Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
(...)Nie umiem jedno znacznie odpowiedzieć na tą ankietę.
Nie no jasne, najlepiej gdyby wszystkie opcje dało się zaznaczyć naraz
Nie przesadzajcie, chyba potraficie jakieś 3 kluczowe dla Was parametry/cechy wyodrębnić
Mylisz się.
Czy naprawde to musze tłumaczyć?
do krajobrazu nie jest mi potrzebna światłosiła.
W portrecie nie wymagam przystosowania do makrofotografii
kiedy indziej znów jest to ważne.
Dlatego chce mieć wielką szklarnie do wszelakich zadań, ponieważ jestem fotografem nieukierunkowanym
Chciałem odpowiedzieć jak więszość: Jasność, ostrość.. Ale tak naprawdę mi najbardziej zalezy na szybkości. Szybkość daje wbudowany AF i duży zakres ogniskowych a braki w jasności rekompensuje stabilizacja. Ostrość.. Owszem lubię oglądać fotografie wykonane przez profesjonalistów, smakować ich wypieszczone detale.. zastanawiać się "jak on to cholera oświetlił" i w ogóle. Zazdroszczę profesjonalistom ich profesjonalizmu. Ale od tego przeciez oni są. Jednak i tak najbardziej lubie zdjęcia wykonane własnoręcznie, pomimo tego, że są mocno nieprofesjonalne.
a najlepiej juz by było jakby zrobili takiego zooma o jasnosci f/1.4 o zakresie 10-200mm super ostry, z VR, uszczelniony i solidny z makro na 200 mm (1:1) i dużym zakresem obrotu pierścienia ostrości. Z AF-em godnym błyskawicy i plastyk(bokh'em) znanym z Cajsa
a najlepiej juz by było jakby zrobili takiego zooma o jasnosci f/1.4 o zakresie 10-200mm super ostry, z VR, uszczelniony i solidny z makro na 200 mm (1:1) i dużym zakresem obrotu pierścienia ostrości. Z AF-em godnym błyskawicy i plastyk(bokh'em) znanym z Cajsa
Coś typowy jestem . Wybrałem jasność, ostrość i Vmax AF .
Nie wiem czy taki typowy. Rozumiem, że obojętnie jaką ogniskową ma szkło. Kupisz tylko takie które jest ostre? W sumie tylko ten punkt nas różni
Jako że w sondzie prawie wszystkie opcje są dla mnie istotne uznałem dla zredukowania możliwości, że, dajmy na to, kupuję teleobiektyw 70-200 i wtedy patrzę na te rzeczy.
Wiem, że niejasno, ale ja tak to rozumiem .
a najlepiej juz by było jakby zrobili takiego zooma o jasnosci f/1.4 o zakresie 10-200mm
w dwóch wersjach: na lawecie i samojezdny
Jako zwolennik rozwiazan ekologicznych postuluje wersje z przodkiem do zaprzegu konnego
Co do samej ankiety; Hm, ciezko powiedziec - niby ogniskowa jest wazna, ale z reguly gdy zaczynam poszukiwania nowego szkla, to wiem, jakiej ogniskowej potrzebuje, wiec nie jest to dla mnie kryterium wyboru.
Chyba bede malo oryginalny i powiem: jasnosc, ostrosc i cena (a raczej stosunek cena/jakosc, ale takiej opcji nie ma...).
Mylisz się.
Czy naprawde to musze tłumaczyć?
do krajobrazu nie jest mi potrzebna światłosiła.
W portrecie nie wymagam przystosowania do makrofotografii
kiedy indziej znów jest to ważne.
Dlatego chce mieć wielką szklarnie do wszelakich zadań, ponieważ jestem fotografem nieukierunkowanym
Dzięki mnich za oświecenie ciemniaka Alfą i omegą nie jestem, próbowałem, chciałem jak najlepiej a wyszło jak zwykle
P.S. Chociaż ankieta się rozkręciła i głosów jest sporawo, więc może nie jest ze mną aż tak źle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11