Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mam książkę z lat 50 w której autor narzeka na spadek poziomu fotografii w związku z odejściem od szklanej ortochromatycznej kliszy na rzecz panchromatycznej błony. 36 klatek! toż to pozwoli na bezmyślne pstrykanie!
zdycha NK, bo fejs ją zżera. fejs zdechnie jak go wyżre coś innego. potrzeba ludzka pochwalenia się sweet focią jest stała.
Czy tylko narzędzie do zaspokajania potrzeby bycia popularnym?
Wprawdzie do fejsa to jeszcze daleko ale jak się wstawia fotkę na "optycznych" to też jest pewnego rodzaju zaspokajanie potrzeby bycia przynajmniej akceptowanym.
Dalsze mutacje fejsa i nk to golden line, linkedin i g+.
Wyobraźcie sobie teraz żekarmicie bez rozumu (jak czyni to wielu nastolatków) te serwisy swoimi fotkami. A kiedy jeść? A kiedy spać?
Gdzieś czytałem, że bodajże w 2020 roku sieć się zapcha bo 99,9% maili stanowić będzie spam. Myśli się nad wprowadzeniem mailowego znaczka pocztowego (opłaty za maile).
To samo może spotkać sianie zdjęciami.
Jak jeden z drugim zapłaci choćby nawet 1 zeta za fotkę wrzucaną do sieci to się towarzystwo opamięta (może).
Robert napisał pierwsze wrażenia na głównej i... jest chyba gorzej niż wyglądało na papierze. Plastikowo, mało funkcjonalnie, z rwanym obrazem i wolnym przesyłem wykonanej fotki...
No cóż... Ale parafrazując Szablę Ford T też nie osiągał 100 km/h w 4 sekundy...
W zasadzie to jak się pojawiły pierwsze NEXY (bodajże) to tu na forum napisałem (albo na głównej - nie pamiętam już), że nic nie stoi na przeszkodzie by "wrzucić matrycę do tylnego dekielka obiektywu". Te QX-y w zasadzie to takie właśnie dekielki ale o ile projektanci coś tam wymóżdżyli to działy marketingu (które nieraz zachowują się jakby na jakichś niezłych ziołach jechały) wraz z presją cięcia kosztów i jak to zwykle bywa niedowładzie działów informatyki - wszystko to do kupy powoduje, że... w sumie można zacytować premiera Czernomyrdina: "chcieliśmy dobrze, a wyszło tak jak zawsze" ...
jak wrzucisz foty z owego rx na fejsika czy innego insta?
hijax_pl napisał/a:
Przez smartka.
Dokładnie. Tak najwygodniej, bo w smartfonie masz już aplikację do Fejsa czy co tam używasz, trzeba tylko rozwiązać (ustandaryzować) problem komunikacji (Wifi, NFC lub coś jeszcze) i taka kombinacja ma już jakiś tam sens praktyczny.
fatman napisał/a:
Za jakiś czas już samo posiadanie konta na fejsie będzie obciachem towarzyskim.
fatman napisał/a:
Zdycha classmates.com w Stanach, zdycha NK. Zdechnie i Fejs.
Oj…
ghost napisał/a:
zdycha NK, bo fejs ją zżera
Dokładnie. Co do samego Fejsa, to też myślałem, że to przejściowa moda, dopóki sam nie zacząłem korzystać i nie zdałem sobie sprawy jak wielki potencjał biznesowy to ma już teraz realizowany. Nie mam na myśli biznesu kręconego przez właścicieli FB, tylko biznesu realizowanego przy pomocy FB przez użytkowników/firmy. Zamiast tezy, że Fejs zdechnie, zaryzykowałbym tezę, że stanie się jednym z… systemów operacyjnych dla podstawowych potrzeb ludu.
Nie wiem, ale widziałem różne oferty, więc pewnie się handluje. Ale chodzi o bardziej wysublimowane kwestie, a także zupełnie proste. Obecność i takie tam. Kiedyś był RSS, teraz dla wielu osób jest Fejs.
Selfi charakteryzuje sie tym, że widać rękę, która trzyma aparat
technologia nie pozwalała. statyw był wymagany.
przerzucanie fotek do smarkfona jest windows-like, teraz na topie są rozwiązania apple-like. dobre zintegrowanie, bez obciążania usera niepotrzebnymi czynnościami. czyli np fejsing prosto z play-memories.
ale skoro nie działa jak powinno, to może się okazać, że po wielkim oczekiwaniu, będzie wielkie zawiedzenie pośród ludu.
przerzucanie fotek do smarkfona jest windows-like, teraz na topie są rozwiązania apple-like. dobre zintegrowanie, bez obciążania usera niepotrzebnymi czynnościami. czyli np fejsing prosto z play-memories.
Trzeba zaimplementować to tak, że wrzucając zdjęcie masz do dyspozycji listę trzech (a nie dwóch jak obecnie) źródeł: aparat wbudowany w smarkfona, biblioteka zdjęć, zewnętrzne, sparowane już urządzenie. I jest Apple-like.
Plastikowo, mało funkcjonalnie, z rwanym obrazem i wolnym przesyłem wykonanej fotki...
ktoś zwrócił mi uwagę na taki problem... jak na tej sali działało WiFi in genre?
czy tempo działania nie wynikało z przeciążenia sieci?
dipi napisał/a:
In testing the QX100 with several smartphones, we found that certain devices showed greater lag in the live view image on the screen. The iPhone 5 and Galaxy S4 both operated with very little lag, but a year-old Android device gave a somewhat 'choppy' experience.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9