Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No to Pani Beata zeznawala odmiennie niz sympatyczna pani, ktora mnie osobiscie obslugiwala. Ktos jest niedoinformowany.
Myślę, że Pani Beata powinna się podszkolić, bo ubezpieczenie kredytów "zerowych" skutecznie ogranicza ich zaciąganie. Szefostwo RTV powinno wyciągnąć wnioski.
No właśnie, w czerwcu kupowałem w euro lustrzankę na ratki bo mieli jedną z lepszych cen a o obowiązkowym ubezpieczeniu kredytu powyżej 6-ciu miesięcy dowiedziałem się dopiero prawie przy podpisywaniu umowy Z tego też powodu zamiast na 24 musiałem wziąć sprzęt na 6 rat bo inaczej słono bym przepłacił a teraz do grudnia będę jadł zupę z trawy
Takie praktyki to normalne rąbanie klienta w d**ę Tak się wkurzyłem, że chętnie oddałbym ten aparat ale zamawiałem przez internet i potrzebowałem go szybko.
witam
ubezpieczenia nie jest obowiązkowe, bez względu na ilość rat
info ze strony euro-agd:
"Raty i kredyty z ubezpieczeniem
W razie utraty pracy, poważnej choroby lub nieszczęśliwego wypadku nie musisz się martwić o spłatę rat Twojego kredytu!
Informujemy klientów o możliwości wyboru zawarcia umowy kredytowej / ratalnej z opcją ubezpieczenia lub bez ubezpieczenia kredytu.
Ubezpieczenie jest dobrowolne."
A swoja drogą to cena 450d w euro-agd raczej nie zachęca, no ale albo raty albo dobra cena. Wybór należy do klienta.
dokładnie, dlatego też kupiłem d300 a nie 5D bo miesiąc temu d300 kosztował w RTV 4970 (mam raty 30x0%) a w najtańszym sklepie było o 200zł taniej raptem. Za to 5D (obecnie też) jest tam do dostania za 7700 (a wtedy i teraz można dostać taniej o 2000)
Sklepy często stosują różne sztuczki aby nabrać klienta. Pamiętam jak jeden sprzedawca starał się mnie przekonać, że RSO wynosząca 30% rocznie to tak naprawdę tylko 15%, bo raty płacone są co miesiąc i płacę przez to tylko połowę odsetek. O procencie składanym nie miał pojęcia, powiedziałem mu w końcu, że ok kupie (to chyba była lodówka) ale nie będe spałacał rat miesięcznie tylko spłace cały kapitał + odsetki na koniec okresu (czyli np. 1000 zł + 150 zł odsetek po roku) oczywiście się nie zgodził ale co niec co zajarzył.
Inną sztuczką to jest oferowanie niskiego oprocentowania ale branie wysokiej prowizji, bardzo to podwyższa koszty kredytu - im mniej rat tym bardziej.
Z przymusowym ubezpieczeniem też się spotkałem, miały być raty 20*0%, była przy tym * szczegóły u sprzedawcy. Bez ubezpieczenia nie sprzedawali, a z ubezpieczeniem na 20 miesięcy RRSO wyszło chyba 25% - śmieszne (AGD Multi RTV).
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ofiarami oszustw (choć to mocne słowa ale moim zdaniem tak to należy nazywać) są osoby starsze i niezbyt zasobne.
Przypomiało mi się powiedzenie kumpla: Czemuś biedny? Boś głupi. Czemuś głupi? Boś biedny.
Należy zawsze domagać się podania RRSO ze wszyskimi koniecznymi płatnościami potrzebnymi do zawarcia umowy!!!! Wtedy łatow oszacować koszt. W jednym sklepie gość podał jednej klientce koszt bez ubezpieczenia, a na moją uwagę, że to niepełny koszt powiedział, że ubezpieczenie to dodatkowa usługa. Źenada.
Jak widzę ogłoszenie super promocja, raty zero % to zawszę podchodzę do tego podejrzliwie. Pamiętam raz w sklepie 20m od mojego mieszkania była promocja na pralkę - najniższa cena (avans), sprawdziłem w necie taka sama była o 150 zł tańsza, przesyłka kurierem 50 zł, żona zamówiła kurier razem ze mną wniósł pralkę na 3 piętro, w avansie za pomoc we wniesieniu 10 zł. 110 zł w kieszeni zostało. Ja co prawda mam "lekkie skrzywienie ekonomiczne" ale warto szukać i kalkulować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9