Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Igorax, ale pięćdziesiątka nic nie waży, nie za bardzo wystaje z body, więc trudno ją utrącić itd. Natomiast taki zoom to już te parę gram ma i wystaje daleko, można więc w trakcie walki nadwerężyć mocowanie jakimiś naprężeniami. To nawet przy chowaniu do torby trzeba uważać, żeby dobrze się ułożyło.
...masz rację przyznaję, nie brałem takich rzeczy pod uwagę.
witam
Proszę o podpowiedź,który obiektyw wybrać
1. Canon 55-250 is
2. Sigma 70-300 APO
Będę wdzięczny za podpowiedzi co lepsze doświadczonych koleżanek i kolegów.
gg66295 milo mi będzie.
pozdrawiam
Witam wszystkich, mój pierwszy raz na tym Forum...
Posiadam od kilku dni w/w obiektyw i mam pytanie do innych posiadaczy szkła z IS - czy jego działanie ma wydawać jakieś dźwięki? czy praca IS/VR itp jest zupełnie bezszelestna? Czy może słyszę dźwięki w mojej głowie? Bo coś jakby wirowało w obiektywie, trochę metalicznie, chrobocząc z lekka.. Ktoś ma podobne doświadczenia, czy został mi serwis?
Stabilizacja wydaje dźwięki o różnym brzmieniu i natężeniu w zależności od typu obiektywu, jest to jak najbardziej normalny objaw.
Jeszcze jedno, znany jest problem głośnej pracy stabilizacji tego obiektywu z body 40D który został rozwiązany w najnowszej wersji firmware 1.0.8.
Dziwna sprawa z tym obiektywem używałem go dwa dni i za każdym razem przy ustawianiu ostrości obraz przeskakiwał ( rozdwajał się po czym wracał do normalnej pracy).
Z tym się muszę zgodzić. Wyznaję filozofię, że nie stać mnie na tani sprzęt. Ale nie wszyscy zabierają swoje aparaty w góry, na rower, a niektórzy chuchają na niego jak na żonę, nie przymierzając...
I dla nich właśnie może być ten obiektyw bardzo dobrym wyborem
I to jest bardzo słuszna uwaga, chociaż miałem to szkło i nie miałem do niego żadnych zarzutów dopóki nie założyłem C70-200 IS. Skromnie mówiąc różnica jest spora ( nawet dla takiego "czystego" amatora jak ja ) no ale kosztuje trzy razy więcej....
A ja mam pytanie: czy ten obiektyw jest dedykowany dla matryc APS-C, czy nie? Ponieważ spotkałam się ze sprzecznymi informacjami, więc wolę się upewnić.
a ja się zastanawiam na Tamronem 55-200
z testu
http://www.optyczne.pl/20...acro-Wstęp.html
wynika że jest lepszy , trzyma F4 do 130mm, a to raczej w 55-250 IS nie będzie osiągalne
oblaski mniejsze
a i tak zamierzam przy 200mm używać statywu , więc stabiliacja nie przyda się za wiele
cenowo , to nokaut dla canona 55-250 IS
349zł nowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13