Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja kupowałem 30D w poprzedniej promocji i kasa faktycznie mi przyszła ale dopiero po trzech miesiącach. Już myślałem, że to bajer z tą promocją, ale udało się. Oczywiście pomniejszona o opłaty za operację międzynarodową, ale przyszła.
...wezcie jeszce pod uwage ze list moze zginac...tak..tak...nawet polecony...wysylalem w polowie kwietnia z 30d i dopiero otrzymalem odszkodowanie z poczty bo niestety ale moja przesylka zginela na poczcie w irlandii nie wyslalem listu z deklarowana wartoscia bo to niestety kosztuje sporo i wyslalem tylko listem poleconym priorytetem iiiii............. nie ma zwrotu...a dopiero teraz otrzymalem odszkodowanie z poczty, tylko ze nie 390zl tylko 120 o tyle przewiduja przepisy prawne ....tak wiec nie zdziwcie sie jak guzik dostaniecie nie zwrot ...zeby malo bylo to dodam ze to byl zwrot za feralna 30d ktora sie zepsula po 1,5 miesiaca uzytkowania i do tej pory nie udalo mi sie skutecznie wyegzekwowac naprawy gwarancyjnej lub wymiany na nowy.....i tak nie mam ani zwrotu ani aparatu ....wiec jesli ktos mysli o zwrocie to polecony z deklarowana wartoscia, a jak sie sprzet zepsuje to tylko do sprzedawcyz tytulu niezgodnsci towaru z umowa, bo gwaranta swietnie chroni prawo polskie....szkoda czasu, a sprzedawca sie nie wymiga bo w tym przypadku prawo chroni konsumenta.......
...wysylalem w polowie kwietnia z 30d i dopiero otrzymalem odszkodowanie z poczty bo niestety ale moja przesylka zginela na poczcie w irlandii ...zeby malo bylo to dodam ze to byl zwrot za feralna 30d ktora sie zepsula po 1,5 miesiaca uzytkowania i do tej pory nie udalo mi sie skutecznie wyegzekwowac naprawy gwarancyjnej lub wymiany na nowy.....
no to faktycznie masz wyjątkowego pecha z tym aparatem... po takich przygodach chyba bym się zniechęcił do Canona...
007areka [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Paź, 2007
... yhy...dodam ze kupowalem znajomym sprzet i poprosili mnie abym tez zalatwil sprawe zwrotu...iii....im przyszlo bardzo szybko, a na canonie pracuje nadal, druga 30d ktora kupilismy pracuje za dwie i nic nie protestuje narazie....
Czekałem ok. półtora miesiąca na kasiorkę.Wysłałem kod i formularz pocztą,po dwóch tyg. dostałem na maila potwierdzenie ze pieniądze zostaną wysłane na podane konto i po miesiącu wpłynęło 370zł za 30D .Gra warta zachodu.
ja miałem ciekawą sytuację ze zwrotem z 30d
wysłałem, ale po kilku tygodniach przyszedł list, że mam jakiś lichy numer konta i żebym jeszcze raz wysłał
wysłałem znów...
za kilka miesięcy dostałem 2 zwroty
teraz znów skorzystam i znów wyślę lipny numer konta
Nieźle, ale jak wysłałeś drugi raz skoro już nie miałeś kodów itd.?
Poprosili tylko o dosłanie numeru konta?
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Paź, 2007
Monastor napisał/a:
ppawcio napisał/a:
ja miałem ciekawą sytuację ze zwrotem z 30d
wysłałem, ale po kilku tygodniach przyszedł list, że mam jakiś lichy numer konta i żebym jeszcze raz wysłał
wysłałem znów...
za kilka miesięcy dostałem 2 zwroty
teraz znów skorzystam i znów wyślę lipny numer konta
No zobaczymy jak bedzie z tym zwrotem mi wyszlo 1350, a pochwale sie kupilem sprzet:
5D + battery grip(canona) + Canon 28-105mm f/4 L IS USM + Canon 70-300mm IS USM + Lampeczka( 5cos czy jakos tam hehe a na koncu II) + 2 CF SanDisk Extreme III 2G i czytni do tego sandiska no to jak wszystko przyjdzie to ide jeszcze po plecak a potem moze jakies foteczki porobie
dostałem list, że coś jest nie tak z numerem konta i żebym im dobre wysłał
Super, to już wiem co zrobię
EOS 5D body 770zł
EOS 40D body 270zł
EF 70-200mm f/2.8L IS USM 770zł
EF 85mm f/1.2L II USM 380zł
EF 24-70mm f/2.8L USM 540zł
EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM 300zł
EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM 380zł
Ef-A Matówka standardowa (EOS 40D) 30zł
Ef-S Matówka do nastaw ręcznych (EOS 40D) 30zł
Ef-D Matówka z siatką (EOS 40D) 30zł
EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM 230zł
Speedlite 580EX II 190zł
Macro Ring Lite MR-14EX 115zł
Razem 4035 zł zwrotu.
Następnie wyślę im zły numer konta, potem, kiedy poproszą o dosłanie prawidłowego, znowu zły (ale inny), potem tak kilka razy, aż wyjdę na zero
Niezły zestaw za darmo.
Oczywiście konta muszą istnieć. Numery muszą być generalnie OK, ale nierozpoznawane przez system, czy cokolwiek tam się z Twoim nie zgadzało
Miałeś fart
Mogli w ogóle nie przysyłać, a poprosili o numer. To się chwali
Jak tylko zbiorę kasę, zamawiam sobie teleobiektyw
No zobaczymy jak bedzie z tym zwrotem mi wyszlo 1350, a pochwale sie kupilem sprzet:
5D + battery grip(canona) + Canon 28-105mm f/4 L IS USM + Canon 70-300mm IS USM + Lampeczka( 5cos czy jakos tam hehe a na koncu II) + 2 CF SanDisk Extreme III 2G i czytni do tego sandiska no to jak wszystko przyjdzie to ide jeszcze po plecak a potem moze jakies foteczki porobie
Nie wiem co to za szkło 28-105 mm f/4 L IS USM, ale tele jak na 5D to sobie wybrałeś słabiutkie.
Jeżeli podstawowe szkło to 24-105L to na 5D spodziewaj się zarąbistej winiety na pełnej dziurze Filtry radzę kupić TYLKO w wersji slim.
tak tak to 24-105 L szkielko. Mowisz ze az tak jest zle hmm , w sumie wyczytalem ze niejest rewelacja w porownaniu z 24-70 L ale postanowilem zakupic jedna to pierwsze szklo. Jak sie wkurze to sprzedam i kupie inne:)
Powiedz mi jeszcze prosze dlaczego tele slabiutkie( tanie bylo;) ) i jakie lepsze 70-200 L IS USM za drogie:D
Ostatnio zmieniony przez malotki Wto 09 Paź, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9