Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
www.fotoklik.pl - osobiście nie polecam
Autor Wiadomość
edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009   

Misek, nie będziemy rozwodzić się nad firmami kurierskimi gdyż ja np. płacę 15 zł za paczkę do 30 kg. dodatkowo w zależności od firmy kurierskiej mam różne jakości. często bywa tak że kurier jest już na drugi dzień z przesyłką, nie ma mnie w domu więc dzwoni na komórkę i podwozi mi w inne miejsce.
po prostu uważam że lepiej kurierem niż pocztą która nie potrafi zlokalizować przesyłki, nie mówiąc o terminowym doręczeniu

Reklama

MasterB 
Maniak

Heh, moja przygoda z allegro była również frustrująca.
Kupiłem na aukcji obiektyw canona 28-135 IS. Ponieważ wystawiający dawał możliwość wysyłki pocztą lub kurierem, poprosiłem go mailowo o wysyłkę kurierem.
Po dwóch dniach otrzymałem odpowiedź, że on nie wysyła kurierem tylko pocztą. Poprosiłem ponownie o wysyłkę kurierem, na co otrzymałem odpowiedź że to będzie kosztować mnie dodatkowo... 100zł.
Wkurzyłem się, ale coś mnie tknęło i zgodziłem się na wysyłkę kurierem. Oczywiście obiektyw przyszedł do mnie pocztą kilka dni później (na szczęście nieuszkodzony). Po prostu ręce opadają.

Natomiast firmy kurierskie to temat - rzeka... Pracuję w dużej firmie w dziale eksportów i codziennie mam styczność z kurierami wszystkich możliwych firm. Rzeczywiście jest tak, że w różnych miastach te same firmy kurierskie radzą sobie lepiej lub gorzej - ba, nawet dotyczy to dzielnic miast!
Jednak z kurierem zawsze można się dogadać - żeby przywiózł paczkę np. do pracy a nie do domu (jeśli jest to godzina 10).
Co do cen firm kurierskich - no cóż marże są ogromne. Moja firma ma podpisaną umowę z firmą kurierską (tą dużą ;) ) i otrzymaliśmy rabat 80% na wszystkie przesyłki drogowe i lotnicze. Bez komentarza.

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

edmun napisał/a:
uważam że lepiej kurierem niż pocztą która nie potrafi zlokalizować przesyłki, nie mówiąc o terminowym doręczeniu

:twisted: :lol:
No poczta jest bardzo kochana, zamiast dostarczyć przesyłkę wrzuca avizo do skrzynki...

BTW: KOrzystając z usług DPD ( masterlink) jeszcze się nie zawiodłem... No raz nie byli na czas( godzinę opóźnienia ;) )

Misek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Lut, 2010   

Odgrzewam kotleta, aby napisać 2 słowa o sklepie.
A wiec zakupiłem u nich wczoraj (poniedziałek) statyw Velbon Sherpa 600R. W sobotę napisałem do konsultanta przez GG i zapytałem o dostępność statywu w oddziale w Łodzi. Konsultant szybko odpisywał, potwierdził że mają towar. Zarezerwowałem jedną sztukę do poniedziałku. Osoba z którą rozmawiałem poprosiła tylko o imię, nazwisko i nr telefonu. W poniedziałek udałem się do siedziby statyw czekał na mnie. Obsługa sprawna, zapłaciłem 318 zł, mimo że na stronie było 325 zł. Jeden mały minus za to że przy płatności kartą doliczają sobie 2% do ceny, normalnie statyw kosztował 315 zł.

Tak wiec polecam sklep fotoklik.pl

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

A ja u nich mam zamiar w poniedziałek dokonać zakupu, ciekawe jak będzie :oops:

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

Jeżeli kupisz w Łodzi to raczej bez problemów. Znam sprzedawcę i raczej gniota nie wciśnie. Niestety ten sklep przegrywa (jak dla mnie)w negocjacjach cenowych. Pomijam tutaj oczywiście oficjalne ceny netowe.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010   

Mają szpanerski statyw w bardzo dobrej cenie, aż za dobrej i to mnie troche zastanawia :razz:

krisv740
[Usunięty]

Wujek_Pstrykacz, daj linka..... :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Nie, bo mnie uprzedzisz w kupnie :razz: :wink:

krisv740
[Usunięty]

Wujek_Pstrykacz, - no daj pokój ! :razz: :mrgreen:

Sunders 

krisv740 napisał/a:
Wujek_Pstrykacz, daj linka.....

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Nie, bo mnie uprzedzisz w kupnie

Wujek_Pstrykacz, mają tylko jeden?

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Tak, specjalnie sprowadzili go do Łodzi z Wawy.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=929389878

MM 
GORSZY SORT POLAKA

No to po starej znajomości już go u nich zaklepałem :lol: :razz:

sigmiarz 
Optyczny

to nie jest wątek o kurierach, ale ja zdecydowanie nie polecam DHL na terenie Łodzi, zawsze był jakiś problem, opóźnienie, nieważne czy odbiór czy dostawa, co z tego że dzwonią, jak rozwalają dzień,
bo musisz siedzieć i czekać, np. mieli być o 10-11 dzwoni tel. że będą o 15-16, nie ma - dzwonię i dostaję info że będzie jutro o 10-11 :roll: jest! o 15... itp.

Jeśli dobrze kojarzę ten sklep fotoklik to jest to mały sklep prowadzony przez chyba dwie osoby, nie kupowałem tam online, ale zawsze jak byłem na miejscu, sprzedawca (chyba właściciel) cierpliwie doradzał i pomógł wybrać najlepszą rzecz, chociaż nie miał jej na stanie, mógł doradzić coś co miał.. różnica nie była duża.

[ Dodano: Nie 28 Lut, 2010 15:32 ]
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Tak, specjalnie sprowadzili go do Łodzi z Wawy.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=929389878

:shock: :shock:
co będziesz do tego dokręcał, to ma udźwig 12kg... kosztuje też nieźle jak na to do czego jestem przyzwyczajony.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Te 12 kg to tak o 3 przesadzone myślę. A będę podpinał. Od jutra dużą jedynkęde i niedługo 300/2,8 z TC czasami. :grin:
Ma mi zastąpić wysłużoną frotkę 055 PROB. Jest nawet lżejszy od niej, więc będzie mi grał. Nie wspomnę tu o sztywności tych nóg - rewelacja.

Odpowiedz do tematu