Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
za ortografa sorki jestem dys a pisze bez ogonkow wiec FF niewiele pomaga mi, wybaczcie
co do kolegi to slabo moze byc bo dzieli nas jakies 300km
ale przejde sie do sklepu fotograficznego i poprosze kolesia o jakis aparat inny i inny tez filtr i poprubujemy cos
co do obróbki to wiem jak to zrobic, ale z moją fotką nie bylo nawet sensu sie bawic bo jakosc ziarno kadr generalnie nie nazwal bym tego fotka
[ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 15:11 ]
wlasnie przed chwila robilem zdjecia z IR jako se slonko mocno swieci. mam aparat nie posaidajacy filtra przed matryca "anty IR" i robiac zdjecia z czasem naswietlania na 60s F2.8 iso 400 mam calkowita ciemnosc.
z tego co wiem to przez filtr ir jak sie popatrzy golym okiem na zarowke czy cos jasnego powinno byc widac chociaz czerwony zarys (kolega czoraj popatrzyl przez filtr golym okiem na zarowke 40W i widzial wyraznie), ja popatrzylem na lampe 1 000W i nic kompletnie nie widac to samo ze slonkiem nie widac go przez filtr.....
podejzewam chyba jednak ze to w nim lezy przyczyna...
w sumie już wszystko zostało napisane przez Jesiennego i belkot77, ale dla usystematyzowania wiedzy
-IR na cyfrowo (i łopatologicznie) krok po kroku:
http://www.wiadomosci24.p...wien_31278.html
AngelOfDeath_200 napisał/a:
z tego co wiem to przez filtr ir jak się popatrzy gołym okiem na żarówkę czy coś jasnego powinno być widać chociaż czerwony zarys (kolega wczoraj popatrzył przez filtr gołym okiem na żarówkę 40W i widział wyraźnie), ja popatrzyłem na lampę 1 000W i nic kompletnie nie widać to samo ze słonkiem nie widać go przez filtr.....
Spoko juz all dziala , tamten filtr byl zepsuty, dostalem nowy i wszystko pieknie smiga, przy srednim oswietleniu czas naswietlania okolo 3 sekund wystarcza mi w lato mysle ze ponizej sekundy zejsc nie bedzie problem:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9