Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na razie Sony to g.. delikatnie mówiąc. Jakość wykonania i parametry wszystkiego poniżej A700 są żałosne. Porównwaj a350 chociażby z D80. Nikon to Twoja "przeszłość", a alfa "przyszłość". Wolę jednak D80.
Oj ta przyszłość z Sony jest jeszcze chyba bardzo odległa.
Odległość to pojęcie względne, ale patrząc jak Canon traci rynek w ekspresowym tempie na rzecz Nikona upadek tego kolosa na glinianych nogach jest bardziej niż pewny, należy oczywiście mieć na uwadze, że w momencie wejścia Sony w segment profi ( pod koniec roku ) Canon będzie tracił dwa razy szybciej - bo ktoś musi, Pentax nie ma co tracić, Nikon na bazie matryc Sony robi postępy, a Canon? .
Canon nie pozwoli sobie na upadek, to Sony biegnie na glinianych nogach przez płotki, Canon dość mocno sobie siedzi, bo ma wiele doświadczenia w branży; właśnie dlatego nie wierzę w jego totalny upadek. Straci coś w rynku, trudno, jak dla mnie nie musi być nr 1 -dzięki temu będzie bardziej się starał. Na szczęście Sony w segmencie profi z tym co reprezentuje na dzień dzisiejszy raczej nie doścignie Canona i Nikona. Zmiany na rynku są potrzebne.
Aparatu Sony na pewno nie kupie, a oczywiście kupię (jak mi się wypali) nowy panel LCD do domu.
Przepraszam za OT
Na razie Sony to g.. delikatnie mówiąc. Jakość wykonania i parametry wszystkiego poniżej A700 są żałosne. Porównwaj a350 chociażby z D80. Nikon to Twoja "przeszłość", a alfa "przyszłość". Wolę jednak D80.
D80 to akurat bardzo słaby produkt Nikona, dostał po głowie od Pentaxa k10 i A100, i był stawiany w testach z kiepskim 400d, także to mówi samo za siebie.
Poza tym mało kto się przesiadał z d50 i d70 na ten marketingowy odgrzewany kotlet, a wielu którzy się przesiadali, żałowali bardzo szybko, bo już lepiej było brać d200. A fale przesiadek widać dopiero teraz na D300, szczególnie ucieczkę z systemu Canona.
Poza tym nie rozumiem dlaczego obrażasz użytkowników Minolty, świadczy to o twoim niskim poziomie jaki prezentujesz. Wcześniej Minolta była bardzo cenionym producentem, teraz te aparaty mają logo Sony, ale są tworzone na bazie myśli konstrukcyjnej Minolty, tyle że ze znaczkiem Sony, także nie pisz że to gówno. Dałeś się omanić, zapłaciłeś więcej za tak naprawdę mniej, a teraz sączysz jad, nie moja wina że tak łatwo Tobą manipulować. Następnym razem przemyśl zakup.
Ja bym na kolegę KaleSony w ogóle nie zwracał uwagi.
Jego posty są o niczym. A jeśli chodzi o jego zapał do prowokowania i zamiłowanie do propagandy, to my tutaj na forum spędzamy 5 minut dziennie z wykwitami jego umysłu, on natomiast musi wytrzymać ze sobą 24 godziny na dobę.
Także to już jest dla niego wystarczająco przykre, więcej dokładać mu nie trzeba.
panowie, troszke spokojniej prosze a tak swoją drogą nigdy nie słyszałem od zadnego użytkownika D80 że to slaby produkt nikona i że wolałby sony A100 od którego owy Nikoś dostał po głowie
dawid_ [Usunięty]
Wysłany: Pią 04 Kwi, 2008
KaleSony napisał/a:
D80 to akurat bardzo słaby produkt Nikona, dostał po głowie od Pentaxa k10 i A100
Dramat! Miałeś w ręce a100 i D80? Porównywałeś? Popatrz na wizjery, punkty ostrości, szybkość AF, pomiar światła, o wykonaniu u ergonomii nie wspomnę.
Tutaj masz sample z a350. Już przy ISO 400 są szumy na całkowicie nieakceptowalnym poziomie. Pominę fakt, że zdjęcia były robione szkłami, których wartość często 2, 3 krotnie przekraczała wartość korpusu. Już widzę amatora z a350 i szkłem z 6 tyś. Mój 4-letni E-1 tak samo szumi..
Teraz proszę Cię, rzuć okiem na sample z Canona 40D. Aparat po cash back kosztuje poniżej 3 tyś zł. Co byś wolał?
Teraz proszę Cię, rzuć okiem na sample z Canona 40D. Aparat po cash back kosztuje poniżej 3 tyś zł. Co byś wolał?
Na wyspach jest duzy cashback i po obecnym kursie 40D kosztuje circa 2200pln. Tu masz linka do niezbyt taniego sklepu, ale wlasnie malem pod reka http://www.jessops.com/St...ly=False&comp=y
A ja mam sam sobie porobiłem sample z 450D. Ajajajjj.... Sony może robić pod siebie ze strachu bo ten mały aparacik rozwala jakością obrazowania małą sonoltę.
Z tych sampli, które pokazało dperview, to tylko zdjęcie boksera na ISO 1600 pokazało brzydka strukturę szumów, na dole. Reszta cudnie wygląda. Udany aparat.
http://www.dpreview.com/g...os450d_preview/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9