Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie. Bez tego sterownika nie możesz wogóle podglądać plików raw za pomocą systemowej przeglądarki.
Najpier sprawdź wszystkie podpowiedzi i napisz czy pomogło czy nie. Jak nie to będziemy działąś dalej
to teraz to juz kompletnie mam mętlik w głowie , zgrywajac rano zdjecia (pliki RAW) na kompa do programu picassa wszstko było w porzadku przegraly sie a teraz jak chce to zrobic to mi sie nie wyslwietlaja w tym programie te zdjecia.
[ Dodano: Sob 24 Sty, 2009 19:26 ]
zainstalowalem te sterowniki na laptopie ojca tylko ze on ma Viste i juz wszstko dziala a na moim po sciagnieciu sterownika (mam XP) nie dziala
Z tego co tu poczytałem to zdjęcia przeglądasz pewnie w picasa 3 który ustawiłeś sobie jako główną przeglądarkę zdjęć na kompie i to pewnie jest powodem że zdjęcie pokazuje ci się na początku ciemne a za chwile jasne. Miałem to samo i też się dziwiłem ale to "zaleta" picasa, który go rozjaśnia.
Cytat:
Jesienny napisał/a:
Niestety, było już o tym, że Nikon w d90 zrezygnował z "Mass Storage" i zostawił samo
"PTP"- Zostaje tylko czytnik kart.
Nieprawda. Posiadam D90 i po spięciu kablem aparatu i kompa, widzę D90 jako katalog. Na początku miałem z tym problem, ale była to wina kabla. Okazuje się, że kabel kablowi nie równy. Krótko mówiąc Nikon D90 z niczego nie zrezygnowal i śmiga w trybie Mass Storage be zproblemów (z nowym kablem)
Jesteś pewny że potrafisz zgrać na kompa zdjęcia RAW+JPG i widzisz raw+jpg za pomocą nowego kabla?? Jeśli możesz to sprawdź to bo aż sam jestem ciekawy - temat dotyczący problemu zrzucania na kompa sam wtedy pociągnąłem i tam głównie chodziło o to że po zrzuceniu na kompa raw+jpg komp widzi dwa jpg-i - tu tkwił cały problem. Natomiast gdy robie zdjęcie tylko w rawach to zrzucam na kompa rawy i problemu nie ma.
Nie. Bez tego sterownika nie możesz wogóle podglądać plików raw za pomocą systemowej przeglądarki.
Najpier sprawdź wszystkie podpowiedzi i napisz czy pomogło czy nie. Jak nie to będziemy działąś dalej
Tu jest chyba pewien błąd.. sterownik to plik (program/instrukcje) do obsługi jakiegoś urzadzenia (komunikacji z nim). Sterownik do podgladu ma raczej niewiele, chyba ze chodzi o podglad danych w urzadzeniu zewnętrznym.
AuThoR napisał/a:
...Jesteś pewny że potrafisz zgrać na kompa zdjęcia RAW+JPG i widzisz raw+jpg za pomocą nowego kabla?? Jeśli możesz to sprawdź to bo aż sam jestem ciekawy - temat dotyczący problemu zrzucania na kompa sam wtedy pociągnąłem i tam głównie chodziło o to że po zrzuceniu na kompa raw+jpg komp widzi dwa jpg-i - tu tkwił cały problem. Natomiast gdy robie zdjęcie tylko w rawach to zrzucam na kompa rawy i problemu nie ma.
Tak, jestem pewny. Jak będę w domu mogę mogę załączyć odpowiedni dowód. Jednak to co napisałem we wcześniejszym poście dotyczyło możliwości podłączenia D90 w trybie Mass Storage. I jedno i drugie działa w przypadku D90.
Konfiguracja:
- D90
- oryginalny kabel kupiony w zestawie z aparatem.
- Vista Home Premium
- komputer
- Dopiszę, że zdjęcia zrzucam w trybie mass storage.
Kabel, który wcześniej miałem na stałe wyprowadzony na biurko obsługiwał wszystkie inne urządzenia oprócz właśnie D90. Za cholerę nie mogłem ustawić aparatu w trybie mass storage.
A sprawdzę i dam znać. Właśnie wczoraj przeinstalowałem sytem na innym kompie. Świezutki, czyściutki system XP z serwis pakiem 3*. Podłaczę oczywiście oryginalny kabelek do tego. Jesli pójdzie, będzie to jakas wskazówka w jakiej okolicy jest problem.
wcale nie jest kanciaste. p.s. co do XP'ka bywa różnie. sam miałem 2 czyste systemy (te same, z tymi samymi SP'kami) i na jednym działało a na drugim nie
Już sprawdziłem.
Windows XP SP3 zachowuje się tak jak u was. Po podpięciu aparatu do kabla widzę dwa tej samej wielkości JPGi. Kiedy uzywam czytnika kart, wszystko jest OK.
Z Windowsem Vista problemy znikają. Trzeba tylko uwazać na kabel, bo okazuje się, że nie wszystkie są takie same.
Ja dodam tylko, że mam taki mały czytnik z kingstona do którego się wkłada kartę SD i niestety NIE DZIAŁA. Kopm świruje, dostaje jakiejś zawieszki. Sprawdzałem dla świętego spokoju na 3 kompach - wszędzie to samo. Na czytniku za 9zł z biedronki który obługuje kilka rodzajów kart wszystko działa jak należy.
Ps - cały czas nawiązywałem do XP zaraz też sprawdzę jak zachowuje się vista na laptopie
Przede wszystkim jest nieprawidłowe. Apostrof dodajemy do tych wyrazów obcych, które kończą się samogłoską która nie jest wymawiana a po użyciu w polskiej odmianie sąsiaduje z inną samogłoską wynikającą z polskiej odmiany.
Czyli mamy: z service packiem, ale: z Apple’a bo "e" w tym wyrazie się nie czyta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11