Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016
O tej Delcie myślałem, ale po pierwsze nie nadaje się na rower a po drugie mam już lornetkę 8x32 więc nie ma sensu powielać stanu posiadania. Z doświadczenia wiem, że masa graniczna na rower to około 300 g, najpierw w tym celu używałem Steinera Safari 8x21, potem wspomnianego Olympusa 8x21. W międzyczasie krótko miałem też Bressera o wadze ok. 400 gram i stąd wiem, że to trochę za dużo. Z kolei ten Vortex mnie zainspirował - ale właśnie - nie wiem czy to dobra lornetka. A dokładniej- wiem że w tej cenie nie jest to dobra lornetka ale czy przynajmniej jest warta swojej ceny?
Trudno będzie o lornetkę małą, lekką, dobrą i tanią. Skoro od lat używasz lornetki i prawdopodobnie będziesz robił to nadal, może lepiej kupić coś przyzwoitego co nie rozpadnie się po 2 latach i da przyjemność z obserwacji.
Trudno będzie o lornetkę małą, lekką, dobrą i tanią. Skoro od lat używasz lornetki i prawdopodobnie będziesz robił to nadal, może lepiej kupić coś przyzwoitego co nie rozpadnie się po 2 latach i da przyjemność z obserwacji.
Czy w grę wchodzą tylko nówki czy może być używka taka jak ta;
Wysłany: Czw 05 Maj, 2016
Póki co dziękuję za pomoc - jutro zamierzam "przelecieć się" po sklepach i zobaczyć co z nówek mi będzie dobrze leżało przy oku. Jak to nic nie da to chyba zdecyduję się na używkę. A swoją drogą szkoda, że się spóźniłem z Ecotone
Maciek, pociesze Cię, że Ecotone sprzedałem w dwa dni od publikacji ogłoszenia
Znalazłem 3 ciekawe lornetki Levenhuk z kategorii kieszonkowo-budżetowej, ktoś je może widział na żywo?
Karma PLUS 8x25 pole 8,2st. 275zł
Karma PRO 8x25 pole 7st. 335zł
Vegas 8x25 pole 6,8st. 445zł
Wysłany: Czw 12 Maj, 2016
Levenhuk dopiero wchodzi na nasz rynek i mocno promuje swoje produkty, jednakże ciężko je gdziekolwiek znaleźć.
A co do mnie to w efekcie wędrówek po sklepach wybrałem dla siebie Bushnella H2O 2x25. Obejrzałem go sobie dokładnie, porównałem z Nikonem Sportstarem 8x25 - zapłaciłem i pojechałem do domu. Lornetka całkiem fajna, solidnie zbudowana, obraz dość dobry i jedynie AC trochę ponad stan. Niestety wieczorem nastąpił Zonk - oglądając księżyc zauważyłem, że w lewym okularze jest ogromne odbicie wewnętrzne w konsekwencji czego po prawej stronie księżyca jest jasny powidok o jego kształcie. W dzień ta wada nie jest widoczna ale patrząc po zmroku na latarnie lub księżyc jest wręcz uciążliwa więc gdyby nie pogodny wieczór pewnie był jej nie zauważył. Dlatego też w najbliższych dniach muszę ją wymienić/zwrócić. Mam jednak pewne obawy gdyż nie wiem czy to wada egzemplarza czy modelu jako takiego.
Kiedys mialem takie H2O bez wad, mialem tydzien, lornetka raczej bardzo słaba. Helios dotarl i jest po testach, za mniej niz 300 zl czarny kon, lornetka identyczna z QD-7, tylko ze z chinskiej fabryki.
A może czarna chabeta?
Najtańsza lornetka jaką byłem w stanie zaakceptować kosztowała ~450zł i nadal okolice tej kwoty uważam za minimum. Oczywiście jestem skłonny to publicznie odszczekać jeśli ktoś mnie wyprowadzi z błędu.
Mechaniczne, optycznie wszystko lux ( niewiele jest chinskch lornetek co tak sa wykonane) Budowa i kolor powłok to samo. Różnica tylko w stylu ogumowania.
PS. Pole mogło by być faktycznie lepsze, ale jest skorygowane bardzo dobrze jak na lornetke przedziału poniżej 1000pln
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 14