Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pirelli 2013
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 30 Lis, 2012   

manolo napisał/a:
wszędzie to kiepskie światło, nawet go nie widać właśnie przez obróbkę.
Nie widać? Widzę, że wiesz o czym piszesz... :lol:
manolo napisał/a:
nie chcę być nieuprzejmy ale najpierw trzeba mieć gust żeby pisać że ma się inny ;)
Trzeba wiedzieć o czym się mówi, zanim się zacznie mówić.

Wygląda na to, że założyłeś sobie (czy też przeczytałeś gdzieś) jakąś śmieszną tezę i teraz rzucasz hasła, które mają ją niby uzasadniać, tylko za każdym razem trafiasz jak kulą w płot... :roll:

Reklama

manolo
[Usunięty]

Twoja przesadna reakcja jest trochę dziwna, twierdzisz że masz inne
zdanie ale nie potrafisz tego uzasadnić, zamiast tego atakujesz mnie.
Wyraźnie wiem lepiej o czym piszę niż Ty.

[ Dodano: Pią 30 Lis, 2012 17:18 ]
jaad75 napisał/a:
Wygląda na to, że założyłeś sobie (czy też przeczytałeś gdzieś) jakąś śmieszną tezę i teraz rzucasz hasła, które mają ją niby uzasadniać, tylko za każdym razem trafiasz jak kulą w płot...

.. ależ to właśnie Ty powtarzasz za tłumem, bo wszyscy niby lubią zdjęcia tego fotografa,
a dlaczego ? bo innych nie widzieli. To bardzo, bardzo mainstream'owy fotograf,
ale jak to z mainstream'em bywa jest do zniesienia dopóki jest poprawny.

jaad75 
Klub Pierdzieli

manolo napisał/a:
twierdzisz że masz inne
zdanie ale nie potrafisz tego uzasadnić
Póki co, to Ty nie potrafisz uzasadnić swojego - zalinkowałem zdjęcia, gdzie światło jest, wbrew temu co piszesz, przynajmniej dobre.
Bredzisz coś o obróbce, potem Pentaksie 645D, o analogowym MF, który miałby te zdjęcia rzekomo uratować, o braku możliwości "skopania obróbką" analogowego zdjęcia, potem o braku gustu... A na koniec czujesz się atakowany... :roll: Rzeczywiście niebywały atak i niesłychana agresja... :razz:

[ Dodano: Pią 30 Lis, 2012 18:24 ]
manolo napisał/a:
.. ależ to właśnie Ty powtarzasz za tłumem, bo wszyscy niby lubią zdjęcia tego fotografa,
Nie znam tego fotografa i nie interesuje mnie, czy jest mainstreamowy, czy nie. Jeszcze mniej interesuje mnie co tłum na jego temat sądzi.

manolo
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Nie znam tego fotografa

Przynajmniej jego zdjęcia powinieneś znać żeby brać udział w tej dyskusji..
tzn. brać sobie możesz, ale ja nie mogę traktować poważnie tego co piszesz.

[ Dodano: Pią 30 Lis, 2012 17:29 ]
Trudno go nie znać bo ma kilka "przebojów" jak np. to zdjęcie

dcs
[Usunięty]

.
.
Kalendarz Pirelli 2013 http://www.pirellical.com/2013/

Jak ogląda się wszystkie jak slideshow -niektóre "nie pasują",
ale przewracając kartki co miesiąc to nie ma znaczenia.

ogólnie są dość mocno wyczyszczone postprodukcją /"Przez szybę" -Liya -mocno plastikowo/, ale fotograf przy takich projektach ma g... do gadania.

McCurry jest dobry w tym co robi. Czy jego zdjęcia się komuś podobają ...

jaad75 
Klub Pierdzieli

manolo napisał/a:
Przynajmniej jego zdjęcia powinieneś znać żeby brać udział w tej dyskusji..
Nie muszę - rozmawiamy o tych z kalendarza Pirelli. Nie muszę patrzeć na nie przez pryzmat jego całej twórczości.

manolo
[Usunięty]

dcs napisał/a:
ogólnie są dość mocno wyczyszczone postprodukcją /"Przez szybę" -Liya -mocno plastikowo/, ale fotograf przy takich projektach ma g... do gadania.

kalendarz Pirelli to bardzo autorskie produkcje, czasami przez to wzbudzały kontrowersje,
jak np. sesja którą robił Terry Richardson którego nieco prymitywnej estetyki nie jestem wielkim fanem, ale on przynajmniej nie odstawia fuszerki..

dcs
[Usunięty]

najbardziej pojechał Nick Knight (2004) http://24.media.tumblr.co...hy1wo1_1280.jpg

manolo
[Usunięty]

to był jeden z lepszych, ciekawszych Pirelli, może się wydawać pojechany, ja bym napisał malarski..

dcs
[Usunięty]

- odrealniony, ale nie spodziewałbym się abstrakcyjnego (niefiguratywnego) Pirelli Cal

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Sob 01 Gru, 2012   

Mam The Complete Pirelli Calendars czyli zbiór od 1964 do 2007 te zdjęcia przypominają ich pierwsze. dla mnie na plus

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

Wysłany: Pią 21 Lis, 2014   

Pirelli 2015

http://fotoblogia.pl/1243,kalendarz-pirelli-2015

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 21 Lis, 2014   

już chyba większość to widziała, cała seria zaczyna mocno schodzić na psy, komu się podoba grudzień :P ?

janqseven 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 22 Lis, 2014   

mozer napisał/a:
Mi się ta seria podoba. Przynajmniej coś ciekawszego niż tylko gołe baby ;)

mam takie samo zdanie

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 23 Lis, 2014   

janqseven napisał/a:
mam takie samo zdanie

mówisz o tym z roku 2013?

Odpowiedz do tematu