Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mozer, wiem że robią. Do filmów równie dobrze można kupić kompakcik, ale kolega Grooveman chyba się jasno wyraził.
Nie chce nagrywać koncertów. Aparat ma służyć do nagrywania demowek instrumentów w Full HD - Mac 20 minut. I służyć jako aparat na codzień w redakcji. Byłem 2lata temu na pokazie Canona gdzie pokazywali możliwości aparatów na przykładzie teledysków. Zwłaszcza możliwości optyki mi zaimponowaly. Stąd pomysł o EOS650D. Tyle ze czas ciągłego nagrywania 12 minut i informacje o przegrzewaniu sie procesora obrazu mnie mocno zawiodły
Zostaje Sony A57? A moze faktycznie kupić kamerę za 1200 zł i lustrzankę do zdjęć? Tyle, że w moim budżecie wystarczyło by na EOSa 1100D... Warto? Sam już nie wiem...
Aparat ma służyć do nagrywania demowek instrumentów w Full HD - Mac 20 minut. I
Jeśli nie znajdziesz takiej lustrzanki... nagrywaj camcorderem. Też się da. I to w full HD.
Są jeszcze bezlusterkowce nagrywające full HD, w tym tani, a ze znakomitą matrycą Pentax K 01.[/quote]
Dochodzę do wniosku, że jak coś jest do wszystkiego, to jest.... Wiadomo do czego.
Ok. Mając budżet max 2500 zł muszę kupić kamerę i aparat. Co do kamery wybór padł na te modele: Panasonic HC-V500 albo Sony HDR-CX210E. Zostaje 1600 zł na aparat.
Ma służyć do robienia fotek sprzętu muzycznego do portali. Nie muszę mieć dużego zooma. 18-55 wystarczy. Zestaw uzupełnię o jasną stałkę. Nie muszę mieć automatycznej ostrości, bo sprzęt "nie ucieka" Fotki będą robione w zaimprowizowanym studiu foto w biurze. Rozglądałem się i widzę następujące możliwości:
- Canon 1100d
- Canon 500d
- Nikon D3000
- Nikon D3100
Ludzie chwalą optykę Nikona, podobno jest więcej opcji wyboru... Co według Was oferowałoby najlepszą jakość fotek?
A może zaawansowany kompakt? Lub bezlusterkowiec? Do fotek.
Grooveman, wydaje mi się, że generalnie lustrzanka tylko do takich zdjęć, to będzie przerost formy nad treścią.
Jeszcze jedno pytanko, czemu nie Sony SLT-a57? Ile tych nagrań będziesz robił dziennie, że boisz się o przegrzanie?
Grooveman, wydaje mi się, że generalnie lustrzanka tylko do takich zdjęć, to będzie przerost formy nad treścią.
Jeszcze jedno pytanko, czemu nie Sony SLT-a57? Ile tych nagrań będziesz robił dziennie, że boisz się o przegrzanie?
Raz-dwa w tygodniu po około 5 demówek. Biorąc pod uwagę poprawki, 2 godziny nagrań
Grooveman, jeszcze podrążę: czy to nagranie musi naprawdę być cięgiem, jednorazowo 20 minut? Nie można w trakcie nagrywania zrobić przerwy? Bo mając tak mały budżet rozdrabniać go na dwa urządzenia to trochę szkoda. Dostaniesz kaszankę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14