Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak bym miał jakiś problem to bym się wrócił ze świadkiem i zadzwonił na policje.
A policja miała by to gdzieś i skierowała by Cie do rzecznika praw konsumenta, na drogę sądową. Przerabiałem już takie tematy z Policją i wiem że nie ma nich co liczyć. No chyba że to jakaś grubsza sprawa typu japanfoto.pl, jak się TV zainteresuje to działają aż się kurzy za nimi. Szkoda że szarego Kowalskiego olewają...
Pisałem już wcześniej o zakupach u nich. Statyw okazał sie wadliwy. Nie zauważyłem od razu. Zorientowałem sie dopiero po jakiś 2tygodniach jak zabrałem statyw w teren. Chodziło o taki "zacisk-uszczelke" w kolumnie, nie trzyma jak należy i jak patrzyłem na necie to chyba jakiś chińczyk włożył tam ją od innego modelu. Chciałem wymienić. Dostałem odpowiedź, że jakbym przyniósł na drugi dzień to by wymienili a nie później jak już mają wszystko zaksięgowane. Zresztą potraktowali mnie tak, jak to ja bym byl wszystkiemu winien, ze ja sie czepiam i najlepiej jakbym zjeżdżał bo mnie i tak mają w du..e, nawet ta "przemiła" pani miała do mnie pretensje, że wogóle tam przyszedłem. Jest miła jak widzi pieniążki, a jak jest problem to pokazuje prawdziwą nature. Nie dostaną kolejnej szansy!!!! Już nic u nich nie kupie. Odradzam ten sklep, bo to są totalni ignoranci. Lepiej pójść na studencką, mają bardziej poważne podejście do klienta. Ceny może troszkę wyższe, ale jak mam 310zl u nich a 300zl w fotopanoramie, to wole dołożyć 10zł i mieć pełen profesjonalizm i pewność że nie wypną się du..ą na mnie jak będzie coś nie tak (chodzi mi o www.fotoplus.pl)
to jak nie trzyma, to na gwarancje, jak beda sie pultac, to postraszyc ich sadem:) powiatowy (miejski) rzecznik konsumenta, moze wytoczyc powodztwo w tej sprawie. Nie mozna dac sie zagadac, takie farmazony, ze trzeba bylo przyjsc wczoraj, za tydzien, bo babcia miala wasy, to sobie moga... wsadzic w odpowiedz na pozew:))
offca11 - dokładnie - takie same przejścia miał znajomy - tak samo i Pani jak widzi pieniążki to milusio jak przyszedł ze sprawą to reakcja identyczna - walka trwała 3 miesiące aż się w końcu udało ale kosztowało go to dodatkowe 4500zł (bo musiał kupić przez to drugą puszkę żeby nie mieć zastoju) i dużo nerwów - w Fotopanoramie mają swoje prawa - dlatego napisałem że tam zawsze winny jest klient i widzę że innych też tak traktują i przypadek znajomego nie jest odosobniony (zresztą jak wspomniałem był dla nich dobrym klientem bo zostawił u nich sporą kasę) - teraz już oczywiście wiadomo że jest to ostatni sklep na świecie gdzie kupi a ja sam mam do tego sklepu nawet po własnych doświadczeniach bardzo przeciętne opinie - ogólnie oni są dobry tylko pod względem sporych zasobów sprzętowych - natomiast profesjonalnej obsługi naprawdę warto poszukać gdzie indziej - wyjdziemy na tym lepiej psychicznie
Ja z czystym sumieniem polecam fotopanorame zawsze u nich kupuje z wymiana nigdy nie mialem problemow natomiast sklepu na Studenckiej nigdy nie bede polecal po przejsciach jakie tam kolega przeszedl po zakupie Canona D40 niedosc ze drozej tam jest to jeszcze ciezko sie z nimi dogadac w razie awarji sprzetu dziekuje za "Studencką"
Cały cyfrowy sprzęt kupiłem u nich i jestem zadowolony . No ale to może wynika z tego że wszyscy mnie lubią oprócz tych co nie lubią
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009
Cytat:
Ja z czystym sumieniem polecam fotopanorame zawsze u nich kupuje z wymiana nigdy nie mialem problemow natomiast sklepu na Studenckiej nigdy nie bede polecal po przejsciach jakie tam kolega przeszedl po zakupie Canona D40 niedosc ze drozej tam jest to jeszcze ciezko sie z nimi dogadac w razie awarji sprzetu dziekuje za "Studencką"
a ta wypowiedź wygląda jakby się ktoś zalogował na jedno spamową prostującą złe opinie neutralną reklamówkę....
ps. pozdrawiam ekipę fotopanorama.pl a użytkownikowi ep09gregory, polecam w razie awaryjjjjiii korzystanie ze słownika....
Witam,
Pomimo, że jest to mój pierwszy post chciałbym wyrazić niepochlebną opinię o tym sklepie. Przede wszystkim jak wcześniej wspomniano, jedno z większych zastrzeżeń budzi poziom obsługi. Jeśli coś jest na półce i pieniądze są w portfelu proces przebiega sprawnie, jesli zamawiamy coś i mamy potwierdzony termin niestety nikt nie kwapi się aby poinformować, pomimo wcześniejszych zapewnień, że dotarło i mozna odebrać (tzn kupić i nierzadko za tysiące złotych). Kontakt telefoniczny jest utrudniony, a niestety na odpowiedź "proszę przyjechac jutro", po kilkukrotnych już wizytach, gdzie wiadomo, że wielu ludzi nie może sobie pozwolić na ciągłe wycieczki po to tylko aby postać w kolejce i dowiedziec się, że znów nie dotarło, rodzą się coraz bardziej mieszane uczucia. Jednocześnie w moim konkretym przypadku zostałem dalece wprowadzony w błąd (żeby nie używać innego słowa) przy cenach sprzętu przyjmowanego w komis. Dlatego czując się urażony takim podejściem i traktowaniem klienta w sposób przedmiotowy pisze swoją opinię. Niestety wszyscy muszą zarabiac cięzką pracą aby wydać często tysiące na swoje hobby czy też narzędzia pracy, a czując się jak w sklepie mięsnym w latach 80tych pozostaje niesmak. Być może dobrobyt i nadmiar popytu powoduje takie zachowania i mając na uwadze niemałe inwestycje więcej w tym sklepie nie kupię, mimo ze czasem może byc taniej.
Jestem nowy na forum ale kupuję u nich od lat, co do opii niezadowolonych komentować nie chcę, mogę opisac swoją gehenne ale nie ze sklepem fotopanorama tylko z reklamacją aparatu Firmy Nikon jaki nabyłem w foopanoramie a który zepsuł się 3 miesiące poźniej. Powiem krótko dramat ... ale potem musiałem wysłuchiwać głupot, że zepsuli w sklepie .... suma sumarum po skardze do Japonii sprawa ruszyła z kopyta w dwa dni...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009
jaromiko napisał/a:
Jestem nowy na forum ale kupuję u nich od lat, co do opii niezadowolonych komentować nie chcę, mogę opisac swoją gehenne ale nie ze sklepem fotopanorama tylko z reklamacją aparatu Firmy Nikon jaki nabyłem w foopanoramie a który zepsuł się 3 miesiące poźniej. Powiem krótko dramat ... ale potem musiałem wysłuchiwać głupot, że zepsuli w sklepie .... suma sumarum po skardze do Japonii sprawa ruszyła z kopyta w dwa dni...
może źle Cię zrozumiałem - kupiłeś towar w sklepie, nieważne jakim- powiedzmy sklepie X i sklep X zrzucił odpowiedzialność gwarancyjną z siebie na jakiś serwis czy inne miejsce, w którym aparat był przyjmowany do naprawy podczas trwania gwarancji.....i tam wmawiano ci że zepsuli go w sklepie jaromiko,
Jeżeli Cię dobrze zrozumiałem, to ciekawe praktyki mają w fotopanorama, aż mi się wierzyć nie chce ........i jak jeszcze obiło się to o Japonię to już w ogóle jakiś kosmos, chociaż Japonia w sumie na naszej planecie.....
stanowczo odradzam ten sklep, oferują towar którego nie posiadaja "na sklepie" szkoda, że ten wątek przeczytałem po złożeniu zamówienia. Na zwrot wpłaty czekałem ponad tydzień.
Ciekawe prawda ???? nie dysponować towarem i prosić o przelew.
Nie polecam, osobiście nigdy już nie zrobię zakupów w tym sklepie oraz innych sklepach tegoż właściciela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9