Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To bym miał 5dII z 14L, TSE 24L, 35L, 50/1.4, 85/1.8, 70-200/2.8LIS, 400/4DOIS i finito. Wcale nie pojechałem po bandzie z najdroższymi obiektywami ale ten zestaw byłby całkiem-całkiem.
A tak pogodziłem się ze światłem f4 i nie-canonowskich obiektywów kupować nie zamierzam.
A na koniec taka refleksja- Canon chyba stwierdził, że jego cropowcy nie potrzebują stałego standardu. Coś mi się wydaje, że Nikon wyszedł na prowadzenie.
Chyba Sigma, nie Nikon. Jaki wybór obiektywów ma Nikon w okolicy 30 mm – większy od Canona? Mir, dobierz sobie dobrą Sigmę 30/1.4. Dwukrotnie czytałem testy na Optycznych szkieł Canona i Sigmy w okolicach 28-30 mm i inne szkła nie miały nic do zaoferowania. Chyba że chcesz wydać 700 zł na obiektyw który ma gorszą rozdzielczość niż zoom Tamrona.
[ Dodano: Wto 27 Sty, 2009 20:05 ]
Jakby nie patrzyć wybór jednego obiektywu i to takiego którego trzeba sprawdzać i nie być do końca pewnym że się trafi na dobry egzemplarz to trochę nie tak jak powinno być w trzecim tysiącleciu
i za te 4 klopsiki otrzymujemy obiektyw z ogromnym LoCA
może cwanon zdecyduje się na odnowienie tego obiektywu, skoro 24L ma już swojego następcę to teraz czas na 35L
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 27 Sty, 2009
no mi jakoś mimo tego LoCA ta 35tka się śni nocami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11