Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
tak mam go
ale nigdy w zyciu nie robilem zdjęcia aparatem manualnym
tylko cyfrowka i to taka mala
od dwoch tygodni ma pierwszy raz w zyciu takie obiektywy, konwertry i aparaty i chcialem sie czegos dowiedziec od fachowcow
staram sie czytac na roznych forach jak sie to wszystko nazywa, ustawia co do czego sluzy
ale to nie jest latwe bo ciezki i zlozony temat
jakbym sie na tym znal to chyba bym nie zawracal tylka
jako doswiadczeni powinniscie wspierac i pomagac
a raczej zniechecacie
czy na tym to ma polegac?
chyba nie
dzieki za POMOC
Rybus, a na czym ma to polegac? na kreceniu nosem jak ktos ci daje odpowiedz? a wystarczylo dcsowi odpowiedziec "juz patrzylem ale nie znalazlem konkretnych informacji nt 1) ... 2) ... 3) ... dlatego pytam" zamiast odwalac focha. jak cie to zniecheca do pytania - trudno, bedzie jeden niezadowolony. jak taka postawa zniechecisz do pomagania - no to juz wiecej osob "ucierpi". nikt tu nie ma obowiazku pomagania tobie, serio
Rybus, podsumowując, to mało znany sprzęt, jest niewielka szansa, że ktoś tutaj akurat go posiada. Może ktoś się odezwie, z doświadczenia powiem Ci, że może być tak, że dopiero za rok ktoś coś napisze.
Jeśli chodzi o wycenę, to choć brzmieć to może odpychająco, to bliskie prawdy jest, że warte jest tyle, ile ktoś się zdecyduje za to zapłacić. Przy mało typowych i rzadko sprzedawanych sprzętach rozrzut cen może być bardzo duży i trudno wtedy o jakieś wiążące wnioski.
nie odwalam focha bo jak bym odwalał to bym nic nie odpisywał
komor dokładnie dzięki za podsumowanie
może ktoś się trafi co go ma, bądź miał w swoim posiadaniu
i podrzuci jakieś opinie
jakieś ceny poglądowe już też mam, wiec jak będę sprzedawał coś wypośrodkuje
może znajdzie się jakiś chętny
z tego co go oglądałem, na moje oko laika, soczewki są w dobrym stanie, nie ma jakiś rysek, plamek itp
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 20 Mar, 2014
Rybus
Jest wart tyle ile w danej chwili ktoś jest skłonny zapłacić. Dwóch licytujących "robi cenę". - w zł http://archiwumallegro.pl...ekonwerter.html
Jest niepopularny, czego pewnie się domyślasz.
Nie znam.
Pomogłem jak mogłem. Nie chciało mi się przepisywać tego co przeczytałem w linkach.
dzięki za pomoc
poszło "pomógł"
wystawiłem od 39zł:P
może się ktoś skusi
http://allegro.pl/kenko-a...4072825727.html
dostałem trochę gratów w spadku po wujku
obiektywy, stare aparaty
chce też sobie coś zostawić i sie pobawić
ale najpierw muszę się nauczyć tej zabawy
zostawiam sobie takumary bo już wyczytałem że są dobre (3szt sie trafiły) i asahi pentax
takumary na gwint, a pentaxy na bagnet
szukam jakiejś cyfrowej lustrzanki do której by dało rade to podpiąć bezpośrednio bądź za pomocą adapterów
choć najpierw muszę się pouczyć samą cyfrówką na manualu
do tej pory tylko takimi małymi kompakcikami pstrykałem
jaki aparat byście polecili na początek tak żebym później mógł coś zacząć działać z tymi staruszkami co sobie pozostawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10