Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kup tego Tamiego 17-50. Mam i jestem bardzo zadowolony. Co do szerokiego konta - na rynku powinna pojawic sie w blizej nieznanym mi czasie nowa Tokina 11-16, nowy Tami 12-24 + mamy pare juz dostepnych szkiel. Canon 10-22 daje zdecydowanie najlepsze efekty, ale jest drozszy od Sigmy 10-20 i Tokiny 12-24.
Poszukaj posta Arka w jakims tam temacie - > zaprezentowal pare sampli z Canona 10-22. Mi szczena opadla.
edit:
ciekawe jakie będą ich ceny, bo jak na razie to moim zdaniem, mimo swoich wad, najbardziej optymalnym wyborem jest Tami 11-18mm bo przy cenie 1350-1400 zl - to jakością tak bardzo nie ucieka - choć to oczywiście pojęcie względne ;D
Rozwijajcie wątek, może jak dojrzeję do zakupu (finansowo też) to będę już zdecydowany, bo im więcej czytam tym trudniej zdecydować
coś o tym wiem, dlatego przed zakupem (tak 1,2 dni) staram się nic nie czytać i rozważyć wszystkie za i przeciw.
Piszesz, żeby rozwinąć wątek, ale on w sumie jest lekko "offtopic", bo jak rozumiem to na razie planujesz zakres 17-50 , a my tu o 10-24 rozmawiamy ;D ...gdzieś już jest dość obszerny wątek na forum; zerknij tam jak szukasz rozwinięcia
Muszę wstawić coś do body, które kupuję, dlatego zaczynam od 17-50, a Tamron wydaje mi się najlepszy w tym przedziale cenowym. Zadałem pytanie o szeroki kąt, bo miałem nadzieję, że ktoś zna zastępcę 'kit'a, który da jednocześnie szeroki kąt. Jak się już zorientowałem to szeroki kąt swoją drogą, a 'kit' swoją niestety
Po prostu trzeba będzie kupić więcej obiektywów
a ta Twoja Sigma 28-105 przypadkiem nie będzie pasować?
Moim zdaniem byłaby to znacząca oszczędność, te 28-105mm zamiast 17-50mm i do tego ultraszeroko np Tokina 12-24mm lub poczekać i niebawem pojawi się Tamron 10-24mm - będziesz miał wtedy w sumie jedno uniwersalne szkło + uzupełnienie na szeroki.
Też o tym myślałem, ale obawiam się, że 28 na cyfrze będzie trochę długi (ok. 45), poczekam na 400D, podepnę ją i zobaczę. Sigmę mam krótko i jeszcze jej nie przetestowałem, jest dość jasna, ale może nie wystarczyć. Już zdecydowałem się na Tamrona, a teraz mi zamieszałeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10