Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Statyw, który po złożeniu ma 68 cm i waży ponad 2 kg, to spory mało poręczny kloc, a na pewno nie nadaje się (w moim rozumieniu "nadaje" ) do zabrania na jakąkolwiek wycieczkę.
Ja tam nosiłem i nie narzekałem. Ale oczywiście jak jest więcej kasy do dyspozycji lub coś lepszego w cenie Sherpy 450R to brać. Ja używałem tego statywy jak nie było jeszcze tych nowych marek, które proponujecie, więc wybór miałem bardziej ograniczony.
Ludzie mam prawie identyczny sprzęt Tyle że zamiast 60 D jest 50D ! Do gry wchodzi jakieś 500 zł, na razie będę go wykorzystywał do zdjęć nocnych w mieście a potem do krajobrazów pól i łąk. To co polecacie?
Żeby się tylko na deklaracjach nie skończyło. Umowa jest skonstruowana tak, że gwarancji nie podlegają żadne wady mechaniczne powstałe wskutek użytkowania statywu. Więc jak coś się stanie to jesteśmy zdani wyłącznie na łaskę sprzedawcy.
Co do wyboru statywu + glowicy to tak hijax_pl mogę polecić albo T1004X (1,1 kg) albo T2004X (1,5 kg). Do Twoich zastosowań oba dadzą radę. Jeśli nie robi Ci różnicy 400g to można iść w T2004X, który poza różnicą w wadze jest troszkę droższy, wyższy i zapewne nieco sztywniejszy.
Jeśli chodzi o głowice to możesz pomyśleć nad Triopo B-2 lub NB-2S. Raczej nie ma sensu przepłacać za Sirui.
T1004X + NB-2S to 498 zł, wiec akurat zmieściłbyś się w założonym budżecie.
Na codzień korzystam z Sirui K-20X, brat używa Triopo B-2, wiec mam między nimi porównanie. Obie bez problemu poradzą sobie z obciążeniem 3 kg, ale jeśli spojrzysz na pytanie panmarecq'a to zobaczysz, że wcale nie zamierza aż tyle na niej wieszać. Zapewne większą maksymalną nośność będzie miało Sirui ale okupione jest to mniej płynnym ruchem kuli (początek ruchu nie jest płynny tylko zaczyna się delikatnym skokiem). W Sirui lepiej rozwiązane jest zabezpieczenie płytki przed wypadnięciem (w Triopo nie da sie "zwolnić" bolca). Estetycznie też Sirui lekko góruje.
Ale przy obciążeniu w granicach 2-3 kg naprawdę nie stracimy wiele wybierając ww. Triopo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9