Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kocur- C40 odpadł ze względu na wagę - był moim pierwszym typem. Dla mnie to jest wada decydująca. Gdyby nie miała znaczenia, kupiłabym N D90
40D nie jest takie ciężkie Ale jak za ciężkie, to coś z niższej klasy, najlepiej 450D, zostanie sporo kasy na obiektywy.
Poza tym, musisz mieć na uwadze, że jeśli chcesz mieć jasne i porządne obiektywy, to niestety będą swoje ważyć i przy nich różnica 200-300g w wadze puszki to pikuś.
- mała waga
- ISO >1600 (czyli 3200) (i tu o ile pamiętam odpadł C450 D) [na pytanie: po co: noc, stare kościoły bez oświetlenia i z zakazem używania lampy]
- LV
- silnik w body
- ISO >1600 (czyli 3200) (i tu o ile pamiętam odpadł C450 D) [na pytanie: po co: noc, stare kościoły bez oświetlenia i z zakazem używania lampy]
Ummmm, w Olympusie? Uzywalne ISO 3200, tak, że będziesz w miarę zadowolona z fotografii? Z 12 milionowej matrycy 4/3? Ojjj... zobacz jak się zachowuje e-30.
Do takich fotografii to polecam statyw i węzyk, fajnie miec tez podnoszenie lustra.
A jesli to ma byc coś co się rusza to raczej nie te aparaty...
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 10:18 ]
Ilona napisał/a:
MC- ale statyw to dodatkowa waga - i niezawsze da się go zabrać... np. na pieszą pielgrzymkę w Hiszpanii
Ty chcesz Koleżanko uprawiać fotografię na skróty...
Lekki rozsądny statyw który sprawdzi się w kościele może ważyć koło 1.5 kg i kosztować 250-300 PLN.
Można się ratowac improwizowanym statywem, kładąc aparat na jakieś balustradzie, parapecie, krześle, stoliku łotewer tam we wnętrzu jest i korzystać z samowyzwalacza...
Ostatnio zmieniony przez RB Czw 16 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Hmmm- jeśli nie ma żaden model, to ok, bo wszystkie obiektywy pasują- chodzi o coś takiego, jak z Nikonem - jeden model ma, iny nie
Taaa... to mnie właśnie zniechęciło do Nikona.
A statyw, choćby i namiastka statywu, monopodzik, cokolwiek...
Ja mam statyw bardzo lichy, ale targam go niemal wszędzie. Do jego listy zalet mogę zaliczyć, to że jest bardzo lekki ...i to że jest. I ta ostatnia zaleta często ratuje "życie" (zdjęcie).
mam statyw bardzo lichy, ale targam go niemal wszędzie. Do jego listy zalet mogę zaliczyć, to że jest bardzo lekki ...
Baku, weź pod uwagę, że dla Ilony, to 300g więcej to już problem/C40D-OE-620 /
Jak czytam "jej wymagania" to dochodzę do wniosku jak oracle-może własciwa byłaby hybryda albo może...komórka z 5 lub 7mpx
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009
Ilona, pewne rzeczy w fotografii się wykluczają, widzę że uparcie nie przyjmujesz tego do wiadomości ........wymagania masz takie jakbyś chciała mieć hamera, ferrari i wszystko najlepiej przy wadze i gabarytach trabanta.
Rzeczywiście najlepszym wyjściem będzie canon 40D+ 18-200IS, bo będzie najlżejszy zestaw przy takich wymaganiach, mały szum na wyższych iso, dobra jakość fotek, szeroki zakres ogniskowych - w rzeczywistości mała masa, bo jakbyś chciała targać mniejsze body i parę szkieł wyjdzie ciężej, niestety ta opcja nie jest bez wad 18-200IS jest przeciętnym (delikatnie mówiąc) szkłem. Dlaczego proponuje ci 40D zamiast lżejszego 450D, bo uważam że w końcu brutalnie dojdzie do ciebie, że sprzęt musi trochę ważyć i zwrócisz uwagę na porządne i troszkę "cięższe" szkła... a wtedy jak znalazł porządne body.
do Ilony: nie rozumiem.... czyli chcesz lekki aparat? <mysli> zmiana body z 300 na 400 bylo dla mnie szokiem, wlasnie ze wzgledu na wage.. tyle ze 400 jest lzejsza i gorzej sie nia fotografuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10