Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----



Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat do fotografowania jedzenia
Autor Wiadomość
komor 
Moderator



Pomógł: 371 razy
Posty: 19881
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro 23 Gru, 2015   

WojciechW napisał/a:
czy mocno zużyty nóż.

Blogerzy kulinarni pasjami wyszukują stare zastawy stołowe, talerze z pchlich targów, nawet w skupach złomu aranżują znajomości, żeby jakieś fajne zardzewiałe blachy im zostawiano. Jak chcesz poznać dobry sposób na zabezpieczenie starej zjedzonej przez korniki dechy, to też można zapytać blogera, pewnie zna odpowiednie chemikalia. Ostatnio jedna znajoma opowiadała, jak dopiero po jakimś czasie odkryła, że fotografuje potrawy na desce nagrobkowej, gdy udało jej się odczytać te stare, zatarte napisy, ktore były po drugiej, nieużywanej stronie.
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






sosick 
Nowy


Posty: 3
Wysłany: Sro 23 Gru, 2015   

szlicnykotek napisał/a:
czym jaśniej tym lepiej i mała odległość ostrzenia przy ogniskowej minimum 60mm, ale dobra będzie nawet 80-tka SY



Czyli może być na przykład coś takiego? KLIK

W takim razie jeszcze wołam o pomoc w wyborze samego aparatu. :mrgreen:

Co do samych zdjęć które wrzuciłem bo widzę, że wywiązała się dyskusja. Nie twierdzę, że są to najładniejsze fotografie jedzenia jakie widziałem, jednak byłbym zadowolony gdyby udało mi się osiągnąć podobny efekt, staram się mierzyć siły na zamiary. ;)
 
 
Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Gru, 2015   

komor napisał/a:
Blogerzy kulinarni pasjami wyszukują stare zastawy stołowe, talerze z pchlich targów, nawet w skupach złomu aranżują znajomości, żeby jakieś fajne zardzewiałe blachy im zostawiano.
Fakt, jest jakieś szaleństwo na stare rupiecie, a nawet moda - co widać również po zdjęciach "modnie" okrojonych z kolorów czy zwyczajnie z czerni i bieli. Jednym słowem dzieje się dużo w kierunku bezkrytycznego "mania klimatu" - jak jest na focie coś starego i na dodatek okraszone jest klimatycznym kolorkiem źle wywołanego slajdu ORWO - to już cacucho jest że hej... I takie kwiatki owi blogerzy nie będącey ani fotografami ani zawodowymi kucharzami nam fundują , a ludziska każdą "modę" przez nich lansowaną przecież kupią... :lol: Mamy więc nowy rodzaj celebryty - bloger... brrr... Cóż podobno każdemu wolno kochać ... bo każdy je ma... :cool:
 
 
komor 
Moderator



Pomógł: 371 razy
Posty: 19881
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 31 Gru, 2015   

Drogi Andrzeju, blogerzy serwują nieraz jedzenie znacznie lepsze niż zawodowi kucharze. I to wcale bez obrazy dla zawodowych kucharzy, bo oni najczęściej mają za zadanie wykarmić dużą ilość osób w skończonym czasie i za określone pieniądze, a blogerzy często nie mają takich ograniczeń. :)

Co do mody, to jak każda – przemija, a pozostają pewne schematy. Te które się sprawdziły w boju.
 
 
Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sob 02 Sty, 2016   

komor napisał/a:
blogerzy serwują nieraz jedzenie znacznie lepsze niż zawodowi kucharze

No cóż , każdy może się nauczyć jak przygotoać kilka potraw , co nie czyni z niego kucharza. Pstrykaczom też się trafiają fajne fotki, co nie czyni z nich fotografów.
 
 
komor 
Moderator



Pomógł: 371 razy
Posty: 19881
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob 02 Sty, 2016   

Ja o niebie, a pan Andrzej o chlebie… :)
 
 
Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Sty, 2016   

W niebie bywam rzadko , cóż przyjemności trzeba dozować... :razz:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10