Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Poszukuje niedrogiego kompaktu w przedziale cenowym 400-700zł. Spędziłem już trzy popołudnia szukając pomocnych informacji na necie, przejrzałem kilka testów i porównań lecz im dłużej faszeruje mózg tymi danymi tym większy mętlik przy wyborze konkretnego aparatu. Ponieważ moja wiedza z zakresu fotografii jeszcze trzy dni temu była uboga, a chciałbym to zmienić więc może ktoś fachowo mi pomoże . Chciałbym zakupić aparat, który po pewnym czasie użytkowania (jednoczesnego zgłębiania wiedzy) nie rozczaruje mnie co do detali t.j. jakości fotek. Sprzęt będzie zawsze w kieszeni i chwila będzie czynić ze mnie operatora. Zdjęcia wykonywane będą więc zarówno na okolicznościowych imprezach, wycieczkach po większych aglomeracjach jak i długich spacerach po lesie. Wymagania wysokie chyba jak na kwotę jaka dysponuje:
1. Rozmiar - interesuje mnie wersja kieszonkowa (gabaryty są kluczowe)
2. Jakość zdjęć - fotografie na otwartym powietrzu, martwa natura, dużo słońca jak również w zdjęcia w lokalach niekoniecznie dobrze oświetlonych
Jednym zdaniem - potrzebuję nie drogiego monstera w małej obudowie
w poniedziałek w media chcieli mi wcisnąć coolpixa S6300, ale stwierdziłem że najpierw poczytam nim wydam jakiekolwiek pieniądze, gabarytowo i stylistycznie ten nikon ładny jest ale poczytałem i okazuje się, że dobrej jakości zdjęcia nie są jego domeną
Czy moglibyście rzucić jakiś przykład w tej klasie i niekoniecznie do 700zł jak pisałem wyżej
czytanki przeczytane już dawno przez ostatnie 3 dni nic innego nie robiłem Mało tego być może niepotrzebnie wczytałem się w komentarze czytelników co zrobiło mi sieczkę w głowie.
Dzięks dcs za namiary zacznę powoli przeglądać
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 22 Lis, 2012
kamilb,
Najpierw określ jakie parametry cie interesują /obiektywy "superzoomy" (>8x) nie są dobre -im dłuższe tym gorzej/
Dzięki za pomoc ogólnie po wstępnych eliminacjach i wykluczeniu Canona (wg mnie tandetny design) z małych kieszonkowców został Panasonic Lumix DMC-SZ7 (parametr swiatłosiła jest inny niż u pozostałych i wydaje mi się że przemawia na jego korzyść) muszę zgłębić o nim wiedzę. Znasz jeszcze inne stronki gdzie można porównywać jakości zdjęć z kilku aparatów bo nie wszystkie typy aparatów są na dpreview.com ( nie znalazłem DMC-SZ7)
IXUS 230 HS vs Lumix DMC-SZ7 róznica w cenie niewielka 20-30zł canon mniejszy niewiele. Jaki ty oddałbyś strzał znając się na parametrach (ja jeszcze nie wiem na co dokładnie powinno się zwrócić uwagę przy wyborze)
[ Dodano: Pią 23 Lis, 2012 21:39 ]
Panasonic Lumix DMC-FS37 (dostępny za 439 zł) byłby dobrym wyborem na tle panasonica Lumix DMC-SZ7, canona IXUS 230/115 HS ?
[ Dodano: Sob 24 Lis, 2012 17:56 ]
może doradzicie jaki z porównywanych poniżej aparacików wybrać do amatorskiej kieszeni do zdjęcie okazyjnych:
może jest coś w tej klasie innego godnego polecenia???
[ Dodano: Pon 03 Gru, 2012 18:38 ]
Kupiłem w końcu. Wybrałem Samsunga WB750 ze względu na cenę (550zł). Aparatu tego wogóle nie brałem pod uwagę choć kolega dsc polecił mi do jako jeden z wielu. Aparaty tej klasy oscylowały w granicach 550zł - 900zł. Wybrałem skrajną najniższą wartość cenową. Myślę, że nie będę zawiedziony aparatem. Do zakupu WB750 przekonały mnie:
- cena
- można korzystać z ręcznych nastaw (czego brakuje innym kompaktom tej klasy),
- możliwość pstrykania fotek podczas kręcenia filmów,
- spory zoom (dobry na wycieczki),
- matryca CMOS (podstawa w tej klasie),
- rozmiar kieszonkowy
- świeży rocznik w porównaniu z konkurencją (Data premiery 2011-09-01)
Myślę ze przy tej cenie, a stosunkowo wyższych cenach kompaktów konkurencyjnych marek nie będzie mi żal, że wydałem te pieniądze bo technologia prze do przodu i za rok czy dwa możliwa będzie zmiana na inne bardziej wypasione cacko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10