Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tania lustrzanka i obiektyw do sportu.
Autor Wiadomość
Impossible 
Bywalec
Amatorski amator :)

Wysłany: Czw 21 Lis, 2013   

Nie, nie - 60D miałem, ogólnie rzecz biorąc zawiodłem się, chcę wskoczyć na poziom wyżej, mając przy tym piękne szkiełko :P .

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Impossible napisał/a:
Myślałem nad Canonem 40D i 70-200mm f/2.8.

Impossible, zawiodłeś się na 60D? Z jakiego powodu?

Impossible napisał/a:
chcę wskoczyć na poziom wyżej

Z 60D na 40D? :smile:

Impossible 
Bywalec

Czym się zawiodłem? Na pewno ISO... Ekranik i kółko wybierak to co dodali wobec 600D, żenua.. :/

kozidron
[Usunięty]

Impossible napisał/a:
Na pewno ISO... Ekranik i kółko wybierak to co dodali wobec 600D, żenua.. :/

to te z 40D, rozczaruje cię bardziej, co do klasy canonów XXD, tak to się teraz będzie prezentować i finito.

Kolega Irex napisał ci co masz kupić.

Impossible 
Bywalec

Czyli D300s + 70-200mm f/2.8 :) ? A jak z jakością obrazka?

kozidron
[Usunięty]

Impossible, jak może być z jakościa obrazka przy takim budżecie, poza tym to pytanie jest bardzo względne, bo nie napisałeś nic na temat gdzie będzie lądował materiał, na net do jakiegoś portalu spoko się nada.
Ja myślę, że najważniejsze jest żebyś nie musiał się uczyć af-u jakiegoś szemranego zestawu z kundlem i żebyś najpierw trafiał przy słabym świetle i miał w miare przyzwoite iso.

Zawsze możemy zacząć ci doradzać zestaw za 15K, tu jest spore pole popisu ;)

Andrzej.M.
[Usunięty]

Impossible napisał/a:
A jak z jakością obrazka?

Jak ci nie będzie odpowiadał obrazek, albo się okaże że jest jednak za ciemno w tej "jasnej hali" zawsze możesz kupić Pentax K-5II i sigmę 50-150/2,8 lub sigmę 70-200/2,8.
Może być nawet Tamron ...

Jeśli to nie pomoże - pozostanie ci polowanie na używkę Nikona D3s lub Canona 5D mkII ...

dragossani 
Entuzjasta

Przy sporcie AF będzie sprawą kluczową - dlatego D300s + 70-200/2.8 to najlepszy wybór. Miałem tę puszkę przez jakiś czas i co jak co ale ostrzenie pracowało świetnie z każdym systemowym szkłem. W dodatku 70-200/2.8 to reporterski standard z naciskiem właśnie na pracę AF. Na tym zestawie się nie zawiedziesz. Matryca odrobinę się zestarzała ale daje bardzo przyzwoity obrazek i nie ma co marudzić.

Impossible 
Bywalec

Hmm, chciałem ten aparat już w przyszłym tygodniu, bo przyjeżdża bardzo mocna ekipa z Warszawy na Puchar Polski no i by było w sam raz.

Ale chociaż kilka fotek pstryknę swoim kompaktem, a jeśli odmówię sobie tej PS4, gier itp. to jak odłożę to może do stycznia uda mi się wyłożyć 10000 zł.

Oczywiście teraz nie mam tych 10k, ale po nowym roku, raczej będzie już 10000 zł.

Także panowie, przepraszam, że tak szarpię budżetem, ale jednak chcę aby te zdjęcia były bardzo ładne i jakość była dobra, także do nowego roku odłożę te 10 tyś, a wy zaproponujcie już teraz coś do 10 tyś. Da radę może już pełna klatka?

Usjwo 
Optyczny

z tym zwiekszaniem budzetu to nie jest tak prosto.
Jak masz 3000 to okazuje sie ze na sprzet ktory "miesci sie w budzecie potrzeba 3500
jak masz 6000 to wychodzi z 6800,
jak masz 10000 to "jedyny" sprzet w tym budzecie bedzie kosztowal 11000 itd.
Zawsze bedzie brakowac :mrgreen:

Impossible 
Bywalec

Dobra, ostateczna decyzja - 11500 zł i ani złotówki więcej! :D

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

dragossani napisał/a:
Przy sporcie AF będzie sprawą kluczową
Akurat siatkówka aż tak wymagająca jak piłka nożna, czy koszykówka nie jest.

Impossible 
Bywalec

Panowie, mam też teleskop w domu, czy pełna klatka będzie pasować? :)

Sky-Watcher (Synta) Dobson 14'' - taki posiadam ;-)

Niestety mój kompakcik zrobi fatalne zdjęcie.

Astrofotografia to taka moja druga pasja. Także siatkówka i astro, to by było coś!

Z góry dzięki.

kozidron
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Akurat siatkówka aż tak wymagająca jak piłka nożna, czy koszykówka nie jest.

pewnie że nie jest ale jednak to nie szachy ani brydż

Impossible 
Bywalec

A canon 5d mark iii? lub jakiś nikon :)

Odpowiedz do tematu