Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pon 18 Maj, 2009
canon ef 50 1.0 L
Autor Wiadomość
as... 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   

czemu mnie dołujecie przed jego qpnem...

qpując 17-40L jako szeroki kąt nie miałem problemu, tak samo jak kupowałem na początku 70-200L wersje f2.8 i wersję f4

brakuje mi tutaj testu tego szkła... :roll:

nie pisząc o tym że nie ma testu 50 1.2L

*jestem inny chcę się bawić 350d z najlepszymi szkłami :zalamany:
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Sro 20 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   

as... napisał/a:
czemu mnie dołujecie przed jego qpnem...

Bo chyba szkoda na TO kasy :???: Ten obiektyw pokazywał na tym forum MMM i mam wrazenie ze nie był nim zachwycony :???:
as... napisał/a:
jak kupowałem na początku 70-700L

:mrgreen: przypomina mi to "wędkarskie opowieści" :smile:

as... 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 19 Maj, 2009   

tak tak wędkarsie opowieści...

na początku kupiłem 70-200L f4
a później miałem możliwość kupienia za 3k pkn wersja f2.8 z gwarancją pl itd...
to sobie qpiłem, po wersji f2.8 spodziewałem się sam nie wiem czego mając wersję f4 :cool: chyba f4 była za dobra ...ech ale itak pozytywnie wposminam f2.8 zarobiłem na niej jak dobrze pamiętam 600-700pln :wink

dlatego boję się qpić w ciemno f1.0L chociaż to i tak bardzo zacne szkło?

magiczny 
Uczestnik

hmm... naprawde nie wolalbys juz jakiegos 5d, co z Twoimi szklami (i zapewne umiejetnosciami) wypadloby lepiej?
poza tym juz kiedys czytalem niemalze bliznaczy watek, gdzie ktos sie wahal pomiedzy 5d, a jakims szklem (niestety, nie pamietam jakim), chociaz wiem, to wszystko i tak jest niestotne, zapewne (nie mialem w lapach) 50 1.0L jest bajecznym, do tego unikalnym sklem, ale pytanie - czy naprawde warto?!

krisv740
[Usunięty]

as...,
kupuj!
jak nie wejdzie /a zapniesz go jednak na pewno/ to będziesz miał fajny pomnik canona na troche, a sprzedaż tego szkła nie bedzie problemem na e-bay :mrgreen:
nieważne co obiecasz - sprzedać zawsze możesz :!:

komor 
Moderator

Pewnie zależy od upodobań ale moim zdaniem do tego 50/1,0 powinieneś dokupić co najmniej 40D (ze względu na wysokie ISO) a najlepiej 5D mk I, że względu na wielkość matrycy. To pierwsze dałoby [mi] możliwość wykorzystania podstawowej zalety tego szkła czyli możliwości pracy ze światłem naturalnym w naprawdę kiepskich warunkach oświetleniowych. A to drugie (FF) da sensowniejsze kąty widzenia (wg moich upodobań) i jeszcze bardziej ekstremalną GO.
Ja bym w każdym razie nie zdecydował się na taką inwestycję mając 350D. Chyba że bardzo atrakcyjna cena to wtedy trzeba łapać okazję.

prophet 
Bywalec

Osobiscie, jakbym miał sianko to kupiłbym ten słoik, co by nie mówił to legenda, a cos legendarnego warto miec, tak poprostu. Nie jeden dałby sobie ogolic , nie powiem co za ten obiektyw, więc jesli masz okazje, a cena Cie satysfakcjonuje, TO BIERZ !

BigB 
Rozmowny

prophet napisał/a:
Osobiscie, jakbym miał sianko to kupiłbym ten słoik, co by nie mówił to legenda, a cos legendarnego warto miec, tak poprostu. Nie jeden dałby sobie ogolic , nie powiem co za ten obiektyw, więc jesli masz okazje, a cena Cie satysfakcjonuje, TO BIERZ !

Mam takie samo podejście do tej sprawy ;)
Co do adekwatności miedzy body a szkiełkami, to myślę , ze jak działa, i nie winietuje za bardzo , to nie ma co zawstydzać puchy kochanej od lat, mówiąc jej ze nie jest warta jakiegoś tam szklą ;) Potem się jeszcze obrazi i wywali jakąś wysypką Hotpixeli ;)

komor 
Moderator

Chłopaki, wasze wybory są zupełnie nieracjonalne… :lol:

;)

prophet 
Bywalec

Komor nie raz człowiek takich dokonuje w swym życiu :)

tomek__gda 
Bywalec

Jakbym miał kupić to tylko po to, żeby dalej sprzedać, zarobić na tym i kupić np. 40D + np. 50L/1,2 (o ile to byłaby taka okazja z kupnem).

Z drugiej strony - tak jak wspomniano wcześniej - jak masz kasę, kaprys aby kupić "coś, czego inni nie mają" to kupuj.

Sunders 

as..., poczytałem o TYM trochę i znalazłem jedyny powód dla którego warto GO kupić-jego...walory kolekcjonerskie :smile: Ze względu na "walory użytkowe" lepiej kupić sigmę 50/1,4 :mrgreen:

prophet 
Bywalec

Sunders, często gęsto jest tak ze negatywnie wypowiadaja sie osoby które nie miały tego szkła np. "nie miałem, ale nie polecam" Ciekaw jestem opini użytkownika (ów) tej maszyny. Swojego czasu miałem chopla na punkcie starych analogowych syntezatorów, wielu znajomych i nietylko odradzało mi je, a bo gubia stroj i trzeba stroic, a bo stare, a bo sie grzeją, a bo zniekształcenia itp, ale jak na własnej skórze ( uszach) jeden z drugim przetestował, to szczęki z podłogi nie mógł podnieśc przez godzinę. Obawia, sie ze z tym słoiem moze być podobnie.

Sunders 

prophet napisał/a:
Ciekaw jestem opini użytkownika (ów) tej maszyny

No to masz np. to:
http://www.wlcastleman.co.../50mm/index.htm

konczako 
Entuzjasta

Ja czegoś tu nie kumam... Tyle zachodu o to F0,2 :mrgreen: ? czy to szkło jest jakieś wybitne optycznie i jest ostrzejsze od wersji 1.2?
Niech mnie ktoś oświeci :razz:

Odpowiedz do tematu