Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tamron 24-70 VC USD
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 12 Lut, 2012   

mozer napisał/a:
Co Wy się tak bronicie przed tą stabilizacją? Zawsze jednak lepiej ją mieć, niż nie mieć.

no lepiej ale co ja z nią zrobię, jak i tak potrzebuje poniżej 1/80tej, poza tym po wersji 17-50VC wiem, że to strasznie prądożerne jest.

Reklama

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

kozidron, można wyłączyć. Chyba, że w tamronach nie można ;)

kozidron
[Usunięty]

mozer
można ale zawsze masz ta świadomość, ze musiałeś za to zapłacić, że zestaw jest cięższy i najgorsze, że prawdopodobnie straciłeś na jakości, to ostatnie boli nawet jak fotki lecą na net, bo czesto korzysta się pełnej dziury.

Kameleon 
Bywalec

Wysłany: Sob 03 Mar, 2012   

Czy ktoś wie jaka będzie cena?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Czw 29 Mar, 2012   

Dzisiaj macałem ten obiektyw na targach, do tego z bagnetem C :mrgreen: :wink: . Wygląda dość zacnie. Cena ma być na poziomie około 4 kzł. Dostępność... teoretycznie czerwiec, ale praktycznie będzie chyba później. Oficjalnie obiektywu nie można podpiąć do korpusu bo to prototyp. Mam obiecane, że szkło trafi dość szybko do lokalnego partnera Tamrona w Pabianicach i wtedy będę mógł testować do woli. Po udanym 70-200/2.8 i dzisiejszym sprawdzeniu 24-70 ślinka mi cienkie do tego obiektywu. Szczególnie przy cenie odpowiednika Canona.

Kameleon 
Bywalec

Wysłany: Pią 30 Mar, 2012   

Drogo Panie drogo. wolałbym dołożyć 800zł do starej elki

Luke_S 
Maniak

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012   

Jak będzie w cenie 24-105 L, to łykam od razu.

bacruk 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 16 Kwi, 2012   

Czyżby Tamron podobnie jak Sigma przestał robić przystępne cenowo obiektywy.
Cena to prawie 3xtyle co stara dobra 28-75. Nie spodziewam się przełomu uzasadniającego taki wzrost ceny.

Luke_S 
Maniak

Ta cena jest zasługą horrendalnie wysokich cen szkieł tego typu ze stajni Canona czy Nikona. Tamron może sobie pozwolić na wysoką cenę, bo nawet jeśli będzie tylko trochę niższa niż cena konkurentów, to i tak biorąc pod uwagę stabilizację obrazu na wyposażeniu będzie to atrakcyjna propozycja.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

bacruk napisał/a:
Nie spodziewam się przełomu uzasadniającego taki wzrost ceny.

Jesteś w błędzie. Podpinałem ten obiektyw i pewnie będę miał go okazję sprawdzić wersję finalną jak tylko pokaże się na rynku. To szkło jest profi choćby z wyglądu. Od starego dziadka 28-75 różni się bardzo wykonaniem, solidnością a do tego ma stabilizację i szybki AF. Nie jest tak szybki jak w L-kach, ale o kilka klas szybszy niż w swoich poprzednikach.

bacruk 
Entuzjasta

MM, pożyjemy, zobaczymy. To nadal niefirmowe szklo odbiegające nieznacznie ceną od L w kategoriach warto dopłacić. Kupowanie Tamronów ma dla mnie uzasadnienie jak kosztują tysiąc z hakiem no ewentualnie dwa coś bo stabilizacja i USD... a nie 4kpln.

Zastanawiam się dla kogo to jest, jak już emocje opadną. Dla tych co aspirują do L raczej nie bo niewiele do dopłaty. Dla tych co nie mają kasy też nie bo oczekują rozsądnej ceny za rozsądną jakość...

Luke_S 
Maniak

bacruk napisał/a:
Zastanawiam się dla kogo to jest...

Dla kogoś, kto potrzebuje stabilizacji obrazu w takim obiektywie. Na razie nie ma na rynku innej alternatywy, a nawet obiektywy bez stabilizacji są droższe. Ja prawdopodobnie kupię...

MM 
GORSZY SORT POLAKA

bacruk napisał/a:
Dla tych co aspirują do L raczej nie bo niewiele do dopłaty

Zdziwisz się jak zobaczysz w sklepach nową wersję L-ki 24-70.

Gdy testowałem Tamrona 70-200/2.8 byłem pozytywnie zszokowany jakością optyki. Do moich potrzeb to szkło dyskwalifikował AF. Nowy Tamron 24-70 ma AF dość dobry, jeżeli optyka będzie taka jak w dłuższej wersji to chyba sam go kupię i dam sobie spokój z L-ką. Sprawdzę to samemu, ale przy tej długości ogniskowej ten AF może i mnie wystarczy.

goltar 
Optyczny

Wysłany: Pią 18 Maj, 2012   

Czekamy na sample :)

MC 

Wysłany: Sob 19 Maj, 2012   

Test i sample mozna znalezc na kanondesce. Zrobione tradycyjnie przez Cichego.
Rewelacji sie nie dopatrzyl, wiec pewnie znowu sPiSek.

Odpowiedz do tematu