Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
o czym Ty piszesz ? Parę lat temu, zagraniczne strony wyglądały tak że polacy kopiowali bez skrupułów. Dalej kopiują ale całe szczęście coraz częściej dostają po łapkach.
Co do papieru, zależy od grafiki, jedna wygląda dobrze na matowym inna na lakierowanej kredzie, osobiście preferuję mat, jest przyjemniejszy i na pewno bardziej ekologiczny.
Oczywiście są odmiany matowego papieru niepowlekanego bardzo różne, mniej i bardziej szlachetne.
Podobnie jest z prostą grafiką na stronach internetowych, sama typografia, czytelnie, ale powinno to być przemyślane, tak żeby było wygodnie nawigować i można było szybko dotrzeć do treście które nas interesują. To nie musi być bardzo drogie, jak coś jest zrobione jak simplyelectronics to może świadczyć o niekompetencji, niechlujstwie, niedbalstwie, sklepy to nie brandy, ich nie stopniuje się w taki sposób. Zdecydowanie nie powinno straszyć, rzeczona strona mnie odstraszyła i tyle.
trochę przypomina mi się zus i jego infrastruktura.
lvl3ha, zaprosiłbym kolegę na wyspę żeby zobaczył jak wygladaja instytucje, banki itd
manolo [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Cze, 2013
Widziałem w UK, nie wiem co próbujesz w ten sposób osiągnąć ale to na pewno nie ma nic wspólnego z tematem, poza tym niewiele wiesz o infrastukturze ZUS-u, w ogóle niewiele wiesz o czymkolwiek, czepiasz się bo lubisz.
[ Dodano: Sob 01 Cze, 2013 10:54 ]
Co istotne Irlandię trudno traktować jako wzór czegokolwiek, chyba że ktoś lubi ciemne piwo. LOL
@ manolo, po pierwsze niczego się nie czepiam, tylko zwyczajnie komentuję
przytoczyłem zus bo przypomniały mi się marmury i złote klamki - a produkt marnej jakości!
dobra otoczka i ładne opakowanie dowodzi tylko, że niczego nie dowodzi.
po drugie nie wypowiadaj się pochopnie na temat wiedzy innych, bo może się okazać, że jest wyższa od twojej.
miłego dnia
manolo [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013
lexus napisał/a:
po drugie nie wypowiadaj się pochopnie na temat wiedzy innych, bo może się okazać, że jest wyższa od twojej.
ja odbieram Twoje posty jako zaczepno prowokacyjne, nie widzę sensu w takiej zabawie więc odpowiadam zdecydowanie
Co do cła to w UK nie ma problemu, już trzy szkła tam kupiłem 85.12 50.12 i 100-400.
Ubezpieczenie osobno w mackcam od zniszczenia uszkodzenia itd.
Wszystko nowe sprawne i z papierami, sklep dużo tańszy i już ponad dwa lata tam kupuje bez problemów.
Moich kilku znajomych też tam już kupiło w sumie parę puszek typu 7D i szkieł w przedziałach 700-1000 funtów, również zadowoleni.
Nie wszystko jednak warto kupować bo czym niższa wartość tym mniejsza różnica w cenie i czasem lepiej dać te 20-50 funtów i mieć za dwa dni towar jak czekać te 2tygodni lub miesiąc.
Co do wyglądu strony co to mnie to? jakbym miał kupować towar bo strona fajnie wygląda to bym już nie raz został ogolony.
e-sklepy się inaczej sprawdza a nie na oko
Bardzo dziekuje za odpowiedzi.
Dopytuje sie bo chce zakupic 70-200 i 50 1.2 a troszku szkoda kasy jak mam miec problemy.
A czy ktos mial juz do czynienia z tym mackiem. Oplaca sie czy to tylko taka sciema? Troszku tanie to ubezpieczenie.
lvl3ha w sieci jest trochę na temat tej firmy ale nie zgłębiałem tematu, osobiście na razie i odpukać nie musiałem korzystać.
Co do ceny to nie wiem czy tanio czy drogo w Lloydsie za 10 funtów miesięcznie możesz sobie dom ubezpieczyć.:)
Wracając jeszcze do ubezpieczenia to wygląda to tak że dostajesz kartkę z numerem rejestracyjnym.
zakładasz konto podajesz dane zakupu, cenę nazwę szkła i tyle.
Możesz też popytać o szczegóły w biurze klienta, szybko odpisują.
Opinie na temat tej firmy sa podzielone. Jedni maja problemy inni zachwalaja. Mysle ze dozbieram te paredziesiat euro na dwa ubezpieczenia bo warto. Dziekuje jeszcze raz
Poczatek 14.06.2013 pierwsze starania kupna 70-200. fiasko i email do paypal.
Po paru dniach przerzucania winy pomiedzy paypal a simplyelecronics.net udalo sie zamowic obiektyw (19.06.2013).
Kolejnego dnia dostalem telefon z banku czy aby wszystko gra bo nagle przelalem taka sume piniedzy i dzwonia potwierdzic moje ostatnie poczynania (szok i zdzinienie Nie wiem czy dbali o moj czy swoj interes)
20.06.2013 - prosba ze strony simplyelectronics.net o przeslanie skanu jakiegos rachunku w celu potwierdzenia autentycznosci co uczynilem.
.
.
.
po paru tygodniach a konkretnie po 14 dniach roboczych status mojej przesylki na stronie widnial jako "waiting for dispatch" wiec postanowilem sie skontaktowac z nimi i grzecznie przypomnialem ze mija im okres kiedy powinni wyslac paczke.
.Nastepnego dnia odpowiedzieli, ze maja problemy i pelne rece roboty a na pocieszenie zmieniaja mi status na priorytet.
Tydzien pozniej znow wyslalem maila przypominajacego ze cos jest nie tak. W odpowiedzi dostalem informacje ze podczas rutynowej kontroli wykryli iz obiekyw jest uszkodzony ...
W odpowiedzi na ich maila napisalem iz prosze o podanie konkretnego terminu kiedy zostanie wyslany nowy obiektyw bo jak do tej pory przekroczyli czas regulaminowy 2 razy i to chyba pomoglo bo obiecali ze dostane obiektyw pod koniec nastepnego tygodnia a jeszcze tego samego dnia dostalem potwierdzenie i numer paczki 26.07.2013 DHL.
Innymi slowy wystawim im 3 na 5 punktow.
wady.
czekanie, czekanie i jeszcze raz czekanie.
Odpowiedzi na maile i konkretne terminy sa wymijajace jak zeznania polskich politykow.
zalety
Tanio
Moja koncowa rada.
Polecam jak macie duzo czasu
Placic tylko za pomoca PayPal'a
Kontaktujcie sie z nimi raz na jakis czas.
Co do podatku to musialem zaplacic 55 oiro. Wyslalem im odpowiednie zapytanie i skan dokumentu (ponoc zwracaja poniesione dodatkowe koszty)
[ Dodano: Pon 07 Lip, 2014 15:11 ]
Kolejny plus ode mnie dla tego sklepu.
Jak kiedyś pisałem że trzeba czekać, to tym razem szkło dostałem po 7 dniach.
Zapobiegawczo po zakupie skontaktowałem się z nimi i napisałem że bardzo mi zależy by towar jak najszybciej wysłano, bo chce go mieć przed wyjazdem.
Szkło wysłano kurierem DHL przesyłką lotniczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9