Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przepraszam, chwilę mnie nie było. Pisałem oczywiście o Delcie . Coraz bardziej mi się podoba. W międzyczasie miałem okazję popatrzeć przez ww Olka. Delta ma zdecydowanie lepsze kolory -obraz jest taki przyjemniejszy.
Jestem w sumie zdecydowany na DO Chase 8x42. Czekam tylko na, jakąś fajną promocję, ale przy obecnej sytuacji mogę się nie doczekać albo czekanie przyniesie odwrotny skutek.
Jest za to promocja na Vanguard Endeavor ED II 8x32 za osiem stówek. W teście wypadła całkiem dobrze. To porównywalne lornetki, czy Delta jednak lepsza?
To lepiej dać tysiaka za Endeavora ED II 8x42 czy trochę dołożyć i brać Deltę ? Trochę mnie kusi ten Endeavor ED II 8x32 bo cena wydaje się dobra , tylko pewnie będzie trochę ciemniejsza.
Wybaczcie, że bezpardonowo podłączę się pod ten wątek, ale czy ktokolwiek widział/testował już Endeavor ED IV? Czy jest lepsza od II? Znalezienie testów lub wiarygodnych opinii w Internecie o tej najnowszej wersji graniczy z cudem...
Wybaczcie, że bezpardonowo podłączę się pod ten wątek, ale czy ktokolwiek widział/testował już Endeavor ED IV? Czy jest lepsza od II? Znalezienie testów lub wiarygodnych opinii w Internecie o tej najnowszej wersji graniczy z cudem...
Pierwszy link wyjątkowo wiarygodny. Strona producenta, który dopuścił do prezentacji tylko te "recenzje", które dały maksymalną ocenę
Arek naprawdę Ciebie to dziwi? W końcu każda sroka swój ogonek chwali. Problem byłby gdyby to był jedyny link a tak nie jest. Poza tym zawsze należy brać poprawkę tak na opinie jak i na testy.
Arek zastanawiam się nad tym Endeavora ED II 8x42. Szukam lornetki 8x42 do ptaków. Zależy mi przed wszystkim na jak najmniejszej AC. W tej chwili jestem najbiżej kupna Olympus EXPS I 8x42. Pasuje mi w nim cena, właśnie małe AC (tak wynika z waszego testu), trochę szkoda że nie jest w pełni uszczelniona, ale wada która mnie przede wszystkim powstrzymuje jest małe pole widzenia, które się mega przydaje przy szukaniu ptaka na drzewie.
Ten Vanguard wygląda świetnie, ale bije się, że jeśli chodzi o AC, to będzie powtórka z rozrywki z Foresta II 8x42. Podobna ocena jeśli chodzi o AC w waszym teście.
Może możesz mi coś polecić tak do max 1000 zł o parametrach 8x42. Jak najbardziej może być porro, byle z mała AC. Nieba i widoczków obserwować nie będę, tyko ptaszki i zwierzaki, czasem o świcie, czy w gęstym lesie, stad parametry.
Założenie miałem takie, że kupię lornetkę do połowy marca. Tymczasem robi się coraz cieplej, i kwiecień tuż tuż. Zaraz zrobi się zielono, zboże urośnie i zwierzęta znikną w gęstwinie. Byłem zdecydowany na DO Chase 8x42 a tu wyskoczyła promocja na Vanguard Endeavor ED II 8x42, 8x32 ( pisał o niej Arek). Ten 8x32 jest nawet tańszy bo za osiem stów i zacząłem się nad nim zastanawiać . Pytanie tylko czy dużo gorszy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10