Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Mała, lekka lornetka ...do 450 zł
Autor Wiadomość
Abs 
Optyczny

Wysłany: Pon 01 Lut, 2021   

Trzeba mieć świadomość że to tylko rzeczy o mniejszej trwałości niż nieśmiertelnik :wink: Mój Nikon optycznie był sprawny do końca czyli 7 lat aż do momentu gdy go zgubiłem. Fajna lornetka choć nie wybitna i nie miałbym oporów kupić sobie takiej samej. Guma rzeczywiście po ok. 6 latach zaczęła przechodzić pewien kryzys ale gdy wspomnę podróże, wypady z tą lornetką to inwestycja się zwróciła po trzykroć :grin: Powodzenia

Reklama

Nadtlenek02 
Początkujący

Wysłany: Wto 02 Lut, 2021   

:)

ciekawe,
osobiści jestem fanem Nikona (fotograficznie) sporo się tego przewinęło ....
i w tych najczęściej eksploatowanych Body jak i szkłach ...
jedyny problem jaki się pojawił po latach - to właśnie gumy
- muszę do nich napisać - niech zmienią dostawcę ;)

Dzięki bardzo za odzew
Miłego Wieczoru.

GAPik 
Początkujący

Wysłany: Czw 04 Lut, 2021   

Witaj

proponuję przeglądnąć ofertę z linku poniżej. Kilka lat temu też szukałem czegoś małego i przypadkowo natknąłem się na Kowa SV z linku poniżej. Była lepszą alternatywą od produktów firmy Nikon, optycznie na pewno nie gorsza natomiast wykonanie o klasę lepsze, dodatkowo mamy 10 letnią gwarancję, naprawdę fajne wykonanie i promocyjną cenę poniżej 400 zł. Z czystym sumieniem mogę polecić i lornetkę i sklep.

https://www.lanius-books.com/Kowa-8x25-sv-952

Nadtlenek02 
Początkujący

Wysłany: Sob 06 Lut, 2021   

Uprzejmie dziękuję
-zakupiłem już Sportstara
#
jestem pozytywnie zaskoczony jakością i szczególnie polem widzenia
(jak na takiego maluszka:)

Pozdrawiam

Volver 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 13 Lut, 2021   

Mój Nikon Sportstar pożył 6 miesięcy, po czy sam z siebie podczas wyjazdu wakacyjnego kompletnie się rozkolimował. Nic z nim nie robiłem dziwnego, a jednak. I są to lornetki nienaprawialne! Z moją przynajmniej nie poradził sobie słynny serwis Nikona pomimo pomocy znanego Kolegi z tego forum. Leży obecnie w schowku auta na wypadek przylotu UFO. Wtedy pogapię się przez nią jednym okiem... Niby była fajna, bo mała, ale niefajna, bo lichej jakości.

Rohanek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Mar, 2021   

Dzień dobry
Co myślicie o zakupie lornetki Eyeskey 8x30 z AliExpress? Jest to lornetka porro, o wadze ok. 400-520* gram, polu 143m/1000m. Link do lornetki:
https://m.pl.aliexpress.com/item/32830177682.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

*(nie podali na stronie)
Zdjęcia:

Maciek 
Maniak

Wysłany: Pią 05 Mar, 2021   

Rohanek napisał/a:
Dzień dobry
Co myślicie o zakupie lornetki Eyeskey 8x30

Ja myślę, że to trochę Totolotek, może ona okazać się kopią jakiegoś udanego modelu - a może być też zwykły plastikowy szajs.

Skoro pytasz o taki typ lornetki zerknij na Kowę YF 8x30, zapłacisz wprawdzie dwa razy tyle co za chińczyka - ale wiesz co masz.

PS. Upss, Kowa też jest chińczykiem :oops: , ale przynajmniej sprawdzonym i powtarzalnym :!: .

RoboBat 
Optyczny

Wysłany: Sob 06 Mar, 2021   

Volver napisał/a:
Mój Nikon Sportstar pożył 6 miesięcy, po czy sam z siebie podczas wyjazdu wakacyjnego kompletnie się rozkolimował. Nic z nim nie robiłem dziwnego, a jednak. I są to lornetki nienaprawialne! Z moją przynajmniej nie poradził sobie słynny serwis Nikona pomimo pomocy znanego Kolegi z tego forum. Leży obecnie w schowku auta na wypadek przylotu UFO. Wtedy pogapię się przez nią jednym okiem... Niby była fajna, bo mała, ale niefajna, bo lichej jakości.

Heh. Volver taki wyjadacz jak połasił się na Sportstara? Bodajże w Krakowie masz serwis Delty. Robią też inne markowe lornetki. Ja bym próbował. Będzie odpłatnie, ale jak ci nie zrobią tak jak chcesz to najwyżej nie zapłacisz i nie odbierzesz. A jak zrobią to wygrałeś.

Odpowiedz do tematu