Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
O wiele atrakcyjniejsza cena, przy parametrach zblizonych do DMC-FZ48. Jeśli celujesz w megazooma z możliwością manualnego ustawiania parametrów ekpozycji i nie dajesz sie odwieść od takich preferencji, to jest to IMO dobry wybór.
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 Aparat do 1200 pln (byl bridge camera, a teraz?)
Witam,
Wiem okres wakacyjny, mniej ludzi podpowiada wiecej pyta.
Ale mam dylemat...
Aktualnie focilem Nikon Coolpix P1. Uzywam go od kilku lat, jak na moje potrzeby wystarczajacy. Ale ma juz swoje lata, ceny spadly, wiec rozgladam sie za czym innym.
Najpierw zainteresowalem sie aparatami tzw "bridge camera".
Na liscie byly:
Tylko ze niezbyt sie na tym znajac, nie umialem dostrzec roznic. Ani nie wiedzialem na co patrzec.
Niestety nie znalazlem sklepu gdzie moglbym wszystkie wziac do reki, albo dowiedziec sie rzetelnie czy jest jakas powazniejsza roznica, ktora moze wplywac na jakosc zdjec.
Np w jednym powiedziano ze znaczenie ma jasnosc obiektywu i Panasonic byl stawiany wyzej niz Nikon.
Wczoraj bylem w innym sklepie, i padla propozycja wybrania Sony DSC-H90. To inny aparat niz tamte, bardziej przypominajacy tego Nikona aktualnego.
Ale czy naprawde najlepszy na swej polce?
Na co patrzec przy wyborze? Prawda jest taka ze nic powyzej tych nie jest mi potrzebne. Pstrykam okazjonalnie, rodzinne spotkania, wakacje, wyjscia na miasto. Jakosc tez nie musi byc oszlamiajaca bo przeciez nie wysylam tych fotek na konkursy, byle by sie dalo je obejrzec na 22" monitorze.
Wysłany: Sro 30 Sty, 2013 Hybryda lub kompakt do 1200 zł
Witam ! Mam zamiar kupić aparat cyfrowy do ok. 1200 zł. O lustrzankach raczej nie myślałem, z resztą troszkę mało za mało funduszy. Będzie używany zazwyczaj do robienia zdjęć na różnych imprezach, wycieczkach itp. Wymiar nie jest ważny, ważne aby dawał sobie radę w słabych warunkach oświetleniowych (imprezy, uroczystości rodzinne). Czytając różne opinie w internecie od razu pomyślałem o :
-Sony Sony Cyber-shot HX200V
-Nikon Coolpix P510
-Sony Cyber-shot DSC-HX20V
Co myślicie o nich ?
Z góry dziękuję za wszystkie oceny właśnie tych aparatów, jak i za nowe propozycje.
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013 Re: Hybryda lub kompakt do 1200 zł
karol8023 napisał/a:
... Wymiar nie jest ważny, ważne aby dawał sobie radę w słabych warunkach oświetleniowych (imprezy, uroczystości rodzinne).
To po jaką ch... ci potrzebny superzoom?
Superzoomy mają zazwyczaj zbyt ciemne obiektywy do twoich celów, celujesz w niewłaściwy segment kompaktów. Poczytaj może tu: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=21060
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013
Highendowe kompakty. w tej cenie. mają szum na iso 400 taki jak najtańsze bezlusterkowce lub lustrzanki na 1600, plus minus.
Hightendowe kompakty maja tez jasne szkiełka dzięki czemu w nocy robią na iso 400 czy 800 podczas gdy najtańsze lustrzanki z kitowymi szklami muszą używać iso 3200
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Sob 02 Lut, 2013
hijax_pl, w cenie do 1200? Jeden ma chyba 1.8 i jasny koniec-ex-1. Reszta jasny początek i ciemnica na końcu. Różnica wynosi 1, góra 2 ev, a i to nie zawsze. Prócz tego mówimy o kompaktach z większą matrycą niż te z tytułowego postu.
Skoro już tutaj napisałeś, to wierzę, że jako specjalista, poprowadzisz ten wątek i zaproponujesz autorowi dobre rozwiązania.
Z reguły będą zdjęcia robione w domu, na zewnątrz ale też czasem trzeba będzie zrobić dobre zdjęcia w nocy albo na jakiejś imprezie. Nie znam się zbytnio na takim sprzęcie hmm Daliście mi do myślenia a może jeszcze jakieś propozycje ? na przykład tych Hightendowych kompaktów ?:) Na lustrzankę się raczej nie szykuje, chce kupić nowy aparat ale też mile widziane opcje wygodnego ustawiania iso, czasu naświetlania itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9