Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wg mnie zastrzeżenia dcs w większości dotyczą dziwactw, a błędy to tylko: ,,w dodatkowych akcesoriach..." oraz ,,...stoi na zbliżonym poziomie''. Gorzej z interpunkcją.
Myślę, że poziom polszczyzny jest taki sam jak w innych tutejszych testach i w ogóle w internecie, gdzie dominuje dość kulawa polszczyzna (angielski zresztą tak samo, testy na dpreview wyróżniają się pod względem językowym, wręcz można się go poduczyć).
Sam chętnie powitałbym wyższy poziom językowy, ale tragedii z pewnością nie ma, a kpić z przespanych lekcji polskiego jest nieładnie, bo każdy robi błędy. Po to są korektorzy, by błędy te poprawiać.
Tak... To zasadnicza różnica. Ja uwagi dcs cenię i za nie dziękuję. Musicie jednak zrozumieć, że mając do wyboru redaktora, który jest świetny technicznie i zna się na sprzęcie ale trochę gorzej pisze i takiego, który pisze piękną polszczyzną, ale sprzętowo jest gorszy, zawsze wybiorę tego pierwszego. A znalezienie takiego, który jednocześnie pięknie pisze po polsku i świetnie zna się na sprzęcie, a jednocześnie dysponuje odpowiednim warsztatem matematyczno-fizycznym graniczy z cudem. W zasadzie znam tylko jedną taką osobę. Siebie samego
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Sie, 2012
Testowane aparaty staramy się porównywać w miarę możliwości w obrębie tego samego segmentu.
Efekt rozjaśnienia zdjęcia z Nikona przy czułości 100 ISO jest znacznie lepszy niż w przypadku Canona – ilość szumu jest wyraźnie mniejsza, dzięki czemu łatwiej dostrzec wydobyte szczegóły. Dla ISO 1600 przewaga D3200 nad 50D jest juz minimalna i w zasadzie polega jedynie na tym, że nie dostrzegamy oznak bandingu.
Trudno mi spekulować co masz rozumieć. Chciałem tylko podkreślić, że sformułowanie "w miarę możliwości" nie oznacza ścisłego trzymania się wytycznych.
Podsumowując: nic zdrożnego w takim porównaniu nie widzę, widzę natomiast potencjał matrycy słabo wykorzystany przez Sony w A65 a twoją uwagę traktuję jako zwykłe, bezpodstawne czepiactwo ot by się do czegoś doczepić.
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pon 20 Sie, 2012
hijax_pl napisał/a:
widzę natomiast potencjał matrycy słabo wykorzystany przez Sony w A65 a twoją uwagę traktuję jako zwykłe, bezpodstawne czepiactwo ot by się do czegoś doczepić.
ten Twój kreatywny marketing, którego nie potrafisz sobie podarować... nudzi.
dziwią mnie deklaracje takich świadomych porównań, a nagle zjawia się leciwy 50D
dlaczego nie K-5, który faktycznie jest dziś dobrym pktem odniesienia?
dziwią mnie deklaracje takich świadomych porównań, a nagle zjawia się leciwy 50D
Przy wyciaganiu z cieni i świateł na APS-C zawsze sprzętem referencyjnym jest 50D - nie jest to zbyt szczęśliwy wybór, ale co zrobić, taka zaszłość...
Co za różnica... metoda tego wyciągania z cieni i świateł stosowana przez optycznych jest akurat tak kulawa, że obojętne jaki aparat wziąć to i tak wychodzi praktycznie to samo Aż mi ten rozdział do reszty testów nie pasuje.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 21 Sie, 2012
Te wszystkie "językowe potkniecie" nie są istotne dla czytelności testu i właściwie wiadomo o co chodzi.
Natomiast widzę, że poza stałymi "cechami" testów, doszło kilka kolejnych "dziwactw" a mianowicie okazauje się, że do wad mozna zaliczyć "brak HDR i automatycznie składanych panoram " i to w oderwaniu od segmentu tu przykład testu d800 vs d3200
O ile taka pseudo wada może być wadą przy d3200(profil odbiorcy) o tyle jest też zaletą przy d800, niby to logiczne ale przy wyimaginowanej punktacji pewnie kilka profi korpusów wypada słabo.
Ileż to profi korpusów nie składa kilku plików w hdr w kupę (kupa jest w tym przypadku dość często trafnym określeniem), czy od teraz niezależnie od segmentu bedzie to w wadach ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10