Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
sigma 18-35 f1,8 DC HSM
Autor Wiadomość
muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 25 Wrz, 2014   

kozidron napisał/a:
kupił

nie żałuje, choć... rzadko używa. :razz:

Reklama

kozidron
[Usunięty]

muzyk napisał/a:

chętnie kupię za pół ceny, obiecuje że będę używał, u mnie sie nie zmarnuje ;)

muzyk 

kozidron napisał/a:
chętnie kupię za pół ceny,

Nooo, takiego szkła nie sprzedam :razz:
Dobrze w kredensie za szybą wygląda :mrgreen:

Arkowal 
Entuzjasta

Jak za połowe ceny to i ja bym kupił:-)Jeśli nie zajechany:-)
kozidron 16-35 d..y nie urywa?Na testach wypada obiecująco:-)

kozidron
[Usunięty]

Arkowal napisał/a:
kozidron 16-35 d..y nie urywa?Na testach wypada obiecująco:-)

to dobry obiektyw optycznie a mechanicznie i pod względem af b.dobry, nie wszystkie zumy mają rewelacyjne osiągi a ta dyskusja odbywa się jeszcze w kontekście wyżej wspomnianej stałki.

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

Wysłany: Sob 04 Paź, 2014   

kozidron napisał/a:
muzyk napisał/a:

chętnie kupię za pół ceny, obiecuje że będę używał, u mnie sie nie zmarnuje ;)

tzn. będziesz straszył jego rozmiarami na starówce ? bo nie sądzę żeby Ci był potrzebny.

[ Dodano: Sob 04 Paź, 2014 09:39 ]
co do pracy pod ostre światło, nie jestem pewny czy jest tak źle z tą Sigmą, widziałem trochę zdjęć pod światło z niej i nic nie potwierdza tej "legendy"

muzyk 

certainbeing napisał/a:

tzn. będziesz straszył jego rozmiarami na starówce ?

Dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

kozidron
[Usunięty]

certainbeing napisał/a:
tzn. będziesz straszył jego rozmiarami na starówce ? bo nie sądzę żeby Ci był potrzebny.

widać znasz się na rzeczy, dużo robisz zdjęć na starówce :P ?

certainbeing napisał/a:
co do pracy pod ostre światło, nie jestem pewny czy jest tak źle z tą Sigmą, widziałem trochę zdjęć pod światło z niej i nic nie potwierdza tej "legendy"

jak zwykle to tylko potwierdza, że mało widziałeś :P

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

kozidron napisał/a:
widać znasz się na rzeczy, dużo robisz zdjęć na starówce ?

na gdańskiej dość często

kozidron
[Usunięty]

certainbeing napisał/a:
na gdańskiej dość często

nigdy jeszcze nie robiłem zdjęć na żadnej starówce ale chętnie obejrzę twoje.

Pewnie dlatego muzyk się śmiał.

muzyk 

Nie. Śmiałem się z tego, że zarzucone Ci zostało, że nie wiedziałbyś co zrobić z 24 1.4 :mrgreen:

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

nie kontynuuję wątku starówek,

obiektywnie :) obiektyw ma świetną transmisję, jest ostry i jasny co musi mieć masę i rozmiar, tak to już z tym jest, jeśli ktoś ma jakieś strasznie straszne przykłady złego zachowania pod światło to to jest odpowiedni wątek, ale nie sądzę żeby takie istniały bo by już tutaj były

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Paź, 2014   

certainbeing napisał/a:
jeśli ktoś ma jakieś strasznie straszne przykłady złego zachowania pod światło to to jest odpowiedni wątek, ale nie sądzę żeby takie istniały bo by już tutaj były

tak, oczywiście cały internet by się zleciał do tego wątku i przykładów byłoby co nie miara :roll:

Działanie tej sigmy pod światło to akurat najmniejszy kłopot, zresztą to się da "przeskoczyć". Całkiem sporo ludzi narzeka na loteryjny af, brak mozliwości skalibrowania serwisowego. Dostają sprzęt z serwisu po rzekomej kalibracji zachowujący się tak samo albo nawet gorzej.
W wielu przypadkach nawet okazuje się, że zwykły użytkownik sigma dock'iem potrafi lepiej go skalibrować niż profesjonalny serwis sigmy(taki przypadek masz na tym forum). Co dodatkowo nie świadczy dobrze o serwisie.

Jednym słowem wysyp reklamacji na forach w stosunku do tego szkła jest większy nawet niż w stosunku do starego 10-20. Te szkło mimo zacnych parametrów na kilku wykresach wybitnie im się nie udało a problemy występują dość często z nikonem, co potwierdza, że coś jest na rzeczy. Zazwyczaj to nie jest zwykły bf/ff tylko właśnie loteryjne działanie af-u na różnych odległościach do celu.

Cytat:
nie kontynuuję wątku starówek

nie chcesz się zdjęciami pochwalić, nie ma się czego wstydzić.

certainbeing 
Uczestnik
b(o)eing

serwis Sigmy i mnie nie uwiódł, zawsze bardzo długo czekałem, i raz przyjechał sprzęt nie naprawiony, ale było to dawno, Sigma staje się coraz bardziej popularna na nszym rynku,
więc myślę że serwis zatrudni więcej serwisantów.

komor 
Moderator

kozidron napisał/a:
Jednym słowem wysyp reklamacji na forach w stosunku do tego szkła jest większy nawet niż w stosunku do starego 10-20.

Jeśli chodzi o działanie AF to trudno porównywać szkło, które ma f/3.5 czy f/4 do takiego, które ma f/1.8. Myślę, że większy kłopot z działaniem AF wynika głównie z tego, że mniejsza GO lepiej uwidacznia problemy – zarówno obiektywu jak i użytkownika, który może nie wiedzieć z czym się wiąże mała GO.

Odpowiedz do tematu