Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jestem tylko amatorem więc przepraszam za moją niewiedze jeśli chodzi o niektóre sprawy. Wcześniej nie miałem do czynienia z lustrzankami tak więc pomału będę się uczył.
Co myślicie o zestawie Nikon D3100 + ob. 18-105VR?? Zestaw wyjdzie mnie trochę taniej niż D90 z tym samym obiektywem.
Chciałbym poznać waszą opinie o tym zestawie.
hijax_pl napisał/a:
A jak leży Pentax K-r?
Nie brałem pod uwagę Pentax-a i chyba nie będę już zmieniał, niech zostanie Nikon
A AF w filmach D90 ma tym samym poziomie? (pytam z ciekawości, bo śledząc specyfikację nie natrafiłem czy D90 ma AF-F w LV, a nie miałem okazji kręcić filmów tymże)
Czyli nie tylko rozdzielczość filmowania różni te aparaty na korzyść D3100
Nie no - oczywiści różnic jest więcej.
Ważne jednak są tylko istotne różnice, a nie wszystkie jak leci
darek_z [Usunięty]
Wysłany: Czw 10 Mar, 2011
piteroo napisał/a:
Czułem to w kościach że bedziecie mi polecac D90 . Czy do mnie jako amatora nie bedzie za dobry ten aparat?? Czy w pełni wykorzystam jego funkcje i możliwości?? Obawiam się że jednak nie.
Wydaje mi się, że wszystkich funkcji aparatu to nie wykorzystuje nikt. Podobnie jak wszystkich funkcji współczesnych telefonów komórkowych. No może z raz żeby zobaczyć co to jest Wszystko zależy od tego co chcesz z aparatem robić, jak głęboko chcesz wejść. Jak będziesz miał jeden obiektyw, nie planujesz nigdy korzystać z zewnętrznej lampy błyskowej, będziesz robił zdjęcia w trybie zielonym a od biedy w trybie "portret", "krajobraz" to kupno d90 nie ma sensu. Kup dowolny, najtańszy z tych aparatów i spełni 100% Twoich oczekiwań.
Na d5100 nie ma co czekać. Znając życie przez pierwszy rok nie będzie nadawał się do kupienia bo będzie miał cenę wywaloną w kosmos. Na 100% będzie droższy od d90
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9