Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat do 1200 zł
Autor Wiadomość
Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 17 Gru, 2011   

madamax4 napisał/a:
co sądzicie o wb5500 ???

O wiele atrakcyjniejsza cena, przy parametrach zblizonych do DMC-FZ48. Jeśli celujesz w megazooma z możliwością manualnego ustawiania parametrów ekpozycji i nie dajesz sie odwieść od takich preferencji, to jest to IMO dobry wybór.

Reklama

madamax4 
Nowy

Wysłany: Nie 18 Gru, 2011   

wielkie dzięki Sunders. Zalezy mi na dużym zoomie i jak najmniejszej utracie jakości więc to chyba będzie mój typ. Teraz tylko upolowac w dobrej cenie :cool:

[ Dodano: Pią 23 Gru, 2011 09:46 ]
WB 5500 - obecny w mojej dłoni - jak potestję to oczywiscie dam znać co i jak :grin:

apsikus 
Nowy

Wysłany: Pon 06 Sie, 2012   Aparat do 1200 pln (byl bridge camera, a teraz?)

Witam,

Wiem okres wakacyjny, mniej ludzi podpowiada wiecej pyta.
Ale mam dylemat...

Aktualnie focilem Nikon Coolpix P1. Uzywam go od kilku lat, jak na moje potrzeby wystarczajacy. Ale ma juz swoje lata, ceny spadly, wiec rozgladam sie za czym innym.

Najpierw zainteresowalem sie aparatami tzw "bridge camera".
Na liscie byly:
    Panasonic Lumix DMC-FZ48
    Fujifilm FinePix SL300
    Fujifilm FinePix S2980
    Nikon CoolPix L810

Tylko ze niezbyt sie na tym znajac, nie umialem dostrzec roznic. Ani nie wiedzialem na co patrzec.
Niestety nie znalazlem sklepu gdzie moglbym wszystkie wziac do reki, albo dowiedziec sie rzetelnie czy jest jakas powazniejsza roznica, ktora moze wplywac na jakosc zdjec.
Np w jednym powiedziano ze znaczenie ma jasnosc obiektywu i Panasonic byl stawiany wyzej niz Nikon.

Wczoraj bylem w innym sklepie, i padla propozycja wybrania Sony DSC-H90. To inny aparat niz tamte, bardziej przypominajacy tego Nikona aktualnego.
Ale czy naprawde najlepszy na swej polce?

Na co patrzec przy wyborze? Prawda jest taka ze nic powyzej tych nie jest mi potrzebne. Pstrykam okazjonalnie, rodzinne spotkania, wakacje, wyjscia na miasto. Jakosc tez nie musi byc oszlamiajaca bo przeciez nie wysylam tych fotek na konkursy, byle by sie dalo je obejrzec na 22" monitorze.

Bede wdzieczny za wszelkie porady i podpowiedzi.

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 06 Sie, 2012   

apsikus, na portalu masz parę interesujących testów, z którymi możesz się zapoznać, najbliższe Twojemu budżetowi i wymaganiom to:
Test tanich megazoomów 2012
Test wakacyjnych kompaktów 2012

apsikus 
Nowy

Wysłany: Pon 06 Sie, 2012   

Wielkie dzieki. Szukalem tylko na forum.

Jesli ktos ma cos do dodania, to smialo prosze.

h.s.
Rozmowny

Wysłany: Czw 09 Sie, 2012   

Moje zdanie - panas

karol8023 
Nowy

Wysłany: Sro 30 Sty, 2013   Hybryda lub kompakt do 1200 zł

Witam ! Mam zamiar kupić aparat cyfrowy do ok. 1200 zł. O lustrzankach raczej nie myślałem, z resztą troszkę mało za mało funduszy. Będzie używany zazwyczaj do robienia zdjęć na różnych imprezach, wycieczkach itp. Wymiar nie jest ważny, ważne aby dawał sobie radę w słabych warunkach oświetleniowych (imprezy, uroczystości rodzinne). Czytając różne opinie w internecie od razu pomyślałem o :
-Sony Sony Cyber-shot HX200V
-Nikon Coolpix P510
-Sony Cyber-shot DSC-HX20V
Co myślicie o nich ?
Z góry dziękuję za wszystkie oceny właśnie tych aparatów, jak i za nowe propozycje. :mrgreen:

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013   Re: Hybryda lub kompakt do 1200 zł

karol8023 napisał/a:
... Wymiar nie jest ważny, ważne aby dawał sobie radę w słabych warunkach oświetleniowych (imprezy, uroczystości rodzinne).

To po jaką ch... ci potrzebny superzoom?
Superzoomy mają zazwyczaj zbyt ciemne obiektywy do twoich celów, celujesz w niewłaściwy segment kompaktów. Poczytaj może tu: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=21060

Aszex
[Usunięty]

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013   

Highendowe kompakty. w tej cenie. mają szum na iso 400 taki jak najtańsze bezlusterkowce lub lustrzanki na 1600, plus minus. :P

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 01 Lut, 2013   

Hightendowe kompakty maja tez jasne szkiełka dzięki czemu w nocy robią na iso 400 czy 800 podczas gdy najtańsze lustrzanki z kitowymi szklami muszą używać iso 3200 :-D

Aszex
[Usunięty]

Wysłany: Sob 02 Lut, 2013   

hijax_pl, w cenie do 1200? Jeden ma chyba 1.8 i jasny koniec-ex-1. :P Reszta jasny początek i ciemnica na końcu. Różnica wynosi 1, góra 2 ev, a i to nie zawsze. Prócz tego mówimy o kompaktach z większą matrycą niż te z tytułowego postu.

Skoro już tutaj napisałeś, to wierzę, że jako specjalista, poprowadzisz ten wątek i zaproponujesz autorowi dobre rozwiązania. :cool:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

karol8023 napisał/a:
-Sony Sony Cyber-shot HX200V
-Nikon Coolpix P510
-Sony Cyber-shot DSC-HX20V
Co myślicie o nich ?

Z wymienionych IMO najlepszy Nikon P510.

karol8023 napisał/a:
nowe propozycje

Canon PowerShot SX40 HS :smile:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

A jakie nowe lustrzanki do 1200zł? :razz:
Do 1200 to tylko używki. I znajdzie się parę takich lepsiejszych kompaktów...
Aszex napisał/a:
i zaproponujesz autorowi dobre rozwiązania.
Aha - to uważasz, że wystarczy rzucić "highendowe kompakty" i uciec? To po co taka propozycja? :razz:

karol8023, częściej będą wycieczki czy imprezy w domu/klubie?

karol8023 
Nowy

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013   

Z reguły będą zdjęcia robione w domu, na zewnątrz ale też czasem trzeba będzie zrobić dobre zdjęcia w nocy albo na jakiejś imprezie. Nie znam się zbytnio na takim sprzęcie :) hmm Daliście mi do myślenia :( a może jeszcze jakieś propozycje ? na przykład tych Hightendowych kompaktów ?:) Na lustrzankę się raczej nie szykuje, chce kupić nowy aparat ale też mile widziane opcje wygodnego ustawiania iso, czasu naświetlania itp :)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013   

Dozbieraj do np EX2.

Odpowiedz do tematu