Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zdajesz się nie widzieć nic niestosownego w braku szacunku dla użytkowników jaki pokazał canon olewając tysiące ludzi używających systemu przed wprowadzeniem wyłącznie silników USM
Masz na myśli prehistorię pod tytułem zakopanie bagnetu FD i stworzenie zupełnie od zera bagnetu EF? To właśnie jedna z lepszych rzeczy, które Canon zrobił, dzięki czemu do dziś nie musi już robić żadnych niezgodnych wstecz ruchów. A taki Nikon niby bagnet bez zmian, ale a to silnik AF z korpusu wywalili, co uniemożliwia użycia części obiektywów z tańszymi puszkami, a to wyłącznie elektroniczne sterowanie przysłoną dodali co odcięło z kolei starsze puszki od nowszych szkieł. Czyli małymi krokami robią to, co Canon zrobił jednorazowo, sporo pewnie ryzykując.
AndrzejM.Makuch napisał/a:
mitologizowanie i uleganie magii reklamy
Link dałem do testów LensRental, a nie do marketingu Canona. Może poczytaj zanim się wypowiesz? Sądzisz, że w Nikonie też klepią ten sam AF od lat i nie wprowadzają różnych zmian i optymalizacji w topowych puszkach i szkłach?
Nikon niby bagnet bez zmian, ale a to silnik AF z korpusu wywalili
No nie całkiem - i nie ze wszystkich.
komor napisał/a:
Link dałem do testów LensRental,
Link? Sorry - ja nie o tym ... Tym bardziej że i tak nie tłumaczy różnicy w zasadzie działania - jest ciut lepiej? - niech się cieszy!
Ricoh/Pentax też ma swoje patenty i ulepsza AF w Pentax K-3II w stopniu który pozwolił nawet redakcji Optyczne stwierdzić jego "lepszość" nawet wobec 7DmkII. Na tej "litościwie" pomijanej przez Ciebie wiertarce...
Link? Sorry - ja nie o tym ... Tym bardziej że i tak nie tłumaczy różnicy w zasadzie działania - jest ciut lepiej? - niech się cieszy!
Strasznie mi przykro, ale jak zamkniesz oczy i nie sprawdzisz co było w tym linku, to ten nowsze, lepsze obiektywy nie znikną ze świata. Zajrzyj może jednak i chociaż obejrzyj obrazki, sam wtedy ocenisz czy różnica między starszą generacją tych samych szkieł a nowszą to jest „ciut lepiej”, czy może jednak „spora zmiana w powtarzalności i celności”.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Wto 02 Lut, 2016
komor napisał/a:
może jednak „spora zmiana w powtarzalności i celności”.
To że 5DmkII miał kiepski AF wiem i bez tego linku. Pentax K-3II też ma lepszy n wiertarce i wcale nie zmuszam cię do studiowania tekstów na ten temat. Też nie zniknie niezależnie czy to uznasz czy zamkniesz oczy...
Jaka dyskusja? Tu nie ma o czym dyskutować. STM , SDM czy inny pies - ważne żeby działało. Ale robienie z tego afery - jak to robią "kanoniki" czyniąc np z budżetowej stałki ósmy cud świata - to wpływ marketingu i tyle . Przecież to szkło nie jest nic lepsze niż w innych systemach. A to że było dość kiepskie to i tak wszyscy wiedzieli... ale niekoniecznie chcieli przyznać.
Widziałem film robiony na 18-50mm DC i stwierdzam, że może konkurować ze starym poczciwym USM montowanym w nowych obiektywach, za to STM chyba na oczy nie widziałeś, tym bardziej nie miałeś okazji słyszeć
PS Ja silnika STM też nie słyszałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9