Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zostaje nam Canon 400d . Pentax K100 D. Nikon D60 - i prosze o porownanie tych body (podkreslam BODY bez kita!) - raz jako body samo w sobie i dwa jako najlepszy sprzet do podpiecia takiego spacerzooma.
Dziekuje z gory
Obawiam się Pa_roll, że na forum nie ma zbyt wiele osób, które używały (przez jakiś sensowny czas) wszystkich tych trzech aparatów ( z wybranym przez ciebie obiektywem) i mogłyby bezstronnie powiedzieć: bierz ten lub ten ponieważ:..... Dołączam sie do kolegi, który proponuje przejrzenie testów (najlepiej na kilku stronach aby wyrobić sobie opinię co do jakości matrycy, menu i ergonomii. Wszak te trzy aparaty są bardzo podobne!
Ja osobiście z tych trzech miałem w ręce tylko 400d i to tylko jeden dzień, więc moja opinia na ten temat na pewno Ci się nie przyda.
Następnie udaj się do jakiegoś sklepu gdzie mają wszystkie trzy i przymierz się do nich (tylko raczej nie słuchaj tego co mówi sprzedawca ) Jestem pewien, że jakikolwiek z tych trzech wybierzesz i tak będziesz tak samo zadowolony lub nie zadowolony.
Po prostu 400D z tej trójki to jedyna prawdziwa lustrzanka. Reszta ma jakieś ograniczenia. A to nie łapie wszystkich szkieł (D60 obsługuje tylko AF-Sy), albo nie obsługuje napędów ultradźwiękowych AF tak
jak K100D, a to nie ma pełnoprawnego wstępnego podnoszenia lustra, a to AF 3-punktowy. Poza tym da Ci najlepszą jakość obrazu, szczególnie na wysokich ISO.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 26 Mar, 2008
jakoś te Twoje argumenty arek są takie... eee... bez sensu Ale w sumie jak już do czegoś się przyczepić to niech bedzie to, co napisałeś.
jakoś te Twoje argumenty arek są takie... eee... bez sensu Ale w sumie jak już do czegoś się przyczepić to niech bedzie to, co napisałeś.
Dlaczego bez sensu. Jak komuś wielkość czy plastikowość 400D nie odpowiada to ja to szanuję, ale co do reszty tego, co napisał Arek, to trudno się nie zgodzić. Ja naprawdę mam szacunek do D80, czy K10, o wyższych modelach nie wspominając, ale te D40/x/D60 to dla mnie kadłubki. Podobnie jak Sony A200 ze sztucznymi ograniczeniami w firmwarze (mam ma myśli brak wstępnego podnoszenia lustra). Canon 400D to w pełni amatorska puszka, ale nie pozbawiona żadnej z klasycznych cech lustrzanki - z wyjątkiem rozmiarów i wagi. I co ważne, współpracująca normalnie z wszystkimi obiektywami z oferty Canona.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 28 Mar, 2008
komor a ja mam szacunek do Waszych argumentów, jednakże one do mnie nie trafiają. Nie kłóćmy się, bo to bez sensu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12