś.
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 13 Lut, 2011, w całości zmieniany 2 razy
W zasadzie to chciałem coś napisać na ten temat, ale się ugryzłem w klawiaturę. Argument dosyć chybiony, ale co tam Gdybyś się znała na fotografii to byś nie zadawała takiego pytania jak w pierwszym poście.
A wracając do pytania: dla Twoich zastosowań wybrałbym Nikona D700 + Nikkor 24-70.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 11 Lut, 2011
MC napisał/a:
A wracając do pytania: dla Twoich zastosowań wybrałbym Nikona D700 + Nikkor 24-70.
MC, uprzedziłeś mnie jak edytowałem posta.
i to chyba najlepsze wyjście, zaznaczam że dla Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 18