Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Windows 10
Autor Wiadomość
Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Wto 01 Wrz, 2015   

O rany! Ja ostatni raz widziałem ... ikonkę na pasu :P Od przeglądarek M$ strzeż nasz Panie :D Od blisko dekady praktycznie używam tylko FireFoxa, a inne przeglądarki stosuję jedynie awaryjnie, głównie testując zgodność tworzonych stron internetowych, ale tym nie zajmuję się obecnie zbyt często. M$ nie był nawet tak wredny by coś zmienić po przesiadce z Win7.
Są reklamy i jak na razie nie do zablokowania w nowych wersjach Skype, ale to już nie do przeskoczenia, jeśli potrzebuje się wysyłać pliki i robić wideokonferencje. W innych systemach ich nawał był na tym samym poziomie.
Już myślałem, że M$ zrobił jaką wersję gdzie bezczelnie wyskakują okienka i wywalają reklamy.

Reklama

MM 
GORSZY SORT POLAKA

To ktoś jeszcze używa przeglądarek windy?

Usjwo 
Optyczny

Ja. Pracujac w korpo nie moge miec zadnych darmowych lub prywatnych (nawet z zakupiona prywatnie licencja) programow.
Tak wiec pozegnalem sie z Crome I powrocilem do IE.

PS. W Policji tez obowiazuja takie zasady ;)

komor 
Moderator

Usjwo napisał/a:
PS. W Policji tez obowiazuja takie zasady

Jak wiadomo, policja jest od pilnowania aby inni przestrzegali zasad, a nie od ich przestrzegania. ;) Dziś po raz kolejny się o tym przekonałem obserwując jak parkują tuż przy skrzyżowaniu wielką suką (Opel Vivaro czy coś), nie zachowując wymaganej odległości od skrzyżowania. Przy czym nie była to interwencja tylko planowe parkowanie pod szkołą, gdzie pilnowali ruchu w pierwszym dniu szkoły (co doceniam).

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Usjwo napisał/a:
. W Policji tez obowiazuja takie zasady

A wiesz, że służbowy dostęp do netu to jest tam rodzynkiem? Co innego na prywatnym sprzęcie :lol:

Ja w pracy kompa nawet nie dotykam bo go nie mam. Choć baaaardzo by się przydał. Tablet to jednak nie to samo.

Dżozef 
Entuzjasta

Wojmistrz napisał/a:
Od przeglądarek M$ strzeż nasz Panie

Czemu? -przecież za to właśnie zapłaciłem kupując legalnego 8.1, i niczego więcej mi nie potrzeba nawet do wideokonferencji bo śmiga dobrze i 0 problemów.
Ale 10 jest jakby "za darmo" więc może to dlatego M$ sobie pozwala na jazdę po bandzie :grin:

Wojmistrz 
Obserwator

Windows 10 za darmo nie różni się od licencji za £76.97 :D

komor 
Moderator

Wysłany: Czw 03 Wrz, 2015   

Wojmistrz napisał/a:
Są reklamy i jak na razie nie do zablokowania w nowych wersjach Skype

W programie Skype macie wyświetlane reklamy??? W wersji pod OS X nie ma reklam, przynajmniej podczas tekstowego czatu, bo wideo/audio dość dawno nie używałem. Skype 7.11, najnowsza wersja na OS X.

Madrian 
Bywalec
Totalny amator :)

Wysłany: Czw 03 Wrz, 2015   

Po krótkim epizodzie z przeglądarką W10 wróciłem do Chrome.
Nie wiem co zrobili, ale 2/3 stron mi się nie wczytywało (nie znaleziono strony), a jak się po iluś odświeżaniach jednak połączył, to za jakiś czas znów rozłączał.

Wróciłem do Chrome i po problemie. Sam W10 ani ziębi, ani grzeje. plus, że wszystko śmiga jak pod W7 bez konieczności przeinstalowania. Minus, że jednak to nie jest to, co być mogło i miewa upierdliwe momenty. A pomocy niestety na razie niewiele. Co zajrzę w jakiejś sprawie do pomocy Ms, to wita mnie "Rozwiązanie problemu dotyczy poprzedniej wersji systemu".
I bądź tu mądry, skoro sam W10 kieruje w sprawie pomocy do W8 lub W7. ;)

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Nie 13 Wrz, 2015   

Ja się przesiadłem i zero problemów.

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Pon 14 Wrz, 2015   

U mnie okazało się, że problem tkwi w sterownikach karty graficznej. Były za nowe (i skopane) przez co nie działała mi gra, a Windows 10 nie był w stanie "łyknąć" odpowiednio starych. Postanowiłem powrócić do Windows 7, wszystkie zmiany się niby cofnęły, ale niestety wysypało się wszystko przy pierwszym uruchomieniu Win7. Padł całkowicie. O dziwo podczas próby naprawy, nie przyjął oryginalnej płyty, wypisując, że jest niezgodna z zainstalowanym systemem. Musiałem wszystko przywracać z backupu.
Na laptopach i tabletach też przywróciłem Win7/8.1, ale powrót był absolutnie bezproblemowy.

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Może być tak, że jak ktoś ma wieki system nie ruszany tylko dokładane na skład, to suma drobnych błędów jest zbyt duża, żeby poszło to gładko. Ja akurat chciałem sklonować win7 na nowy dysk, i ta operacja poległa właśnie z powodu nadmiaru starych zaszłości. Musiałem go więc zainstalować od nowa. Miałem więc świeżutko wgrany parę dni temu win7 spod igły, być może dlatego operacja poszła tak łatwo. Poza tym nie "gram w grę" :) .

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wojmistrz napisał/a:
O dziwo podczas próby naprawy, nie przyjął oryginalnej płyty, wypisując, że jest niezgodna z zainstalowanym systemem.

System musi być zgody z dokładnością do Service Packu.

Wojmistrz 
Obserwator

ghost, no nie do końca. Mowa o komplecie, czyli płytka i naklejka z numerem licencji. Nie chodzi mi o przyjęcie klucza, tylko odrzucenie zawartości nośnika.

Dżozef 
Entuzjasta

Wojmistrz napisał/a:
Na laptopach i tabletach też przywróciłem Win7/8.1, ale powrót był absolutnie bezproblemowy.

A ja właśnie po powrocie do 8.1 odkryłem problem z odczytem załączników do poczty. System nie pozwala na ich otwarcie tylko na zapis. Niestety po zapisaniu nie może tego odczytać bo.. "ścieżka jest nieprawidłowa".
Oj czeka mnie konieczność czystej instalki systemu po 1.5 roku. A wszystko przez ciekawość do nowinek "darmowych" :lol: .

Odpowiedz do tematu