Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Które bezlustro za 1600 obrazuje chociaż na poziomie d7000/k5?
-a ja napisałem, ze któreś obrazuje na poziomie D7000/K-5?
Wskaż gdzie
To ty napisałeś, że jakiś enigmatyczny pentax obrazuje na poziomie D7100.
...i już się wycoofałeś.
Bo w tym budżecie...
Tylko topowe pentaksy i najnowszy K-70 mają 14-sto bitowe RAWy
więc żaden wypierdek K-30, K-50 czy K-S1, K-S2 Nikonowi D7100 nie podskoczą
swoimi odzszumianymi 12 bitowymi rawami.
2.
fotoparanoja napisał/a:
między d7100 jest mała różnica
w wykropowywaniu wyładowań w porównaniu z 16moix -duża.
To ty napisałeś, że jakiś enigmatyczny pentax obrazuje na poziomie D7100.
...i już się wycoofałeś.
w czym k5 jest enigmatyczny?
fides napisał/a:
...i już się wycoofałeś.
chyba to za bardzo przeżywasz, musisz złapać dystans, bo nerwy nie są potrzebne przy tak błachym temacie, ja zdecydowanie przeprosiłem za pomyłke, tymi słowy:
"sorry na poziomie d7000 wedle dxo, między d7100 jest mała różnica. "
rzeczywiście mogłem napisać "przepraszam", sorry to jednak nie jest zbyt zrozumiała forma
fides napisał/a:
w wykropowywaniu wyładowań w porównaniu z 16moix -duża.
tak, po przeskalowaniu z 24 do 16, tak. Relatywnie patrząc wedle punktacji dxo, mała.
Nie znam cię i sprawdzam czy czytasz te tabelki jak Andrzej czy jak ktoś kto rozumie co czyta. Nie zmienia to faktu ze w obu k5 i d7000 jest imx071.
fides napisał/a:
Tych twoich -miałkich?
większa żywotność migawki, lepszy wizjer, uszczelnienia i ergonomia, to miałkie argumenty. Weż mi to zacytuj w kolejnym poście i napisz że to miałkie
fides napisał/a:
-a ja napisałem, ze któreś obrazuje na poziomie D7000/K-5?
Wskaż gdzie
zaraz proponujesz bezlustro w jakimś budżecie, to skoro żadne w tym budżecie nie obrazuje lepiej od d7000/k5 to po co z pełną świadomością proponujesz bezlustro i który konkretnie model jednak nie proponujesz
fides, to w końcu jakiego bezlustra nie polecasz i dlaczego: "większa żywotność migawki, lepszy wizjer, uszczelnienia i ergonomia, to miałkie argumenty? "
Co z uszczelnień, lepszego wizjera w nocy i większej deklarowanej żywotności migawki -ale już trochę wypstrykanej, bo używanego aparatu?
no uszczelnienia się przydają i to mocno szczególnie przy fotografii w podwyższonej wilgotności, ja tak musiałem reaktywować 50D i nexa, z czego ten drugi dostał bardzo szybko. Przy fotografii nocnej i nie tylko dobry wizjer niezastapiony.
Co do większej deklarowanej żywotności migawki, zapytam przewrotnie a ile będzie miał ten bezlusterkowiec którego rzekomo nie polecasz szczególnie jak on też będzie używany
fides napisał/a:
Większą robotę zrobi lepszy dostęp do różnych obiektywów do bezlusterkowców -manuali do wszystkich systemów bez wyjątku.
to akurat jeszcze nie ma systemu w bezlustrze, do którego byłby lepszy i szerszy dostęp do szkieł niż do pentaxa. fides zdecydowanie brniesz ku mojej uciesze wszelkiego rodzaju przejściówki do droższych szkieł np canona maja sens ale przy a7. Ja cie zapytam spokojnie i dużymi literami, czy ty kojarzysz budżet tego wątku ?
fides napisał/a:
Do Pentaksa podepniesz tylko pentaksowe i złomki M42.
na szczęscie do pentaksa podepniesz tamrony i sigmy, bo może czasem by nie było co
TYlko fides, apeluje do ciebie my tu omawiamy temat 1600 PLN- Ja wiem kiedy powiedzieć sorry, pomyliłem się ty zdaje się masz spory problem
Ta dyskusja jest bezsensowna jak 99% tutejszych.
Nie bierzesz pod uwagę wszystkich manualnych lustrzankowych obiektywów np. FD, MD, F,... a także wspomniane K i M42 które do bezlusterkowca bez trudu podepniesz.
No ale może dla ciebie potrzebny AF do piorunów
no i może to mniej niż same K i M42.
Rzygać mi się chce od takich dyskusji.
To forum już dawno temu zdechlo.
Nie bierzesz pod uwagę wszystkich manualnych lustrzankowych obiektywów np. FD, MD, F,... a także wspomniane K i M42 które do bezlusterkowca bez trudu podepniesz.
Niestety miałem przyjemność z wszystkim manualnymi FD a przynajmniej większsością.
Uwierz mi z tego całego widra lat 80tych znajdzie się takie samo wiadro na bagnet K z tych samych lat i wcześniej poza nielicznymi wyjatkami z obu wiader się może coś wybierze, tylko po co?
Nie lepiej kupić k5 i 18-55WR albo potem jakieś sensowny szeroki kąt?
fides napisał/a:
Rzygać mi się chce od takich dyskusji.
To forum już dawno temu zdechlo.
a mimo wszystko tu jesteś trzeba się uśmiechac dla taty założyciela
eXzoN., w twoim budżecie to raczej k5, to aparat z porządnym wizjerem, uszczelnianiami obrazujacy na poziomie d7000 powinieneś go dostać z 18-55WR + pilot.
eXzoN., ja wierze w twój rozsądek nawet na początku zabawy w fotografie, że nie kupisz statywu za 100PLN a przynajmniej bedziesz miał świadomośc, że w przyszłości trzeba dozbierać na coś stabilnego i solidnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9